Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

VEDAT BOZ; “ESNAFIMIZIN BİRLİK VE BERABERLİĞİ İÇİN VERDİĞİMİZ MÜCADELE DEVAM EDECEK..”

Dudullu Esnaf Kefalet Kooperatifi

Dudullu Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Başkan Adayı Vedat Boz, plan ve projelerini anlattığı esnaf buluşmalarında destek toplamaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Sancaktepe Sarıgazi’de kooperatif ortağı yüzlerce esnafla bir araya gelip destek sözü alan Vedat Boz, sonraki hafta Ümraniye Kazım Karabekir Mahallesi esnafıyla buluşup yeni dönemde hayata geçirmeyi düşündüğü plan ve projelerini anlatmış ve bölge esnafının yoğun ilgisiyle karşılanmıştı. 

Bu hafta sonu da Çekmeköy esnafıyla buluşan Vedat Boz, hem projelerini anlattı hem de son zamanlarda kooperatif içerisinde yaşanan bazı gelişmeler üzerinden rakiplerine eleştirilerde bulundu. Ümraniye Esnaf Odası Başkan Adayı Mustafa Birol Kalyoncu ve ekip arkadaşları ile kooperatifin önceki dönem Başkanı Zihni Teke ve ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı gibi tanınmış isimlerin de katılımıyla destek verdiği Çekmeköy buluşmasında esnafla dertleşen Vedat Boz, kooperatifte görev yaptığı süre boyunca birlik ve beraberliğin bozulmaması için büyük çaba gösterdiğini ifade etti.

Vedat Boz, şöyle konuştu; “Yıllarca kooperatifi bir ekip ruhu ile yöneten Zihni Teke başkanımız ki şimdi de aramızda ve şahsıma destek vermektedir, her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olmamızı istemiştir. Ben de şahsen Vedat Boz olarak bu kurumun ekip bütünlüğü içerisinde esnafa hizmet üretmesi için büyük mücadeleler verdim. Benim, birlikte yol yürümek için verdiğim mücadeleye herkes şahittir. Gözümüzde yaşlar aktı bunu bazı arkadaşlara anlatamadım. Birlik ve beraberliğimizin bozulmasına sebep olan arkadaşlarımıza aylarca yalvardım, ‘Gelin bu birliğimizi bozmayın, yolumuza daha güçlü şekilde devam edelim’ dedim. Ama anlatamadım.

Zaten son dönemde Zihni Başkanın yönetim kurulu başkanlığı görevini bırakmasının ardından yaşı büyüktür, silsile bozulmasın diyerek yönetim kurulu başkanlığını kendi elimizle teslim ettik. Fakat o ne yaptı, gitti hemşerisi Oda başkanıyla birlik oldu. Bilerek ya da bilmeyerek bu kurumun ortağı olmamasına rağmen kendisine kredi kullandırıp kooperatife ortak etti. Ondan sonra da Allah’ın sopası var elbette birbirlerine düştüler ve kendisi ayrı, Oda başkanı hemşerisi ayrı aday oldular.

Biz yine buna rağmen; bir ve beraber olmak için aylarca dil döktük. Ne yazık ki kelamımızı yine anlatamadık. Daha sonra araya hatırı sayılı büyüklerimizi koyup bir olmak için yalvardım. Sonuç yine yok. Beni ve İsrafil beyi dışladılar. Oysa her ikimizin zerre kadar bu kurumda lekesi yok. 14 yıl bu kurumda yönetim kurulu üyeliği görevi yaptım. İmza yetkim hiçbir zaman olmadı. Usulsüz zerre kadar işim yok, tek bir yakınıma bu kurumda kredi kullanımında iltimas geçmedim, kooperatifin bir bardak çayına dahi tenezzül etmedim. Ben tüm bunları basının önünde de sizlerin huzurunda da yarın genel kurulda da çıkar konuşurum. Çünkü burada esnafımızın kurumu kooperatifin geleceği söz konusudur.

Sonuçta olan yıllarca bu kurumu yöneten ekibe oldu. Ben ve yeni ekip arkadaşlarım her türlü görev ve sorumluluğu üstlenerek yepyeni bir yola çıktık. Şimdi de kalkmış bana rekabet ediyorlar. Birlik olmuşlar, düne kadar kooperatif yönetim resminde görmeye tahammül edemiyorlardı. Şimdi kalkmış birlik olmuşlar ve hedeflerine Vedat Boz’u koymuşlar. Neden diğer aday hemşeriniz Oda başkanı ile ilgili tek kelime konuşamıyorsunuz. Neden bu birliğe kastedenleri eleştirmiyorsunuz.

Yapmayın, etmeyin, yol yakınken gelin bu yanlış yoldan biran evvel dönün ve esnafımızın geleceği için hayırlı bir iş yapın. Ben Vedat Boz olarak esnafın huzurunda söz veriyorum. Bizim işimiz Yunus Emre’nin dediği gibi sevgi ile gönüller yapmak. Kırmak, dökmek, tartışmak, atışmak, kısır çekişmelerle vakit kaybetmek bizim kitabımızda yazmaz. Yüce düşünür Mevlana ‘Ne olursan ol gel’ diyor. İşte biz de öyle diyoruz. Esnafımızın ve kooperatifimizin geleceği için gelin yanlışlardan dönün. Sevgi ile gönüller yapalım.”

Yeni döneme ilişkin plan ve projelerine de değinen Vedat Boz; “Yeni dönem için sizlerin destekleri ile seçilmem halinde ekip arkadaşlarımla birlikte yerinde oturan bir başkan ve yönetim göremeyeceksiniz. Çünkü biz sizlerle birlikte daima sahada ve sokakta olacağız. Canla başla çalışıp adeta bir sivil toplum kuruluşu gibi hareket edeceğiz. Acı ve tatlı günlerimizi birlikte paylaşacağız. Bu kooperatif hepimizin ortak malı. Gelin bu kurumu daha yüksek seviyelere hep birlikte taşıyalım. Kredi alıp gitmekle işiniz bitmesin. Burada birlikte kenetlenip daha büyük bir aile olalım.

Yeni dönemde hepimizin faydalanacağı muazzam projelerimiz var. Örneğin, akil adamlar heyeti oluşturup bugüne kadar esnafımız için hizmeti geçmiş herkesin fikir ve düşüncelerini değerlendireceğiz. Yine esnafımız için bu akil adamlar heyetinin yöneteceği bir fon oluşturacağız. Çeşitli sebeplerle zora girmiş ve kredi borcunu ödeyemeyen esnafımızın yardımına bu fon ile koşacağız. Şeffaf bir yönetim modeli sergileyeceğiz. Şu an 150 bin TL olan kredi limitini 200 bin TL’ye çıkaracağız” dedi.

Reklamı Geç