Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YENİLENEN ŞEHİT ÜSTEĞMEN ARİF KALAFAT DOĞA PARKI 1 TEMMUZ’DA KULLANIMA AÇILIYOR

Pandemi sürecinin ardından neden

Pandemi sürecinin ardından neden kapalı olduğu merak konusu olan Çekmeköy Şehit Üsteğmen Arif Kalafat Doğa Parkı, eskisinden daha güzel yeni görünümü ile kapılarını açıyor. Yenileme çalışmaları tamamlanan bölgenin en nezih parkı, 1 Temmuz’da kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Çekmeköy’ün kalbinin attığı ilçenin en büyük parklarından biri olan Şehit Üsteğmen Arif Kalafat Doğa Parkı’ndaki alt yapı ve üst yapı düzenleme çalışmalarını tamamlayan Çekmeköy Belediyesi, parkı 1 Temmuz’da kullanıma açıyor. Pandemi döneminde alınan tedbirler kapsamında kullanıma kapatılan parkta, alt yapı çalışmaları yapıldı. Çalışmalar kapsamında yağmur suyu kanalları ve  yürüyüş yolları yenilenen parka; güvenlik kameraları, anons için ses sistemi ve ücretsiz internet ağı alt yapısı kuruldu. Parkın içine kurulan kamera sistemi ile güvenlik ekipleri 7 gün 24 saat içerideki hareketliliği takip ederek, olası durumlara müdahale edebilecek.

Alt yapı çalışmalarının ardından peyzaj düzenlemelerine geçen ekipler, onlarca ağaç ve binlerce çiçek fidanı ile parkın yeşiline yeşil kattı. Çam ağaçlarının hakim olduğu paka ıhlamur, leylandi, salkım söğüt, erguvan ağaçları ile çeşitlilik getirilirken, yürüyüş yollarının etrafı yeşil bitki örtüsü ile donatıldı. Çocuk parkları, piknik masaları, banklarda bakım ve onarım çalışmaları yapan ekipler, son olarak pandemi ve haşere ilaçlamaları ile parkı kullanıma hazır hale getirdi.

Reklamı Geç