Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜSKÜDAR’DAKİ 120 STK ‘EVET’ ÇAĞRISI YAPTI..

Üsküdar’da faaliyet gösteren 120

Üsküdar’da faaliyet gösteren 120 Sivil Toplum Kuruluşu’nun (STK) bir araya gelerek kurduğu EVET Platformu, neden evet dediklerini anlattı. Üsküdar Meydanı’nda platform üyeleriyle basın açıklaması yapan Üsküdar Evet Platformu Başkanı Kemal Özdal, Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Anayasa değişikliği oylamasını ülkemiz ve milletimiz için önemli bir milat olarak gördüklerini söyledi. Üsküdar EVET Platformu’mum partiler üstü olduğunun altını çizen Özdal’ın basın açıklaması şöyle:

üsküdar stk evet çağrısı 4“TARİHİ SORUMLULUK”

“Şanlı tarihimize destan yazdıran ecdadımızın, bizlere emaneti olan bu cennet vatanın gelişmesi ve insanımızın daha fazla üreten kaynak olabilmesi için, farklı alanlarda inisiyatif alan sivil toplum kuruluşlarında mesai harcayan bizler; 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak olan yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Anayasa Değişikliği oylamasını ülkemiz ve milletimiz için önemli bir milat olarak görmekteyiz. Aziz milletimizin; Yönetimde Daha Çok Söz Sahibi olma, Güçlü Yasama, Etkili Mücadele ve Temsil, Sağlam İrade ve Güçlü İdare, Yerli, Milli ve Yeni bir Anayasa, gibi beklentilerini karşılamak maksadıyla hazırlanan yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Anayasa Değişikliği’ni referandumda desteklemeyi, milletimize ve ümmete karşı insani ve vicdani açıdan tarihi bir sorumluluk olarak görüyoruz.”

üsküdar stk evet çağrısı 5“HAYATİ BİR TERCİH”

“Yüzlerce şehit ve gazi vererek 15 Temmuz hain darbe girişiminin üstesinden gelen kahraman milletimizin, son derece önemli olan bu tarihi kavşakta, toplumsal bir mutabakat sergileyerek yıllardır sürdürülegelen vesayet sistemine son vereceğine inanıyoruz. Bu anlamda 16 Nisan’da EVET tercihini kullanmak, politik bir tercihten ziyade hayati bir tercihtir.”

“YENİ TÜRKİYE’NİN İNŞASI”

“Anayasalar milletin ruhunu yansıtmalıdır. Kendi vesayetlerini korumak için darbecilerin yaptığı mecvcut anayasa, inşallah 16 Nisan’da yapılacak halk oylaması ile egemenliği tam manasıyla kayıtsız şartsız millete devretmiş olacaktır. Güçlü bir Türkiye için, 2023 hedefleri için, Yeni Türkiye’nin inşası için EVET diyoruz. Referandumda EVET diyerek; Ülkemizi aydınlık ve güçlü bir geleceğe taşıyacak bir sisteme kavuşulacağına inanmaktayız. Milletimizin, tarihimizin ve medeniyet havzamızın bize yüklediği büyük sorumluluğun farkındayız. Her birimiz tek tek vatandaş olarak, sivil toplum kuruluşları olarak 80 milyonun kardeşliğinin güçlenmesi için, ülkemizin yeniden bir ve iri olarak ayağa kalkması için gereken gayreti maksimum düzeyde göstermeli ve gereğini yapmalıyız.”

üsküdar stk evet çağrısı 2DÜNYA MAZLUMLARININ ÜMİDİ

“Üsküdar; evliyalar, arifler diyarıdır. Buradan hain FETÖ yapısına, PKK terör örgütüne, içerden ve dışardan milletimizi bölmek isteyen bedbahtlarımıza karşı güçlü bir şekilde dik duracağımızı göstermek istiyoruz. Ecdadımızın manevi huzurunda milletimizin ve vatanın bütünlüğü için her daim göreve hazır olduğumuzu ilan ediyoruz. Arzumuz, temennimiz; Türkiye’nin, bölgesinde ve dünyada lider ülke olma yolunda önüne çıkan tüm engelleri aşması, Dünya mazlumlarının ümidi haline gelen ülkemizin, bir bir hedeflerine ulaşması, dostlarımızın sevinmesi, düşmanlarımızın kahrolmasıdır.”

üsküdar stk evet çağrısı 1TUZAKLARI BOZMAK İÇİN

“Üsküdar’da hizmet üreten sivil toplum kuruluşları olarak bizler; şehit kanlarıyla sulanan aziz vatanımızın bir karış toprağını bile içerdeki ve dışardaki hainlere çiğnetmemek, ekonomik, siyasi ve kültürel oyunlarını-tuzaklarını bozmak için getirilecek olan yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Anayasa Değişikliğine EVET diyor, Saygıdeğer Üsküdarlı hemşehrilerimizi ve tüm milletimizi, memleketimizin selametine vesile olacağına inandığımız bu düzenlemeye EVET demeye davet ediyoruz.”

üsküdar stk evet çağrısı 3120 STK Başkanının katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısı, toplu fotoğraf çekimi ve temsili olarak evet mühürlerinin basılmasıyla sona erdi.

Reklamı Geç