Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“38 YILLIK BELEDİYECİLİK TECRÜBEMLE HİZMETE ADAYIM”

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Çekmeköy

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Çekmeköy Belediye Başkan Aday Adaylığını yerel basın buluşmasıyla resmen ilan eden Orhan Çerkez, “38 yıllık belediyecilik tecrübemle hizmete adayım” dedi.

Bir süredir saha çalışmalarını sürdüren CHP Çekmeköy Belediye Başkan Aday Adayı Orhan Çerkez, beklenen çıkışını yaptı. Yerel basın mensuplarıyla buluşarak 38 yıllık memuriyet hayatına son verdiğini ve artık CHP’den Çekmeköy Belediye Başkan Aday Adayı olarak aktif siyasete atıldığını açıklayan Çerkez, “Ben tecrübeli bir belediyeciyim ve İstanbul’u tanımama vesile olan, yıllardır hep birlikte yaşamaktan onur duyduğumuz baba ocağımız Çekmeköy’de daha iyi hizmet vermeye talibim” dedi. “İstanbul’u Çekmeköy’den tanıdım, burada yaşadım, çocuklarımı burada büyüttüm” diyen Orhan Çerkez; “Biz İstanbul’a memleketten hayvanlarımızla birlikte geldiğimizde ilk yerleşim yerimiz Çekmeköy oldu. Yıllarca bu ilçede yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz. Çekmeköy’de 100 kadar Çerkez ailesi akrabalarımız ikamet ediyor” şeklinde konuştu.

Çekmeköy’ün her bir sorununu ve çözüm yollarını iyi bildiğini ifade eden Çerkez, şunları kaydetti: “Çarpık kentleşmeden kaynaklı büyük bir imar ve plan sorunu var. Bu şehrin meydanı yok, kent içi ulaşımı sıkıntılı, eğitim alanları eksik, yeşil alanları imara açılmış velhasıl Çekmeköy’de sorun çok. Hepsinin çözümü bizde. Göreve geldiğimiz gün hizmet vermeye başlayacağız. Kadınlarımız için gençlerimiz için yaşlılarımız için; bakım evleri, kreşler, gençlik merkezleri, kütüphaneler, kültür merkezleri ivedilikle yapılacak. Sosyal projelere ve yardımlara ağırlık vereceğiz. Çekmeköy potansiyeli itibarı ile turizme müsait bir yer ve özellikle doğa sporlarına yatırım yapacağız. İmara açılan orman alanlarını yeniden yeşil alanlara dönüştüreceğiz.

Belediyeye uzak Ömerli ve Sırapınar gibi yerlere ek hizmet binaları açıp işlevsel hale getireceğiz. Aş evi, sosyal market gibi vatandaşa yardım eli uzatan kurumlar açacağım. Tarımın gelişmesi için gerekli girişimleri yapacağım. Yolsuzluk, usulsüzlük ve yoksullukla mücadele edeceğim. Sözde değil özde hizmet anlayışı ile yerel yönetim hizmetlerinde vatandaşın en yakın kapısı olacağım. Emri vaki hizmet dönemi bitecek. Muhtarlarımız, STK’lar ve yerel halkımız her biri bizim için değerli ve hepsini yönetim işleyişine dahil edeceğim. 2009 yılından bugüne oldukça çok zaman kaybeden bu ilçenin artık kaybedecek zamanı kalmadı. Akşamları saat 21.00’dan sonra adeta hayatın durduğu bu kenti cazibe merkezi haline getireceğim. Çekmeköy’de yaşam her yönüyle en kaliteli seviyeye ulaşacak”

Orhan Çerkez kimdir?

1962 yılında Ardahan’da doğan Orhan Çerkez, 1980 yılında İstanbul’un Çekmeköy ilçesine yerleşmiştir. Yolların, şebeke suyunun dahi olmadığı Çekmeköyde yaşadığı için baştan beri ilçe değişimine, gelişimine ve sorunlarına hakimdir. Evli ve iki çocuk babası olan Çerkez, çocuklarını da Çekmeköy’de büyütmüştür. O dönemlerdeki imkânsızlıklar, topluluk içinde dayanışmaya, komşuluk ilişkilerini güçlendirmeye, insanları yaratıcı çözümler üretmeye yönlendirmiştir onları. İlçede öğretmen olmadığı için, eşi bir süre okullarda gönüllü öğretmenlik yapmıştır.

Orhan Çerkez Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde Lisans eğitimini almış, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Şehircilik bölümü Yüksek Lisans mezunu olarak akademik hayatını tamamlamıştır. İş hayatına 1985’te Kadıköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Biriminde devlet memur olarak göreve başlayan ÇERKEZ, biriminde sorumlu amir olarak 2009 yılına kadar bu görevi sürdürmüştür. 2009 yılında Ataşehir ilçesinin kuruluşu sebebiyle memuriyet hayatına Ataşehir Belediyesi’ne İdari İşler Amiri olarak geçiş yapmıştır. Aynı kurumda 2012-2016 yıllarında Ulaşım Hizmetleri Müdürü ve 2016 yılından itibaren yürüttüğü Belediye Başkan Yardımcılığı görevini devam ettirmektedir.

38 yıllık başarılı belediyecilik tecrübesi yanı sıra sosyal faydanın ve kamu yararının öncelikli tutulduğu pek çok vakıf, federasyon, STK ve dernekte görev alarak, başkanlık yapmıştır. Uzun yıllar yaşadığı Çekmeköy’e hizmet etme arzusuyla, Çekmeköy Belediyesi Başkan Aday Adaylığını açıklamıştır.

Reklamı Geç