Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜSKÜDAR’DA MEVSİM BAHAR..

İstanbul’a baharın müjdecisi erguvanlar

İstanbul’a baharın müjdecisi erguvanlar ve morsalkımlar, bu yıl daha zengin açacak. Her yıl morsalkım dikimi ve şenlikleri gerçekleştiren Üsküdar Belediyesi bu yıl hedef büyüterek, morsalkımlara erguvan ve mimoza dikimini de ekledi. 

uskmorsalkm6İSTANBUL’UN BAHÇESİ ÜSKÜDAR

Her yıl gerçekleştirdiği Morsalkım Şenliği ve Dikim Töreni geleneğini sürdüren Üsküdar Belediyesi, bu yıl hedef büyüterek 6.sını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. 4-6 Mayıs tarihlerinde “İstanbul’un Bahçesi Üsküdar” sloganıyla gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında morsalkımların yanına mimozalar ve erguvanlar da dikilecek. Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl aynı zamanda Hıdırellez gününde gerçekleştirilecek olan şenlikler çerçevesinde Üsküdar’daki 102 okul ve 182 cami bahçesine birer adet mimoza, erguvan ve morsalkım dikilecek. Rengarenk çiçekleriyle Üsküdar’ı güzelleştirmeyi de amaçlayan ağaçların fidanları da tören sırasında Üsküdarlılara dağıtılacak.

uskmorsalkm7BAHARI KADRAJA ALIN! ‘EN GÜZEL MOR SALKIM VE ERGUVAN’ FOTOĞRAF YARIŞMASI

Bir süredir devam eden mimoza, erguvan ve morsalkım dikim çalışmalarının tamamlanmasının ardından, 4-6 Mayıs tarihlerinde organize edilecek şenlikler kapsamında  bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. Bu çerçevede, ilk olarak 16-26 Nisan 2015 tarihleri arasında ‘En güzel mor salkım ve erguvan’ konulu dijital fotoğraf yarışması düzenlenecek.  Tamamen dijital ortamda gerçekleştirilecek olan yarışmaya, “Baharı Kadraja Alın” sloganıyla Üsküdar Belediyesi’nin sosyal medya hesapları üzerinden katılınabilecek.

uskmorsalkm5SERGİ ŞİİR AKŞAMI KONSER VE BOĞAZ GEZİSİ

Adına besteler yapılan, şiirler yazılan, yazarlara ilham veren bu güzel çiçekler için etkinlikler hız kesmeden sürecek. 4-6 Mayıs 2015 tarihlerinde fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserler ‘İstanbul’un Bahçesi Üsküdar’ temasıyla açılacak sergide yer alacak. Bu programı Erguvan Şiir Akşamı ve Konseri takip edecek. Kazananların ödüllendirildiği tören sonrası ise bir çok insanın gönlünü çelen çiçeklerin en güzel izlenebildiği Üsküdar’da vapurla Erguvan Boğaz gezisi yapılacak.

uskmorsalkm4EN GÜZEL FOTOĞRAFI SİZ ÇEKİN YOLLAYIN

Siz de en güzel ‘Erguvan, mor salkım ve mimoza fotoğraflarını ben çekerim’ diyorsanız, bu çok özel etkinlikte yerinizi; https://twitter.com/uskudarbld adresli Üsküdar Belediyesi Twitter Hesabı üzerinden göndereceğiniz fotoğraflarla ayırtabilirsiniz.

uskmorsalkm3

uskmorsalkm2

uskmorsalkm1

 

Reklamı Geç