Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜSTAD YAVAŞCA’YA ÜSKÜDAR’DA 90. YAŞ GÜNÜ SÜRPRİZİ..

Türk müziğinin çınarı Prof.

Türk müziğinin çınarı Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca’nın 90’ıncı doğum günü, Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen, “Büyük Çınarın Gölgesinde Alaeddin Yavaşca Eserleri” programıyla kutlandı.

uskudar alattin konser 1Sanatçı Melihat Gülses’in, ünlü ustanın eserlerini seslendirdiği programa Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güleri Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Alaeddin Yavaşca’nın eşi Ayten Yavaşça’nın,  yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda izleyiciler Yavaşca’nın eserlerini dinleyerek keyif dolu anlar yaşadı.

uskudar alattin konser 2“ALLAH MUSİKİYİ ALAEDDİN YAVAŞCA’YA MEŞK ETMİŞ”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, burada yaptığı konuşmada: “Hocamızın huzurunda hocamızı anlatmak, hem bizim haddimize değil hem de başaramayız. Yalnız bir büyüğümüzden yine sanat camiamızdan bir büyüğümüzden öğrendiğimize göre; bundan tam 50 yıl önce Münir Kökten hocamız, Alaeddin hocamızla ilgili olarak, Allah musikiyi Alaeddin Yavaşca’ya meşk etmiş. Aynen kesinlikle çok doğru bir tespit” şeklinde konuştu.

uskudar alattin konser 5Programın sonunda 90’ıncı yaşını kutlayan ünlü sanatçı doğum günü pastasını kesti. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, kendisine ve eşi Ayten Yavaşca’ya hediye takdim ederek katılımlardan dolayı teşekkür etti. Alaeddin Yavaşca, doğum günü pastasını kestikten sonra ise katılımcıların ısrarı üzerine kendi bestelerinden bazı şarkıları seslendirdi.

uskudar alattin konser 4

uskudar alattin konser 3

Reklamı Geç