Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘YALANCI ÇOBAN’ MİSALİ KİMSE 29 EKİM TARİHİNE İNANAMIYOR..

38 ayda tamamlanarak rekor

38 ayda tamamlanarak rekor kırma hedefiyle yapımına  başlanan fakat bu süre iki kattan da fazlasıyla aşıldığı halde bir türlü hizmete alınamayan Üsküdar-Ümraniye ve Çekmeköy Metrosu’nda, ‘Şu tarih, bu tarih, o tarih’ derken bu kez de 29 Ekim muamması yaşanıyor. Üsküdar Ümraniye arasında aylardır deneme seferleri yapılan ancak Çekmeköy etabında bir türlü inşası bitirilemeyen metronun 29 Ekim’de hizmete alınacağına yönelik söylemlere yetkililerden ses çıkmazken; vatandaş, ‘29 Ekim’e sayılı gün kaldı, ortada ne bir açılış hazırlığı var ne de duyuru vs.. Çekmeköy kısmında deneme seferleri bile yapılmadan mı hizmete girilecek?” diye soruyor..

Çeşitli aksaklıklar nedeniyle yapımı uzayan Üsküdar, Ümraniye ve Çekmeköy Metrosu’nda bir türlü nihayi hedefe varılamaması vatandaşı iyiden iyiye sabırsızlandırdı. Geçtiğimiz günlerde Ümraniye’deki Aşure programında Başkan Hasan Can’ın “Elimde olsa bugün hizmete açarım” dediği metronun Üsküdar Ümraniye kısmında hiçbir sorun olmadığı ve aylardır da deneme seferleri yapıldığı bilinen bir gerçek. Geçtiğimiz 17 Nisan referandumu öncesinde Üsküdar Ümraniye Canpark AVM kısmının hizmete alınacağı yönündeki beklentiler de yaz mevsimi geçmesine rağmen boşa çıkınca bu durum hattın tamamının birlikte hizmete alınacağı söylemlerini kuvvetlendirdi.

Gelinen noktada her ne hikmetse Çekmeköy etabının bir türlü tamamlanamadığı metronun bu kez de sayılı günlerin kaldığı 29 Ekim’de hizmete açılacağı söylemleri de ortada bir muamma olmaktan öteye gidebilmiş değil. Üsküdar Ümraniye arasında aylardır deneme seferleri yapılırken, Çekmeköy etabında henüz deneme seferleri bile yokken nasıl hattın tamamının hizmete alınacağı vatandaş arasında merak konusu. 29 Ekim’de açılışa yönelik ne büyükşehir ne de ilçe belediyelerinden resmi bir duyuru ya da kesin bilgi yok. Hal böyle olunca da durum sadece bazı internet haber siteleri ve sosyal medya hesaplarının reyting yarışlarına dönüyor.

Metro 29 Ekim’de açılacak başlığı ile verilen haberlerin içeriğinde ise ‘yetiştirilmeye çalışılıyor” gibi bilgiler var ve haberlerin devamı metronun sürücüsüz olduğu ve durakların yerlerine ilişkin bilgilerden başka veriler ne yazık ki yok. Üsküdar Çekmeköy metrosunun ne aşamada olduğu, ne zaman bitirilip hizmete açılacağı yönünde meraklı bekleyişini sürdüren vatandaş cephesinde ise sorular birbirini kovalıyor. Bölge halkı; gerek büyükşehir belediyesi gerekse ilçe belediyesi yetkililerinden net bilgiler bekliyor. Bugüne kadar her 6 ayda bir açılış için kamuoyunda çeşitli tarihler telafuz edilen metro için bu kez 29 Ekim tarihi adeta ‘yalancı çoban’ hikayesindeki gibi kimseye inandırıcı gelmiyor…

Reklamı Geç