Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜSKÜDAR’DA ANLAMLI BABALAR GÜNÜ KUTLAMASI

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ilçenin en yaşlı babası 106 yaşındaki Mürsel Gedik’i ziyaret ederek Babalar Günü’nü kutladı. 

uskbab2Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Babalar Günü” dolayısıyla ilçede oturan, 6 çocuk ve 23 torun sahibi 106 yaşındaki Mürsel Gedik’i evinde ziyaret ederek babalar gününü kutladı. Başkan Türkmen’i evde, Mürsel Gedik’in 95 yaşındaki kardeşi Şerif Gedik, oğulları Zekeriya ve Ergün Gedik karşıladı.

uskbab1“ÜSKÜDARIN EN YAKIŞIKLI BABASINI ZİYARETE GELDİK”

Mürsel Gedik’in eline öperek babalar gününü kutlayan Hilmi Türkmen,  “Bugün Hacı Amcamızı ziyaret edip hayır duasını alalım istedik. Kendisine sağlıklı ömürler diliyoruz. Ne güzel Üsküdar’ımızda böyle bir çınarımız var. Bizlerden dualarını eksik etmesin. Onların sayesinde bu dünya ayakta duruyor. Bizlerde büyüklerimize kusur etmeyecek, her zaman hizmetlerinde olacağız. Üsküdar’ın en genç delikanlı ve en yakışıklı babasıyla beraberiz” dedi.Gedik ailesiyle sohbet eden Hilmi Türkmen, Mürsel Gedik’in sağlık durumu hakkında da bilgi aldı. Şerif Gedik, babası Aşık Nihani’den bir şiir okuyarak Hilmi Türkmen’e teşekkür etti.

uskbab3106 YAŞINDA DOKTORA HİÇ GİTMEDİ

Erzurum halk şairlerinden Bardızlı Aşık Nihani’nin oğlu olan 106 yaşındaki Mürsel Gedik her gün sabah ezanında kalkıp soğuk suyla abdest alıyor. En son 6 yıl önce 3. kez hacca giden Gedik, yaşına rağmen çok fazla sağlık sorunu yaşamıyor. Babası Mürsel Gedik hakkında bilgi veren emekli tarih öğretmeni Zekeriya Gedik, “Nüfus kayıtlarına göre hicri takvimde 1333 olarak görülse de babam 100 yaşın üzerinde. Babam bu zamana kadar sağlıklı bir hayat yaşamıştır. Şu ana kadar hiçbir rahatsızlığı olmamıştır, doktora dahi görünmemiştir. Bunun en büyük etkisi kanaatimiz odur ki, sabahları namaz saatinden önce kalkar, abdestini alır ve günde beş vakit namazını kılar. Aynı zamanda yemesine son derece dikkat eder. Gençliğinde çok güçlüydü, akranlarını güreşte yenerdi” dedi.

 

Reklamı Geç