Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜSKÜDAR’DA HERGÜN 30 BİN KİŞİYE İFTAR..

Üsküdar Belediyesi’ne ait aşevinde,

Üsküdar Belediyesi’ne ait aşevinde, Ramazan ayının ilk gününde 30 bin kişiye verilecek iftar yemeğini hazırlama heyecanı yaşandı.

uskiftarymk1Kurulan dev kazanlarda 2 bin 500 kilo et ve 2 bin 500 kilo pirinçle yapılan Trabzon tereyağlı pilavı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen karıştırdı. Üsküdar Belediyesi’nin Selimiye tesislerindeki aşevinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Hilmi Türkmen, iftar yemekleri hakkında yetkililerden bilgi aldı. Başkan Türkmen, aşçılardan kepçeyi alarak yemekleri karıştırmayı da ihmal etmedi.

uskiftarymk2BAŞKAN TÜRKMEN ‘RAMAZAN’A HAZIR GİRİYORUZ’

Başkan Hilmi Türkmen, 25 bin kişiye iftar sofralarında yer vereceklerini belirterek, “Yine 11 ayın sultanı Ramazan’a ulaşmış bulunuyoruz. Üsküdar’ımız her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayına hazır bir şekilde giriyor. Arkadaşlarımız yaklaşık 30 bin kişiye vereceğimiz yemeği hazırlıyorlar. Her gün yaklaşık 2 bin 500 kilo pirinç, 2 bin 500 kilo et, 300 kilo Trabzon tereyağı, 2 bin 500 kilo tulumba tatlısı ve 300 kilo hurma vatandaşımıza ikram edilmek üzere hazır ediliyor. Başta Üsküdar sahilde kurduğumuz o modern çadırımız olmak üzere Üsküdar’ın değişik mahallelerinde yaklaşık 13 ayrı noktada bu akşamdan itibaren iftar sofralarında vatandaşlarımızla buluşacağız ” dedi.

uskiftarymk3Hazırlıkların sabahın erken saatlerinde başladığı belirten Türkmen, “Çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor. İnşallah iftar saatinden bütün yemekler servise hazır hale gelecek. Üsküdar’ın bereketini inşallah tüm Üsküdarlı hemşehrilerimizle paylaşacağız” şeklinde konuştu.

Reklamı Geç