Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YANGIN GÜVENLİĞİNDE MUHTARLAR İŞBAŞINDA..

İBB İtfaiye Destek Hizmetleri

İBB İtfaiye Destek Hizmetleri Müdürlüğü, İtfaiye Eğitim Merkezi (İBİTEM) ve Beykoz Belediyesi tarafından ilçede görev yapan muhtarlara yangın güvenliği eğitimi verildi.

muhtarlar yangin 1Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde sunum eşliğinde verilen eğitimde, muhtarlara yangın çıktığında hayat kurtaran kurallar, yangınla mücadele bilgisi ve itfaiye olay yerine gelene kadar ilk müdahaleleri yapabilme becerilerini kazandırmak amacıyla alınabilecek önlemler aktarıldı. Verilen eğitim, teorik ve uygulamalı olarak iki aşamada gerçekleştirildi. Teorik eğitimi oldukça dikkatli dinleyen muhtarlar, uygulamalı eğitimi de başarılı bir şekilde tamamladı. Seminerde özellikle yangının başlangıcındaki ilk bir dakikadan sonra itfaiyenin yetişeceği zamana kadar işyerinde çıkacak yangında nasıl hareket etmeleri gerektiği konularına değinildi.

muhtarlar yangin 3Eğitimlerde ayrıca itfaiye yetişene kadar mahsur kalan varsa kurtarma çalışmalarının yapılması, korunması gereken kurtarılmış eşyanın koruma altına alınması, işyerlerinde acil durum ekiplerinin kurulması gerektiği, kişisel koruyucu donanımların ve diğer teçhizatın bulundurulacağı yangın istasyonu odası ve yangın müdahale ekipleri oluşturulması gerektiği anlatıldı. Yangın tüpünün nasıl kullanılması gerektiği ve yangın anında ve öncesinde alınması gereken önlemler konusunda bilgilendirilen muhtarlar için, sivil savunma ekiplerinin nezaretinde verilen eğitimlerin sonunda yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

muhtarlar yangin 2

Reklamı Geç