Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YENİ DÖNEMDE DE MUSTAFA KARADENİZ İLE YOLA DEVAM..

Türkiye’nin en büyük, dünyanın

Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise sayılı sivil toplum kuruluşlarından olan Türk Kızılay’ın ülke genelindeki şubeleri Olağan Genel Kurullarını yapmaya başladı. Bunlardan biri de Türk Kızılay Üsküdar Şubesi oldu. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın da katıldığı Genel Kurul’da mevcut Şube Başkanı Dr. Mustafa Karadeniz güven tazeledi.

İstanbul Üsküdar Şubesi Olağan Genel Kurulu’na Genel Başkan Dr. Kerem Kınık’ın yanı sıra Kızılay yöneticileri de katıldı. Büyük bir katılım ve destekle gerçekleşen Genel Kurulda mevcut Şube Başkanı Dr. Mustafa Karadeniz güven tazeledi. Karadeniz, önümüzdeki 3 yıl da Kızılay’ın şube başkanlığı görevini yürütecek. Şubenin Yönetim Kurulu ise Ali Rıza Şenbabaoğlu, Cihan Demirdağ, Sezer Bilge, Celalettin Cingöz, Bilal Bakır, İdris Uzuner isimlerinden oluştu.

Programa katılan Genel Başkan Kınık, yaptığı konuşmada, “Dünyanın pek çok ülkesinde yardım faaliyeti yürütüyoruz. Sadece geçen yıl yaklaşık 40 ülkeye yardım götürdük. 23 milyon insana ulaştık.” dedi. Dünyanın en fazla yardım yapan ülkesi olduğumuzu belirten Kınık, şöyle devam etti: “Bu topraklarda yaşayan herkes en zor zamanlarda bile ihtiyacı olana yardım etmiştir. Dolayısıyla bir yardım medeniyetiyiz. Biz de Kızılay olarak, bu medeniyetin bir parçası olarak insan ıstırabını dindirmek için gayret ediyoruz. Nerede bir sıkıntı varsa nerede bir acı varsa dindirmeye çalışıyoruz.”

Aktif savaşın devam ettiği 40 farklı coğrafyada Kızılay olarak faaliyet gösterdiklerini belirten Kınık, şunları kaydetti: “Bu bölgeleri öncelik olarak sıralayacak olursak ilk sırada Suriye var. Daha sonra Yemen, Arakan, Bangladeş, Somali, Irak, Afganistan, Güney Sudan ve Filipinler şu an odaklandığımız coğrafyaların başında geliyor. Dünyanın en yoksul üç ülkesinden biri olan Yemen’de nüfusun yüzde 75’i yardıma muhtaç halde. Bizler de başta gıda, barınma ve sağlık olmak üzere insani yardım faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Yemen’de daimi bir delegasyonumuz var ve Yemen’in tüm bölgelerinde her gün binlerce insana Türk Kızılay’ı olarak yardım ediyoruz. Sağlık Bakanlığımızla birlikte iki büyük sahra hastanesi açtık ve 60 bin ton kolera ilacı ile tıbbi malzeme gönderimi sağladık.”

Kınık, yeni dönemde Kızılay ve Yeşilay’ın gençlere yönelik çok özel projeleri olduğunu belirterek, “Bu projelerden bir tanesi ülke genelinde birlikte açacağımız Kitap kafe konseptli Gençlik Yaşam Merkezleri olacak.” dedi. Türk Kızılay Üsküdar Şubesi yeni yönetim kuruluna da başarılar dileyen Kınık, Genel Merkez olarak her türlü desteği vereceklerini sözlerine ekledi.

Reklamı Geç