Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜSKÜDAR’DAN HAREME 2 KM. SOFRADA 100 BİN KİŞİ AĞIRLANDI..

Ramazan dendiğinde akla ilk

Ramazan dendiğinde akla ilk gelen ilçe Üsküdar, bu yıl da dolu dolu bir ay geçirdi. Kadir Gecesi, Üsküdar Harem arasına 2 kilometre uzunluğunda iftar sofrası kuran Üsküdar Belediyesi, 100 bin kişiyi ağırlayarak bir rekora imza attı.

Mübarek Ramazan ayı boyunca her gün yaklaşık 40 bin kişinin aynı anda hep birlikte iftar yaptığı Üsküdar’da bu kez bambaşka bir rekor kırıldı. Şemsipaşa – Harem arasındaki sahil şeridinde 2 kilometre uzunluğunda kurulan dev iftar sofrasında 100 bin kişi hep birlikte iftarını açtı. İftar programı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milletvekili adayları Esma Ersin ile Ahmet Ayhan Kayaoğlu, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve teşkilat üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Canlı ilahi yayınıyla başlayan programda Başkan Hilmi Türkmen masaları dolaşıp vatandaşlarla selamlaştı. Başkan Türkmen konuşmasında; “On binlerce vatandaşımızla bu mübarek gecede burada tarihin medeniyetin kalbinde birlikteyiz, Allah’a şükürler olsun. Kadir Gecenizi ve Bayramınızı kutluyorum” dedi.

İftarda konuşan Bakan Berat Albayrak da, Üsküdar’daki muhabbet sofrasının Türkiye’deki birlik ve beraberlik duygusunu çok güzel yansıttığını söyledi. Albayrak ülkemizin 15 yılda geldiği noktayı hatırlatarak 24 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekti. Bakan Albayrak, “15 sene önce bu ülke neredeydi, bugün nerede? Hastaneler, yollar, havaalanları, köprüler, metrolar, bunlar icraat kısmı. İnsansız Hava Araçları, Silahlı İnsansız Hava Araçları, yerli sondaj gemimiz, ATAK gibi birçok anlamda nereden nereye geldik. Hepsi büyük ve güçlü Türkiye ideali için, sizlerin refahı huzuru için” diye konuştu.

Reklamı Geç