Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YSK, 23 HAZİRAN’DA SEÇİM TEKRARI KARARI VERDİ..

YSK, beklenen İstanbul kararını

YSK, beklenen İstanbul kararını 4’e 7 oyçokluğu ile verdi ve yeniden sandık dedi. Maltepe ve Büyükçekmece’de ise itiraz oy birliği ile ret edildi. Karara tepkiler gelmeye devam ediyor. Önce Sultanbeyli’den ardından Beylikdüzü’nden mesajlarını veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yine başaracağız” derken, Ak Parti Adayı Binali Yıldırım da, “Karar İstanbul için hayırlı olsun” dedi.

31 Mart seçimlerinin bitmek bilmeyen İstanbul düğümü, YSK tarafından yenden sandık kararıyla neticelendi. Ramazan ayının ilk gününde ve tam da iftar saatinde önce YSK’nın Ak Parti temsilcisi Recep Özel tarafından açıklanan karara göre İstanbul seçimi iptal edildi ve bu karar 4’e karşı 7 oyla alındı. Gecenin ilerleyen saatlerinde YSK da yazılı açıklama yaparak iptal gerekçelerini açıkladı ve yeni seçim tarihinin 23 Haziran olduğunu duyurdu. YSK’nın yazılı açıklamasında iptal gerekçesi olarak 225 sandık kurulu başkanı ve 3 bin 500 sandık görevlisinin ‘kamu görevlisi olmaması gösterildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının iptaline de karar veren YSK, kanuna aykırı sandık kurulu görevlendirmeleri yapan ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri ile seçim müdürleri ve diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasına, oyçokluğuyla karar verdi.

Yaşanan tüm bu gelişmeler üzerine siyasilerden tepkiler ardı ardına gelmeye başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK’nın İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararıyla ilk açıklamasını, iftarını açmak için gittiği Sultanbeyli’de yaptı. Hanife-Bilal Ayhan çifti ve 3 çocuğuyla beraber iftarını açan İmamoğlu, sosyal medyadan canlı yayınlanan mesajında, ”Her şey çok güzel olacak. Hiç umudunuzu yitirmeyin. Birileri yanlış yapacak, eksik yapacak, hatalar yapacak, çok kötü işlere karışacak ama biz, hep beraber umudu taşıyacağız” dedi.

İmamoğlu gecenin ilerleyen saatlerinde ise Beylikdüzü’nde onbinlerce İstanbullu’nun katıldığı programda vatandaşlara seslendi. İmamoğlu, şunları söyledi; “Yolumuz uzun. Gençliğimiz var. Biz adalete susamış, demokrasiye inanan Türk gençliğimiz. Bu millete özgürlüklerine demokrasisine kimse engel olamaz. Bu ülkede karar vericiler gaflet dalalet hatta ihanet içinde olabilirler. Asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü ben biliyorum ki bu yolu yürürken asla yalnız yürümeyeceğim. Ben inanıyorum ki toplumun tamamının vicdanı bizimle. Bütün Türkiye’nin, vatanın 81 ilinden, bütün Türkiye’nin vicdanı, adalet duygusu bizimle beraber. Ben bunu biliyorum.

YSK kararı sonrası açıklama yapıyorum.

YSK kararı sonrası açıklama yapıyorum.

Δημοσιεύτηκε από Ekrem İMAMOĞLU στις Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019

Sizlerle paylaştığım bu süreci geleceğimiz için yapıyorum. Kendimiz için. Ben çocuklarımdan, eşimden, annemden helallik alıp yola çıktım. Bu güzel ramazan akşamında onları güzel düşünmeye davet ediyorum. Demokrasi adına yanımıza gelmelerine, katkı sunmaya davet ediyorum. Buradan diyorum: Her şey çok güzel olacak. Sakın güler yüzünüzü umudunuzu kaybetmeyin. Umut burada. Bu alınan yanlış kararların altına imza atan, yargıyı tehdit eden insanları bu mübarek Ramazan ayında Allah’a havale ediyorum. Kendimi ve mücadelemi de sizlere ediyorum. Her anımı sizlerle paylaşmaya devam ediyorum. Sizi çok seviyorum. Sizi çok seviyorum. Sizi çok seviyorum. Başaracağız. Her şey çok güzel olacak.”

Ak Parti’nin 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul adayı olan Binali Yıldırım da  YSK’nın İstanbul seçimini iptaline ilişkin yaptığı açıklamada; “Bu karar 31 Mart’ta yapılan seçimlerin tekrar edilmesi. Seçimler sonrasında tespit ettiğimiz bazı usulsüzlükler ve şaibeler dolayısıyla hukukun verdiği bütün süreçleri partimiz takip etti. İlçe, il seçim kurullarındaki süreçler tamamlandı. Ve nihayet YSK’ya getirildi. YSK gerekli çalışmaları, araştırmaları yapıyordu. Bugün elde edilen rapor görüşüldü ve seçimlerin yenilenmesine karar verildi. İstanbul için hayırlı uğurlu olsun. Türkiye bir hukuk devleti, hukukun içerisinde seçimin patronu olan YSK kararını vermiştir” dedi.

Yine YSK’nın İstanbul seçimlerine ilişkin kararının ardından yarın CHP’nin kurultaydan sonraki en yetkili karar organı parti meclisini olağanüstü toplayacağı ve İmamoğlu’nun da katılımıyla ortak bir karar vereceği öğrenildi. Ak Parti’nin de Cumhur ittifakı ortağı MHP ile birlikte İstanbul seçimine ilişkin yeni bir yol haritası planladığı gelen bilgiler arasında. YSK Büyükçekmece ve Maltepe seçimin yenilenme talebini ise reddetti. Büyükçekmece ve Maltepe’de seçim yenilenmeyecek. YSK’da Büyükçekmece ve Maltepe ile ilgili karar oy birliği ile alındı. 31 Mart seçimlerinde Büyükçekmece’de seçimi CHP kazanmış Hasan Akgün Belediye Başkanı seçilmişti. Maltepe’de ise CHP’nin adayı Ali Kılıç Belediye Başkanı seçilmişti.

Reklamı Geç