Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜSKÜDAR’DAKİ ASANSÖRLER TSE KONTROLÜNDE OLACAK..

Üsküdar Belediyesi, 2012 yılından

Üsküdar Belediyesi, 2012 yılından bu yana ilçedeki ruhsatlı 4346 asansörü denetleyen Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile 2 yıllık daha protokol imzaladı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in makam odasında gerçekleşen imza törenine TSE adına Marmara Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev katıldı. 

üskasntse3Son zamanlarda ülkemizde yaşanılan  asansör kazalarına dikkat çeken Başkan Hilmi Türkmen, “Biz belediye olarak zaten TSE ile Üsküdar’daki asansörlerin kontrolü noktasında 2 senedir çalışma içerisindeydik. Yine 2015 yılında da bu sözleşmemizin devam etmesi ve yeniden böyle bir revizyon için TSE ile   bir protokol imzalayacağız. Amacımız Üsküdar’da bakımsız kontrolsüz asansör kalmasın. Çünkü özellikle son zamanlarda ne yazık ki ülkemizde, İstanbul’da bu asansörlerle ilgili bazı sıkıntılar yaşandı. Hamdolsun Üsküdar’da böyle bir sıkıntı yaşanmadı. İnşallah bundan sonrada yaşanmaz. Biz toplum olarak başımıza  bir musibet gelince önlemini alıyoruz. Önemli olan başımıza bir sıkıntı gelmeden olayı çözmektir. Günlük hayatta asansör kullanmak yaşamın olmazsa olmazı noktasındadır. Üsküdar’da   5 bin civarında asansör tesisi kurulu olduğunu tespit ettik. Hedefimiz kontrolsüz, bakımsız, denetimsiz bir tane asansör kalmasın istiyoruz. Bizde belediye olarak bu işin içerisinde olacağız. İhmali olanlar için gerekli müeyyideleri uygulayacağız. Bir ürün alacağımız vakit üzerinde TSE damgası varsa gözümüzü kırpmadan, tereddüt etmeden alıyoruz. TSE’nin doğru ortak olduğundan hiç şüphemiz yok. Zaten geçen 2 senede bunun faydalarını Üsküdarlılar olarak gördük. İnşallah bu yıl yine denetim noktasında, TSE’nin kaliteli, kalifiye ve uzman ekipleriyle birlikte bu çalışmaları sürdürmüş olacağız” dedi.

üskasntse2TSE Marmara Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev de imzalar öncesi yaptığı konuşmasında, satan ve alanın yanında artık gözetleyen üçüncü kişinin de vazgeçilmez bir unsur olduğuna vurgu yaparak, “Düne kadar evrensel bir değer olan hizmet veren ve alanın olduğu ticari ilişkilerde artık üçüncü bir taraf oluştu. Bunların yanında gözetleyen, kontrol eden, muayyene eden bir nokta oluştu. Bu günümüz dünyasının vazgeçilmez bir değeri durumundadır. Bu bağlamda Üsküdar’da vatandaşlara verilen asansör gözetim hizmetini uzatmak üzere bir aradayız. Yaklaşık 2 yıldır verdiğimiz bu hizmette kayda değer bir iyileşme olmuştur. İnsan odaklı, mal güvenliği, can güvenliği yaklaşımıyla yapılmakta olan bu hizmet konusunda her iki kurum olarak işbirliği noktasında anlaşmaya vardık. İmzalanan protokolün hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

üskasntse1Başkan Türkmen, protokolün Üsküdar’ımız için İstanbul’umuz için kazasız belasız günlere vesile olmasını diliyorum diyerek ‘Besmele’ ile protokolü imzaladı.