Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YETKİLİLER, ASIL ŞİMDİ HAREKETE GEÇİP EKMEK ZAMLARINI TÜMDEN İPTAL EDER…

İstanbul’da fırıncıların son bir

İstanbul’da fırıncıların son bir haftadır sessiz sedasız şekilde her hangi bir resmi karar olmaksızın yaptığı ve sonrasında ekmeğin kilogram fiyatının 7.50 TL, 200 gramının ise 1.50 TL olarak kararlaştırıldığı bilgisi üzerine yaptıkları 1.75 TL fiyatı geri çekmeleri beklenirken bir zam haberi de İBB Halk Ekmek’ten geldi. 2.5 yıldır fiyat düzenlemesi yapmadığını açıklayan Halk Ekmek, 75 kuruş olan ekmek fiyatını 25 kuruş zamla 1 TL’ye çıkardığını duyurdu.

İstanbul’da fırıncıların yaptığı 25 kuruşluk ekmek zammını, resmi kurumlarca belirlenen ekmek kilogram fiyatının 7.5 TL, 200 gramın ise 1.50 TL olarak belirlenmesinin ardından geri çekmesi beklenirken yeni bir zam haberi de İBB Halk Ekmek’ten geldi. İstanbul Halk Ekmek, normal ve kepekli ekmek ile ilgili fiyat düzenlemesini en son 2,5 yıl önce yapmıştı. 32 aydır başta un ve diğer maliyet giderlerinde meydana gelen artış, fiyatlara yansıtılmadı. Ekmek maliyetindeki diğer önemli girdiler olan dağıtım, işçilik ve enerji maliyetlerine gelen zam nedeniyle fiyat artışı zorunlu hale geldi. Ekmeğin ana ham maddesi olan un fiyatı, Şubat 2018 ile Eylül 2020 arasında yüzde 85 arttı.

Son 32 ayda elektriğe yüzde 133, doğalgaza yüzde 91, işçi ücretlerinde de yüzde 50 artış meydana geldi. İstanbullulara sağlıklı ve ucuz ekmeği sürekli sunabilmek için fiyat düzenlemesi yapmak kaçınılmaz hale geldi. Halk Ekmek büfelerinde 75 kuruştan satılan normal ve kepekli ekmeğin fiyatı, 19 Eylül 2020 tarihinden itibaren 1 TL oldu. İstanbul’da şu anda 200 gram ekmek 1,75 TL’den satılırken, Halk Ekmek’te 250 gramlık normal ve kepekli ekmek 1 TL’den satılıyor.

Reklamı Geç