Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YALÇINKAYA; “İŞ DÜNYASININ BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Geçtiğimiz 10 Ocak’ta kutladığımız

Geçtiğimiz 10 Ocak’ta kutladığımız Gazeteciler Günü vesilesi ile basın mensuplarıyla biraraya gelerek günlerine kutlayan Anadolu Birleştirici ve Sanayici İşadamları Derneği Kurucu Genel Başkanı Yücel Yalçınkaya, “Milli birlik ve beraberlik yolunda basın olmazsa olmazımızdır” dedi. Programda ASİAD’ın İngiltere temsilciliği için İsmail Karakaş ve yüksek istişare kuruluna da Ali Keskinbıçak belirlendi.

Anadolu Birleştirici ve Sanayici İşadamları Derneği ASİAD’ın toplumsal buluşmalara ev sahipliği yapan istişare programları sürüyor. Geçtiğimiz 10 Ocak vesilesi ile gazeteciler gününe yönelik basın mensuplarıyla bir araya gelen ASİAD Kurucu Genel Başkanı Yücel Yalçınkaya, önemli açıklamalarda bulundu. Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ ile yardımcılarının yanı sıra basın mensuplarının yoğun katılım gösterdiği programda gerek ASİAD gerekse gazetecilik üzerine istişarelerde bulunuldu. Programda ASİAD’ın İngiltere temsilciliği için gazeteci İsmail Karakaş ve yüksek istişare kuruluna da Ali Keskinbıçak belirlendi. ASİAD Genel Başkanvekili Fahri Yağlı ve dernek yöneticileri de basın mensupları ile istişarelerde bulundular.

ASİAD hakkında bilgiler veren Başkan Yücel Yalçınkaya; “Tüm sektörleri aynı çatı altında buluşturmayı ilke edinmiş, örnek model olmuş, bir sivil toplum kuruluşu olan ASİAD Genel Merkezi İstanbul’dadır. Kurulduğu günden bugüne kadar, misyonu doğrultusunda yürüttüğü faaliyetlerini yalnızca bir “iş dünyası derneği”nin takvimiyle sınırlamamış, aynı zamanda ülkemizin kalkınması için mevcut sorunları tespit etmek ve bunların çözümü için fikir üretmeyi ve gerekli sorumlulukları almayı ilke edinmiştir. ASİAD, yurt içi ve uluslararası alanda faaliyet gösteren işadamları tarafından ilk sırada tercih edilen, yerli ve milli duruşu sebebiyle, temsil yeteneği kabul edilmiş, sahip olduğu işbirliği ve iletişim ağı sayesinde düşünce ve hareket birliği oluşturmuş, iş dünyası ve sanayi gündemine yön vermede söz sahibi bir sivil toplum kuruluşudur” dedi.

Yalçınkaya şunları kaydetti: “Uluslararası Türk ve Müslüman coğrafyada İş İşadamları arasında “Global İş Ağı” kurulması ilkesinden yola çıkılarak kurulan bu seçkin kurum, 17 ülkede teşkilanlanmıştır. ASİAD uluslararası iş yönetimin de İş adamları dernekleri başkanlarından oluşan bir yönetim kurulu tarafından yönetilmekte ve ülkeler arasında ekonomik bağlar kurulmasını, sürdürülebilir işbirliği modellerinin oluşturulmasını, iletişimin güçlendirilmesini ve sosyal ve ekonomik kalkınmanın hızlandırılmasını ilke edinmiştir. Bu bağlamda ekonomik ve toplumsal sorunları tartışan raporlar yayımlamıştır. Üniversite ve  iş dünyası ile  bürokrasinin ortak aklını birbiriyle entegre etmiştir.

Her yıl farklı bir konuyu ele aldığımız Türkiye Ekonomisi Raporları, ekonomide ideal duruma yaklaşmak için hangi adımların atılması gerektiğini somut önerilerle ortaya koyan nitelikli birer araştırma olarak literatürde ASİAD Başkan Vekili Fahri Yağlı ve akademisyenlermiz ile beraber hazırlamış olduğu, Yollar: Orta Gelir Tuzağı” temalı 2021 yılı raporumuz, “Güven Ekonomisinde Büyümenin Finansmanı” isimli 2020 yılı raporumuz, 2021 yılında hazırladığımız “Ticaret ve Uluslararası sunumlarımız gerek değindikleri sorunlar bakımından gerekse içerdikleri öngörülü yaklaşım ve ayrıntılı öneriler bakımından, dikkat çekmeyi başarmıştır.

Türkiye’nin önde gelen akademisyen ve uzmanlarının katkılarıyla hazırlanan raporlarımız, ülkemizin karşılaştığı ekonomik sıkıntıların atlatılması adına kapsamlı çözüm öneriler sunmaktadır. ASİAD milli ve manevi değerlere bağlı sanayici, iş adamları, iş kadınları, akademisyen ve sosyal kurum ve kuruluşlarda kanaat önderlerinin, içinde yer aldığı bir  sivil toplum kuruluşudur. Vizyon misyon ve amaç çerçevesinde mücadele alışkanlığını devam ettirerek, devlet, millet ve bayrak sevgisini ilke edinmiştir.”

Reklamı Geç