Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YENİ OTOPARK MEVZUATINDA SON AŞAMAYA GELİNDİ..

Otopark İşletmecileri Derneği (OİD)

Otopark İşletmecileri Derneği (OİD) Ülke genelinde otoparklara standart getirecek mevzuat için kolları sıvadı.

parksstm4Büyükşehir, il ve ilçe belediyelerinde farklı yönetmelik ve mevzuatlarla yürütülen otoparkçılık yeni bir yasal düzenlemeye kavuşacak. İSPARK Genel Müdürü ve OİD Başkanı Mehmet Çevik, Prof.Dr.Enver Ülgen, Prof.Dr. Metin Şenbil, Doç.Dr. Çağdaş Aydınoğlu,Doç.Dr.AliHepşen,Dr.Cem Ülgen ve OİD üyesi Selami Balcı’nın katılımıyla düzenlenen ikinci çalıştayda yeni “otopark yasal mevzuatı” çalışmaları masaya yatırıldı. OİD Çalıştayında 20 milyon aracın otopark ihtiyacına cevap verecek proje ve çalışmalar değerlendirildi. Farklı uygulamaların önüne geçmek amacıyla otoparkları tek merkezden yönetecek yasal bir düzenleme üzerinde yürütülen çalışmalar tartışıldı. Ülke genelindeki tüm yerel yönetimleri ve özel işletmeleri kapsayacak otopark yönetmeliği ve mevzuatı hazırlanarak uygulamaya alınması konusunda görüş birliğine varıldı.

parksstm2Ulaşımın ana akslarından birinin otopark olduğunu ve gün geçtikçe küçük ilçelerde dahi otopark sıkıntısının ortaya çıktığını belirten OİD Başkanı Mehmet Çevik “ Üniversitelerimizin alanında uzman akademisyenleriyle otopark alanlarını yeniden düzenleyecek yeni mevzuatı ortaya koyacak çalıştayımızda bir araya geldik. Uzun zamandır yaptığımız çalışmaları ve hazırladığımız projeleri artık somutlaştırıyoruz. Otoparkları tek merkezden yönetecek ve aynı yasal mevzuatla hizmet verecek ortak bir yapıyı ve iradeyi oraya koyacağız” dedi.

parksstm3Artan taşıt sahipliğiyle birlikte her gün trafiğe katılan araç sayısındaki yükselme ile trafikte 20 milyona yakın araç bulunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin otoparkları tek merkezden yönetmek amacıyla kurduğu İSPARK sistemi ülke genelinde yaygınlaşıyor. İSPARK birçok belediyeye uygulama ve işletmecilik alanında danışmanlık desteği veriyor. İSPARK’ın öncülüğünde kurulan Otopark İşletmecileri Derneği’ne belediyelerde otopark hizmeti veren şirketlerin katılımı hızla devam ediyor.

Reklamı Geç