Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“YOL, KALDIRIM, ASFALT ZATEN YAPILACAK PEKİ EĞİTİM NE OLACAK?..”

Yerel basın mensuplarıyla Pazar

Yerel basın mensuplarıyla Pazar kahvaltısında buluşan CHP Çekmeköy Belediye Başkan Aday Adayı Sıtkı Aydemir, plan ve düşüncelerine ilişkin sıcak ve samimi açıklamalarda bulundu. Yol, kaldırım, asfalt gibi zaten yapılması gereken hizmetlere ilişkin proje üretmenin anlamsız olduğunu ifade eden Aydemir, “Benim Çekmeköy’e ilişkin en önemli hedefim eğitim, eğitim, eğitim…” dedi.

36 yıllık belediyecilik tecrübesi olduğunu hatırlatan CHP Aday Adayı Sıtkı Aydemir; partisince aday gösterilmesi ve seçilmesi halinde 1 Nisan itibarıyla savurganlığa derhal son vereceğini ve olabildiğince tasarruf tedbirlerini acilen uygulamaya alacağını söyledi. Tasarruf tedbirlerinin başında Çekmeköy Belediyesi’nde bugün itibarı ile adeta bankamatik diye tabir ettiği 1300-1400 civarında fazla personel olduğunu iddia eden Aydemir, “En fazla 600-700 personelle bu Çekmeköy’e aynı hizmeti sağlarım. Belediyenin yerini navigasyon cihazıyla bile zar zor bulan bankamatik elemanların işine derhal son veririm ve bugüne kadar aldıkları haksız maaşlar için de yargı yolunu kullanırım. Taşdelen ve Alemdağ’ın çocukları işsizlikten kırılırken Anadolu’nun çeşitli yerlerinden bilmem hangi belediye yetkilisinin yakınını getirip işe koymasına asla ve asla müsaade etmem” şeklinde konuştu.

Çekmeköy’den Bağcılar’a ve Esenler’e personel taşımacılığına derhal son vereceğini kaydeden Sıtkı Aydemir; “Belediyenin servis araçlarını eğitim için çocuklarımızın hizmetine veririm” dedi. Ekonomik daralmayla birlikte bitme noktasına gelen inşaat sektörü yüzünden belediyelerin büyük bir kaynak sıkıntısına gireceğini söyleyen Aydemir; “Zaten yanlış yapıldığını meclis üyesi olduğum dönemde de söylediğim üzere mevcut stratejik planın tutması mümkün değil. Onun için 1 Nisan günü derhal mevcut stratejik planın uygulamasını durdurup yeni stratejik plan ve bu plana bağlı bütçe revizyonu yapacağım. Şu anda Çekmeköy’ün sorunlarına yönelik bir plan yok ortada. Sosyo-ekonomik manada, kültürel yapıya ağırlık veren bir planlama gerçekleştireceğiz” dedi.

Kafasında alışılagelmişin dışında, ezberleri bozan ve oradan buradan örnek alınmamış düşünceler olduğunu söyleyen Sıtkı Aydemir, “Eğitim konusu benim için en önemli konu olacak ve göreve seçilmem halinde 1 Nisan’dan itibaren Çekmeköy’de hiçbir öğrenci velisi tek kuruş servis ücreti ödemeyecek. Belediyenin tüm araçlarını ve mevcut servis imkanlarının bedelini ödemek kaydıyla öğrencilerimizin hizmetine sunacağım. Çekmeköy’de üniversite eğitimi gören her gencimize aylık ulaşım giderlerini de yine belediye olarak biz sağlayacağız. Özel eğitim kurumlarının tıka basa doldurduğu Çekmeköy’ü gerçek manada eğitim vadisi yapmak için; özel okullarımızın da dahil olduğu yönetmeliğe bağlı kalarak belediye bünyesinde kurulacak bir şirket aracılığı ile işbirliği çerçevesinde eğitim ücretlerini kademeli şekilde tamamen sıfırlayacağım. Son 10 yıl içerisinde Taşdelen’e yapılmış tek bir devlet okulu ilavesi yok. Meclis üyeliğim boyunca da her zaman dile getirdim. İlçenin dört bir yanına her yıl en az 3 tane olmak üzere devlet okulları ile donatacağız. Çekmeköy gerçek manada eğitim köyü olacak” dedi.

Reklamı Geç