Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜSKÜDAR’DA DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR..

Mevcut belediye binasından taşınan

Mevcut belediye binasından taşınan Üsküdar Belediyesi, Çavuşdere’de yapılan yeni modern binasında hizmet vermeye başladı. Tüm birimlerin tek çatı altında toplandığı binada vatandaş daha kolay ve daha hızlı hizmet alacak. Başkan Hilmi Türkmen; “Bu bina akıllıdan da öte çok daha akıllı bir hizmet merkezi” dedi.

uskudar yeni bina acilis 10Kentsel yenileşmeden, Meydan projesine Üsküdar’da uzun zamandan beri devam eden değişim ve dönüşüm hamlesi devam ediyor. Uzun yıllar Üsküdar meydanında hizmet veren yorgun belediye binası da artık yeni yerinde. Dokuz günlük bayram tatilinin ardından ilk mesaisine yeni belediye binasında başlayan Üsküdar Belediyesi, tarihi bir güne daha imza attı. Yeni hizmet binasının açılış töreni, Kadim Üsküdar’ın mahalle sakinlerine ve belediye personeline verilen kahvaltı ile başladı.

uskudar yeni bina acilis 2Altıncı dönem Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara bir konuşma gerçekleştirdi. Kara, yaptığı konuşmada, “Yeni hizmet binası hayırlı uğurlu olsun. Ben, binanın bu kadar kısa sürede tamamlanmasına inanamadım. Başkanımızın bu kadar kısa sürede attığı başarılı adımları takdirle karşılıyorum” dedi.

uskudar yeni bina acilis 5Çavuşdere’deki yeni belediye binasının ilk hizmet gününe personeliyle birlikte kahvaltıyla başlayan Başkan Hilmi Türkmen, yeni binanın akıllıdan da öte çok daha akıllı olduğunu söyledi. Altıncı dönem Belediye Başkanı Mustafa Kara ve belediye başkan yardımcıları ile tüm birim müdürleri ve meclis üyelerinin da katıldığı yeni belediye hizmet binasının açılış programında kurbanlar kesildi, hayır duaları edildi. Bu programın geçici bir giriş olduğunu belirten Başkan Hilmi Türkmen, resmi anlamda asıl açılışın önümüzdeki aylarda yapılacağını kaydetti.

uskudar yeni bina acilis 1Mevcut belediye binasının taşınmasıyla birlikte Üsküdar’ın büyük bir meydana kavuşacağını kaydeden Başkan Hilmi Türkmen; “Yeni binamızın ilk açılış gününde bizleri sizlerle buluşturan Allah’a şükrediyorum. Geçmiş Ramazan Bayramı’nızı tebrik ediyorum. Bugün Üsküdarlılar için, Üsküdar Belediyesi ailesi için, çok özel bir gün. Yıllardır kadim medeniyetin beşiği dediğimiz Üsküdar’ın yeni hizmet binasına kavuşma günü. Alanın altına ise 1200 araçlık otopark yapılarak trafiğin rahatlanması sağlanacak. Böylece Asrın Projesi Marmaray ile önemi daha da artan ve yakın zamanda hizmete açılacak olan Avrasya Tüneli ve Üsküdar-Çekmeköy metrosu ile ulaşım, ticaret ve turizm yoğunluğu yaşayacak ilçemiz daha modern bir görüntüye kavuşmuş olacak” dedi.

uskudar yeni bina acilis 7Eski binanın yıkımına bu hafta başlanılacağını belirten Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bugün bu açılışla birlikte eski binamız ve çevresindeki meydan düzenleme faaliyetlerine başlıyoruz. Binamız ve yanındaki katlı otoparkla ilgili yıkım işlerine bu hafta başlayacağız” dedi. Eski dönemde Üsküdar sakinlerinin belediye ve kaymakamlık işlerini görebilmeleri için farklı yerlere gitmesi gerektiğini ve bunun adeta çile olduğunu söyleyen Başkan Türkmen, Kaymakamlığın yanında bulunan yeni belediye hizmet binasıyla bu sorunun da çözüldüğünü söyledi.

uskudar yeni bina acilis 9Yeni binanın yapımında emeği geçen başta önceki dönem belediye başkanları olmak üzere tüm ekibine ve inşaat çalışmaları sırasında sabır ve tahammül gösteren tüm bölge halkına teşekkür eden Başkan Hilmi Türkmen: “Yeni hizmet binamızla birlikte hizmet anlayışımızı değiştirmeden geliştirerek hizmet vermeye devam edeceğiz. Tüm birimlerimiz tek çatı altında toplanacak. Böylece Üsküdarlılar hak ettiği hizmete daha kolay ve daha hızlı  şekilde ulaşmış olacak. Yeni binamızda yeni bir heyecanla çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

uskudar yeni bina acilis 3Programda daha sonra hep birlikte yeni binanın açılış kurdelesi kesildi ve belediye hizmet binası gezildi.

uskudar yeni bina acilis 4

uskudar yeni bina acilis 8

Reklamı Geç