Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMALARI BAŞLADI..

10 Ocak Çalışan Gazeteciler

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Çekmeköy’de bu sene en erken kutlayan Millet İttifakı ortağı altılı masanın siyasi parti ilçe başkanları oldu. CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, İYİ Parti İlçe Başkanı Dilaver Koç, DEVA Partisi İlçe Başkanı Av. Abdülkadir Kacemer, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Bora Özlen, Saadet Partisi İlçe Başkanı Baki Polat ve Demokrat Parti İlçe Başkanı Oğuz Küçük adına Kenan Demirci, gazeteciler günü münasebetiyle düzenledikleri kahvaltı programında bölgenin yerel basın temsilcileriyle biraraya gelerek günlerini kutladılar ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundular. İBB Meclis Üyeleri CHP’li Murat Cirav ve İYİ Parti’li Bora Kılıç’ın da katıldığı programa siyasi parti ilçe başkanları yanı sıra tanıtım ve medya birim sorumluları da iştirak etti. Buluşma vesilesi gazeteciler günü olunca programın ana gündem konusu da yerel basın sektörünün sorunları ve çözümlerine yönelik fikir ve düşünce istişareleri oldu.

Programın açılış konuşmasını yapan İYİ Parti İlçe Başkanı Dilaver Koç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladıklarını belirterek, “Çalışan, sahada koşturan, emek veren ve de bizlerin sesi, gözü kulağı olan sizlere teşekkür ediyorum. Millet ittifakını oluşturan siyasi parti teşkilatları olarak bizler de bugün olduğu gibi sürekli biraradayız ve gelecek güzel yarınları hep birlikte kurmak için çalışıyoruz. Önümüzde iki önemli seçim var ve inanıyoruz ki milletimizin kaderi Millet İttifakı iktidarında yeniden şekillenecek. Basın sektörü de bu yeniliklerden ve daha fazla özgürlüklerden sonuna kadar hakkına düşen payını alacak” şeklinde konuştu.

CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş da yaptığı konuşmada, geçtiğimiz 20 yıl boyunca ülkemizin bir çok alanda olduğu gibi basın hakları konularında da sürekli geriye gittiğini kaydetti. Basının yıpranma payının elinden alındığını, sarı basın kartlarının keyfiyete göre verildiğini, basın ilan kurumunun ilan sopasıyla medya üzerinde baskı oluşturulduğunu, özgürlüklerin kısıtlandığını ve gerçek haberciliğin suç sayıldığını ifade eden Kızıldaş, “Millet İttifakı olarak işbaşına geldiğimizde hayatın her alanında olduğu gibi basın sektöründe de köklü değişimleri gerçekleştireceğiz ve basın özgürlüğünden başlayarak gerçek manada gazeteciliği bu toplumda hakim kılacağız. Bunun için tüm planlamalarımız ve hayata geçireceğimiz takvim belli” dedi.

DEVA Partisi İlçe Başkanı Av. Abdülkadir Kacemer, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Bora Özlen, Saadet Partisi İlçe Başkanı Baki Polat ve Demokrat Parti İlçe Başkanı Oğuz Küçük adına Kenan Demirci de yaptıkları konuşmalarda gazeteciler gününü kutladılar.

Yerel basın mensuplarının da mesleğe ilişkin görüş, düşünce ve önerilerini dile getirdiği programda bundan sonrası için daha düzenli buluşmalar yapılması ve bölgeye yönelik tüm konuların daha sık istişare edilmesi hususlarında görüş birliğine varıldı. Millet İttifakı’nın iktidarda olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 3.5 yılı aşan yeni dönemde yerel basına kanuni haklarından doğan sorumluluklarını yerine getirmediğine ilişkin sitemlerin de dile getirildiği toplantıda, sorunun çözüme kavuşturulması için ilçe yöneticileri önümüzdeki günlerde bazı girişimlerde bulunulacağını dile getirdiler.

Reklamı Geç