Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YENİ HATLA DUDULLU – BOSTANCI ARASI SADECE 21 DAKİKA..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Her

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Her yerde Metro Her yere Metro” sloganıyla başlattığı ulaşım yatırımlarına bir yenisi daha ekleniyor.  Anadolu Yakası’nda hizmet verecek yeni metro hattında Dudullu-Bostancı arası sadece 21 dakikaya düşecek.

dudullu ataşehir metro 4Ümraniye – Ataşehir – Göztepe Metro Hattı’nın tünel kazı çalışma törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra; Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, Ataşehir İlçe Başkanı Mustafa Naim Yağcı, Kadıköy İlçe Başkanı İsa Mesih Şahin ile Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları  ve şirket yetkilileri katıldı. Törende bir konuşma gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Bugün burada İstanbul’un çok önemli hatlarından bir tanesi, kuzey güney aksında diğer 3 hattı da kesen bir hat yapılacak. Günde 10 metre mesafe almak suretiyle bu kazıyı yapacaklar. Kısa sürede METRO çalışmalarının tamamlanmasını istiyoruz” dedi.

dudullu ataşehir metro 5Başkan Kadir Topbaş’ın butona basmasıyla başlatılan Ümraniye – Ataşehir – Göztepe Metro Hattının yapımının 2019 yılında tamamlanması planlanıyor. 13 istasyonlu 14.2 km’lik metro hattı ile tek yönde saatte 43 bin 200 yolcu taşınacak. Metro, yükselen Ümraniye’nin gelişimine büyük katkı sağlayacak. Dudullu-Bostancı Metro Hattı 90 saniyede bir sefer yapacak ve hattın yolculuk süresi 21 dakika olacak. Üsküdar-Çekmeköy hattında olduğu gibi sürücüsüz metro hizmet verecek. Hattın tamamlanmasıyla; Modoko’dan Eminönü’ne 28 dakikada, İçerenköy’den Taksim’e 35 dakikada, Kayışdağı’ndan Kadıköy’e 19 dakikada ve Parseller Mahallesi’nden Bostancı’ya da 21 dakikada kesintisiz ulaşım sağlanabilecek.

dudullu ataşehir metro 9Proje Kapsamında Bulunan İstasyonlar;
Bostancı İstasyonu
Emin Ali Paşa İstasyonu
Ayşe Kadın İstasyonu
Kozyatağı İstasyonu
Küçükbakkalköy İstasyonu
İçerenköy İstasyonu
Kayışdağı İstasyonu
Türk-İş Blokları İstasyonu
İmes İstasyonu
Modoko İstasyonu
Dudullu İstasyonu
Yukarı Dudullu İstasyonu
Depo İstasyonu

dudullu ataşehir metro 8

dudullu ataşehir metro 7

dudullu ataşehir metro 3

dudullu ataşehir metro 2

dudullu ataşehir metro 1

Reklamı Geç