Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜSKÜDAR’IN YENİLENEN PARKLARIYLA ÇOCUKLAR ÇOK DAHA MUTLU..

Üsküdar Belediyesi, sosyal yaşam

Üsküdar Belediyesi, sosyal yaşam kalitesini arttırmak, sağlıklı bir kent oluşturmak amacıyla eski parkları daha estetik ve modern bir görünümle restore etmeye devam ediyor.  Üsküdar Belediyesi tarafından yenilenen Güzeltepe Yıldırım Beyazıd Park’ı vatandaşların hizmetine açıldı. Açılışta mahalleli çocukların mutlulukları görülmeye değerdi..

Açılış merasimi Üsküdar Mihrimah Sultan Camii imam hatibi Mustafa Altun’un Kur-an’ı Kerim tilaveti ile başladı. Park açılış programına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bu parkın açılışını rahmetli Mehmet Çakır başkanımız ile 10 yıl önce, benim başkan yardımcısı olduğum zamanlarda beraber yapmıştık. Şu anda o günler aklıma geldi ve duygulandım. 2004’ten beri Üsküdar’a güzel hizmetler sunmanın, güzel projeleri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Yıllar geçtikçe eskiyen Yıldırım Beyazıt Parkı’nın artık yenilenmeye ihtiyaç duyduğunu hatırlatan Türkmen, “Parkımız kolay ulaşılabilen, herkesin rahatça kullanabileceği ve mahalle sakinlerinin yeşilliklerin içerisinde nefes alabileceği önemli bir alan. Her mahallemizde olduğu gibi güzel parklarımızı sadece bu mahallede oturan vatandaşlarımız için değil, yolu buradan geçen herkese hizmet edebilmesi için yeniden dizayn ettik,” diye konuştu.

“Özellikle yeni dönem parklarımızda yaşlılarımız, engellilerimiz, gençlerimiz ve çocuklarımızın yürüyüş yapması, sağlıklı yaşaması için bütün parklarımızın etrafını yürüyüş parkurları yaptırıyoruz” diyen Hilmi Türkmen, sözlerini şöyle tamamladı: “Hanım kardeşlerimiz artık beş çaylarını evlerinde değil, bizim parklarımızda yapsınlar ve ikramını yedikten sonra bir de yürüyüş yapsınlar istiyoruz. Parkımız toplam beş dönümlük arazi üzerinde bulunmakta. Yürüyüş parkuru, çocuk oyun alanları, küçük göleti ve pergolesi ile çok güzel bir park oldu. Parkımız güzel mahallemize hayırlı uğurlu olsun.”

Konuşmalarının ardından Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve protokol üyeleri kurdele kesip parkın açılışını gerçekleştirdiler.

Reklamı Geç