Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ZİNCİR MARKETLER, ÇİFTLİKLER, YÜKSEK MALİYET VE FİYATLAR DERKEN…

Kurban Bayramı’na sayılı gün

Kurban Bayramı’na sayılı gün kala Kurban pazarlarında beklenen hareketlilik yok denecek kadar az. İstanbul’un hemen hemen tüm semtlerinde hizmet vermeye başlayan pazarlar adeta sinek avlıyor. Müşteri artan fiyatlardan dertli, satıcılar yüksek maliyetlerden. Tüm bunların üzerine bir de zincir marketlerin kurbanı vatandaşın ayağına kadar getiren hizmeti eklenince pazarda işler hepten bozuluyor.

Kurban Bayramı yaklaşıyor. Vatandaşın gündemi malum kurbanlıklar. İstanbul’un her semtinde kurban pazarları hizmet vermeye başladı ancak pazarlarda büyük ve küçükbaş kurbanlıklarla sahiplerinden başka kimse yok denecek kadar az. Pazarlara gelen de öylesine fiyat araştırması yapıp gidiyor. Bayrama iki haftadan az bir süre kalmasına rağmen satışların durgunluğu dikkat çekiyor. Kurban pazarındaki satıcılar, hareketliliğin bayrama yakın artacağını umuyor.

Kurban pazarlarındaki bu durgunluk fiyatların geçen yıla oranla çok artış göstermesinden kaynaklanıyor. İstanbul kurban pazarlarında müşteri azlığının bir diğer nedeni de market zincirlerin vatandaşın ayağına kadar hizmet götürmesi gösteriliyor. Yine İstanbul geneline yayılmış olan özellikle Ömerli, Çavuşbaşı, Şile gibi kırsal bölgelerdeki çiftlikler de kurban satış işine girince pazarlar hepten etkilenir olmuş.

Bu yıl pazarlarda küçükbaş kurban fiyatları canlı kilogram 13-15 TL, büyükbaş ise 23-26 TL civarlarında. Kilogram değil de pazarlık yaparım diyene ise küçükbaşlar 1.000 TL’den büyükbaşlar ise ortalama 9-10 bin TL civarlarından başlıyor. Bayram yaklaşırken fiyatların bir nebze daha düşmesi bekleniyor. Yine bayramın 2. günü de fiyatların daha da uygun olacağı şimdiden belli gibi.

Reklamı Geç