Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜSKÜDAR’DA ‘DESTEK KART’ DÖNEMİ!..

Üsküdar Belediyesi, kumanya yardımı

Üsküdar Belediyesi, kumanya yardımı dönemine son veriyor. İmzalanan “Destek Kart Projesi” ile ilçedeki 4 bine yakın kişi, istediğini istediği yerden alarak alışveriş yapma mutluluğunu yaşayacak.

uskdstkkrt3Üsküdar Belediyesi, Vakıfbank Genel Müdürlüğü ile kumanya yardımı alan ilçe halkı için ‘Destek Kart Projesi’ni hayata geçirdi. Üsküdar Belediye Encümen Salonu’nda gerçekleştirilen protokol imza törenine; Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Yıldırım Eroğlu ve Vakıfbank Ödeme Sistemleri Başkanı Meriç Kaytancı, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Bıyık, Serdar Güleç, Mete Yapıcı ve Meclis Üyeleri katıldı.

uskdstkkrt1Protokol imza töreni öncesi Destek Kart Projesi çıkış noktası ve işleyişi hakkında bilgi veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, belediyeciliğin geldiği sosyal, kültürel noktaların yanı sıra eğitime, sanata katkı sağlayan yönlerine de değindi. Bu kapsamda Üsküdar Belediyesi’nin sosyal ve kültürel belediyecilikte marka bir belediye olduğunu ve Türkiye çapında da bunun kabul edildiğini ifade eden Türkmen, proje yarışmalarında alınan ödüllerin de bunun ispatı olduğunu ekledi.

uskdstkkrt2“ALIŞVERİŞ YAPMA MUTLULUĞU YAŞAYACAKLAR”

Destek Kartı Projesi’ ile yeni bir aşamaya geçtiklerini de belirten Başkan Türkmen, “Yardıma muhtaç olan vatandaşlarımız için nakdi, ani yardımlar yapıyoruz. Onlara yiyecek, yakacak ve sağlık yardımlarını temin ediyoruz. Bugünden itibaren inşallah ani yardımları en alt seviyeye indireceğiz. İhtiyaç sahiplerine ‘Destek Kart Projesi’ ile nakit yardımı yapacağız. Böylelikle vatandaşlarımız ihtiyacı olan şeyleri istediği mağazadan, marketten alabilecek. Yani bizim verdiğimiz elbiseyi giyinmek, kumanyayı tüketmek zorunda kalmayacak. Aileler, çoluk çocuklarıyla alışveriş yapma mutluluğunu yaşayacaklar” dedi.

DESTEK KART ANNELERE TESLİM EDİLECEK

Erkeklerin kartları farklı yerlerde kullanabilme ihtimallerine karşı kartları anneler adına çıkartacaklarını belirten Başkan Türkmen, karta para yatırıldığında cep telefonuyla ailenin telefonlarına mesajla bilgilendirme yapılacağını söyledi. Herkese aynı ücret yatırılmayacağının altını çizen Türkmen, “Aileleri, hane halkının sayısı, gelir durumu, engel, eğitim ya da yaşlılık durumuna göre kategorize edeceğiz. Bunların hepsi nakit miktarın belirlenmesinde birer kriterdir. Şimdilik, bizim gıda yardımı yaptığımız 4 bine yakın aile var. Bu sayı ileride azalabilir veya çoğalabilir de” diye konuştu.

EROĞLU’NDAN BAŞKAN TÜRKMEN’E TEŞEKKÜRLER

Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Yıldırım Eroğlu ise konuşmasında, Üsküdar Belediyesi’nin birçok alanda öncü projelere imza attığına dikkat çekerek, “Destek Kart Projesi, maneviyatı yüksek olan projelerden biri. İnşallah diğer belediyelere de örnek olur” diyerek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e teşekkür etti. Konuşmaların ardından Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Yıldırım Eroğlu ve Vakıfbank Kredi Kartları Başkanı Meriç Kaytancı arasında ‘Destek Kart Projesi’ imzalandı.

DESTEK KART 5 YIL SÜREYLE GEÇERLİ OLACAK

Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki Sosyal Yardımlar Değerlendirme Kurulu tarafından yürütülecek olan projede, belediye tarafından kumanya desteği sağlanan aileler belediyeye müracaat etmelerine gerek kalmadan ‘Destek Kart’ sahibi olabilecek. Belirlenen veya gelen talepler doğrultusunda gıda yardımı için uygunluk alınan vatandaşlara 15 gün içerisinde ‘Destek Kart’ları teslim edilecek ve alışveriş yapabilecekler. Ramazan ayıyla birlikte kullanım ve dağıtımı başlanılacak olan kartlar 5 yıl süreyle geçerli olacak.

 

Reklamı Geç