Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ZOR BİR SENEYİ GERİDE BIRAKIRKEN 2022’YE UMUT BAĞLADIK..

Yeni bir yıla daha

Yeni bir yıla daha yeni umutlar ve yeni beklentilerle giriyoruz. Yangınlar, seller, enflasyon canavarı, kur krizi ve bitmek bilmeyen koronavirüsle kabus gibi bir yılı geride bırakırken yeni dileğimiz; “gelen gideni aratmasın.”

2021 adeta felaketler senesi olarak tarihteki yerini aldı. Geçen yılda orman yangınlarından sel felaketlerine, ekonomik krizden bitmek bilmeyen korona kabusuna kadar her şey üst üste geldi. Yazın önce sel felaketi sonra da orman yangınlarıyla günlerce mücadele verilen ülkemizde yıllardır unuttuğumuz enflasyon canavarı da yeniden hayatımıza giriverdi. Ekonomik kriz tartışmaları sürerken bir anda patlayan döviz kurları hayal dahi edilemeyecek seviyelere çıktı. Hayatları alt üst eden kur krizi tek bir kararla bir gecede alaşağı olurken bu kez de küçük yatırımcılar yerle yeksan oldu. Tüm bu felaketler üst üste yaşanırken koronavirüs kabusu da kılıktan kılığa girerek bütün insanlığı tehdit etmeye devam etti. Yerli aşımızın seri üretime geçmesi gibi güzel haberler de oldu geçen yılda. Şimdi yeni yıl için ortak dileğimiz; ‘giden yılı aratmaması.’

2021’İN EN ÇOK KONUŞULAN BAŞLIKLARI

2021 yılının en çok konuşulan ikinci başlığı ise ülkemizde meydana gelen orman yangınları oldu. Ağırlıklı olarak Akdeniz ve Ege Bölgesi’ni etkisi altına alan yangınlar 49 ili etkiledi. Yıl içinde ülkemizin kuzeyinde yaşanan sel felaketleri en çok konuşulan üçüncü başlık olurken, döviz kurunda yaşanan artış ve peşi sıra gelen zamlar en çok konuşulan bir diğer başlık olarak kayıtlara geçti. Marmara Denizi’nde görülen ve diğer bölgeleri de etkisi altına alan müsilajise (deniz salyası) en çok konuşulan beşinci başlık oldu.

YIL DEĞİŞTİ GÜNDEM AYNI KALDI

Koronavirüs ülkemizde ve dünyada en çok konuşulan başlık olurken, bunu bu yılda devam ettirdi. Salgın ile ilgili son iki yılda 115 milyon 168 bin 714 haber içeriği tespit edildi. Çıktığı günden bu yana farklı başlıklarla gündemde kalmayı başaran COVID-19 geçen yıl bu zamanlarda aşının bulunmasıyla gündeme gelirken, bu yıl farklı varyantların çıkmasıyla gündemi meşgul etti.  Dünyadaki COVID-19’lu toplam vaka sayısı 286 milyon 515 bin 43’e ulaşırken, geçen yıl bu rakamın 75 milyon civarlarında olduğu kaydedildi. Türkiye’de günlük vaka sayıları günden güne değişkenlik gösterirken, güncel toplam vaka sayısı 9 milyon 443 bin 734 olarak saptandı.

Reklamı Geç