Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YEREL GAZETECİYE ‘HAKARET SUÇU’NA YARGIDAN CEZA..

CHP’li Kartal Belediye Başkanı

CHP’li Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, düzenlediği basın toplantısında, ilçede yayın yapan İlk Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arslan Ariç’e yönelik sarf ettiği “Ya adam gibi gazetecilik yapacak ya da kim veriyorsa parayı ona köpeklik yapacak” sözleri nedeniyle hakkında açılan davada “hakaret” suçundan ceza aldı.

kartal1altinok3Kartal’da yayın yapan İlk Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arslan Ariç, Belediye Başkanı Altınok Öz hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuş ve 100 milyarlık da manevi tazminat davası açmıştı. Arslan Ariç’in şikayetini değerlendiren Cumhuriyet Savcısı, Başkan Altınok Öz hakkında TCK 125/1-4,53, 63 maddelerinden dava açmıştı. 53. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın karar duruşması yapıldı. Önceki gün görülen duruşmaya, Başkan Altınok Öz ve Avukatı ile, Arslan Ariç’in Avukatı Fatih Çetinkaya katıldı.

Mahkemede suçlamaları kabul etmeyen Başkan Öz savunmasında; “Suçlamaları kabul etmiyorum. Ben daha önce beyanda bulunmuştum. Aynen tekrar ediyorum. Konuşmamda isim zikretmedim, ben seçim öncesi şahsıma yönelik basılıp dağıtılan gazeteyi kast ettim. Suçu kabul etmiyorum, beratimi talep ediyorum” dedi. Ariç’in Avukatı Fatih Çetinkaya ise; “Bahsedilen gazete ile müvekkilimin bir ilgisi yoktur, yapılan konuşmada bahsedilen gazete ile ilgili her hangi bir konuşma geçmemektedir, müvekkilimi kast ettiği açıktır, sanık beyanlarını kabul etmiyoruz şikayetçiyiz” dedi.

kartalbaskanaceza2Yargılamayı sonlandıran mahkeme “Sanığın sübut bulan eylemine uyan 5237 S. Türk Ceza Yasası’nın 125/1 maddesine göre 5237 s. Türk Ceza Yasası’nın 61. maddesinde belirtilen suçun işleniş biçimi, meydana gelen zararın ağırlığı, sanığın kastının ağırlığı, amaç ve saiki göz önüne alınarak ve takdiren 90 tam gün karşılığı para cezası ile cezalandırılmasına” karar verdi. Cezayı 87 güne indiren mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi. Arslan Ariç’in açtığı 100 milyarlık tazminat davası ise devam ediyor.

Reklamı Geç