Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

28 ŞUBAT’TAN 15 TEMMUZ’A, PANDEMİDEN EKONOMİYE, MALTEPE’DEN GARA’YA..

Ümraniye Belediye Meclisi Mart

Ümraniye Belediye Meclisi Mart ayı toplantıları Meclis Birinci Başkanvekili Mucip Kopuz yönetimindeki ilk oturumla başladı. İktidarından muhalefetine yine karşılıklı sert tartışmaların yaşandığı gündem dışı konuşmalarda yıldönümü olması dolayısıyla 28 Şubat Darbesi uzun uzun konuşuldu ve yine vefat yıl dönümünde Milli Görüş’ün Kurucusu Prf. Dr. Necmettin Erbakan anıldı. 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında da bazı atışmalar yaşandı.

Geçtiğimiz ay gerçekleşen ve 13’ü asker 3’ü sivil toplam 16 vatandaşımızın şehit edilmesi ile sonuçlanan Gara Operasyonu’nun da konuşulduğu mecliste pandemi süreci, ekonomi, esnafın durumu, yardımlar ve işsizlik gibi sorunlar da tartışma konusu oldu. Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın da anıldığı mecliste CHP’li belediyelerde ve özellikle Maltepe’de yaşanan grevler nedeniyle oluşan çöp dağları da atışmalara neden oldu.

Geçtiğimiz hafta yapılan Ak Parti İstanbul İl Kongresi’nde il yönetimine seçilerek yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcılığı görevine getirilen Ak Parti Ümraniye Grup Başkanvekili Maliki Ejder Batur’un meclis üyeliğinden istifa etmesi sonucu yerine yedek meclis üyelerinden Fuat Dönmez geldi ve yeni grup başkanvekili de Muharrem Balık oldu. Uzun yıllar Ümraniye Belediyesi’nde görev yapan Batur’a iktidarından muhalefetine bütün meclis üyeleri ‘hayırlı olsun’ dileklerini iletti. Yine geçtiğimiz günlerde eşi vefat eden CHP Meclis Üyesi Emine Eren’e de sabır ve başsağlığı dilekleri iletildi.

En sert tartışmanın fitilini ise CHP Grup Başkanvekili Ali Kılıç’ın, Ak Parti Meclis Üyesi Yavuz Selim Tuncer hakkında başka bir hesaptan alıntı yaparak attığı twit ateşledi. Ak Parti Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ile Ak Parti Meclis Üyesi Yavuz Selim Tuncer’in olduğu bir fotoğrafı “Bakın bakın kimler kimlerle!” başlığıyla paylaşan CHP’li Ali Kılıç’a sert sözlerle çıkışan Ak Partili Yavuz Selim Tuncer, “Bu paylaşımınla ne demek istediğini erkek gibi açıkla” diye seslendi. CHP Grup Başkanvekili Ali Kılıç da konuşmasında paylaşımın mizahi bir yorum olduğunu, herhangi bir kötü niyet kastı taşımadığını sadece bir alıntı olduğunu söyledi ama karşılıklı atışmalar sertleşince meclis başkanvekili tarafından oturuma 15 dakika ara verilmek zorunda kalındı.

Gündemdışı konuşmalarda CHP Meclis Üyesi Özgür Üreten, pandemi koşullarında esnaf ve vatandaşın zor günler yaşadığını ifade ederek, Ümraniye Belediyesi’nin direk çiftçilerden temin ettiği 200 ton patates ve 80 ton soğanı ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırmasının yerinde ve güzel bir düşünce olduğunu söyledi. Pandemi sürecinde vatandaşın büyük bir ekonomik krizle karşı karşıya olduğunu kaydeden Üreten, “Vatandaş canı ile cüzdanı arasında sıkıştırılmış, icralar kapıya dayanmış vaziyette ve aldığı kredi borcunu ödeyemeyen esnaf kamu bankalarınca sürekli yeni faizli kredilerle borçlandırılmak isteniyor. Borcunu ödeyemeyen esnafın borcu da yine faizle erteleniyor” şeklinde konuştu.

Ak Parti’nin yeni Grup Başkanvekili Muharrem Balık, yaptığı konuşmada; Ak Parti iktidarı olarak Türkiye’nin bütün dünyanın gıpta ile izlediği bir pandemi süreci yönettiğini ifade etti. Muhalefetin eleştirilerine cevap veren Balık, “Sizin gibi partisini idare edemeyenler bu memleketi hiç yönetemez. Siz kendi iç işlerinize bakın” dedi.

Ak Parti Meclis Üyesi Hülya Taşcı, konuşmasını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ayırarak Ak Parti iktidarının son yıllarda kadın hakları konularında kaydettiği ilerlemeleri dile getirdi.

CHP İBB ve Ümraniye Meclis Üyesi Av. Filiz Öztürk Çelik de konuşmasını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kadınlara ayırdı. Kadının toplumda sadece adının olduğunu fakat yerinin olmadığını kaydeden Çelik, Ümraniye genelinde yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre kadınların ilçede esamesinin dahi okunmadığını ifade etti. Çelik, araştırmaya göre; belediye de dahil olmak üzere ilçe genelinde kadınların toplumsal hayat içerisinde yetkisinin ve yerinin çok az olduğunu dile getirdi. Kadınların okuma yazma oranlarının da düşük olduğunu söyleyen Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde son iki yılda kadına yönelik çok güzel çalışmalar yapıldığını ulaşımdan sosyal merkezlere tüm birimlerde kadınlara daha fazla yer ve yetki verildiğini söyledi.

Ak Parti Meclis Üyesi Yavuz Selim Tuncer ise yaptığı konuşmada, yeni Ak Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin Maltepe’de oluşan çöp dağlarını temizlemek için kabul edilmesi halinde Ümraniye, Üsküdar ve Pendik Belediyeleri’nin kardeş belediye olarak görev yapabileceği önerisini hatırlatarak; “Buradan çağrı yapalım kabul görürse biz Ümraniye Belediyesi olarak tıpkı Üsküdar ve Pendik gibi bu çöpleri temizlemeye hazırız” dedi. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları konusunda CHP’nin konuşacak en son parti olduğunu ifade eden Tuncer, İBB’nin sürekli gündeme getirdiği ilçelere kreş konusunda; “İBB imar daire başkanlığı diye bir kurum var. Gidip oradan bakarlar hangi ilçede hangi ada uygundur karar verip yaparlar” dedi.

CHP Meclis Üyesi Cevdet Yılmaz da iktidarın uygulamalarına yönelik eleştiriler getirerek “Suudi prensi bizim 16 şehidimizden daha mı önemli ki bayraklar yarıya indirilip 3 gün yas ilan edildi” diye sordu.

Yine CHP Meclis Üyesi Sacit Terzi de yaptığı konuşmada, “Maltepe’deki çöpler kısa zamanda temizlenir ancak sizin Melih Gökçek olayında olduğu gibi FETÖ ile içli dışlı kirli işleriniz nasıl temizlenir bilemem” şeklinde konuştu.

Ak Parti Grup Başkanvekili Ali Kılıç konuşmasında; “Maltepe Belediyesi’nde emekçi işçilerimiz demokratik haklarını kullandı ve eyle yaptı. Sonuçta anlaşma sağlandı ve Maltepe yeniden tertemiz oldu. Kardeşlik teklifine teşekkür ederiz ama şu an böyle bir ihtiyaç yok. Sosyal denge politikalarının gereğini yerine getirmeyen Ümraniye Belediyesi bu noktada bize hesap soramaz” dedi. Ak Parti kongrelerini eleştiren Kılıç, 128 milyar doların buharlaştığını iddia ederek; “Bakın bu parayla pandemi süreci çok rahat atlatılabilinirdi. 710 bin nüfuslu Ümraniye’nin 1.584 yıllık bütçesine denk gelen 128 milyar dolar her bir yurttaş için 1.531 dolar yardım olabilirdi” dedi.

İYİ Parti İBB ve Ümraniye Meclis Üyesi Yakup Fındık da yaptığı konuşmada, 28 Şubat Post Modern darbesinde erkeklerin bacaklarının titrediği günlerde İYİ Parti Lideri Meral Akşenir’i yiğit bir Türk kadını olarak tanıdığını ifade etti. O cesur yürekli Türk kadınının kendisi hakkında ağza alınmayacak çirkin sözlere ve malum tehditlere karşılık söylediği, “Söyleyin o generale Kazıklı Voyvoda eşcinseldi” sözlerini hatırlatan Yakup Fındık, o dönemden hakkında fezlekesi bulunan tek siyasinin de Akşener olmasını manidar olduğunu dile getirdi.

İYİ Parti’li Fındık, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le ilgili olarak da Gazeteci Murat Ağırel’in Parsel Parsel kitabından alıntılar yaparak FETÖ üzerinden çok sert sözlerle yüklendi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Muharrem Balık, “28 Şubat darbesi bu millete yapılmış en büyük hainliktir. Demokrasiye yapılan darbeyle başörtüsü üzerinden binlerce insanımız çok büyük acılar ve mağduriyetler yaşamıştır. Bunun devamında aynı hainler 15 Temmuz’da da benzer kalkışmayı denediler fakat bu kez karşılarında Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki güçlü Türkiye vardı ve bu Türkiye darbe yapılabilecek bir ülke değildi” dedi. Pandemi sürecinde kongrelerin değil çöp dağlarının kınanması gerektiğini kaydeden Balık, “Bizim işimiz insanlarla sizin işiniz çöplerle” dedi. Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın sosyal medyada yer alan elinde kürekle kar temizlediği fotoğraf için, “Gayet samimi ve içtenlikle çekilmiş bir görüntü. Zarif ve nezaketli bir göründü. Başkanımız gerektiğinde Alemdağ Caddesi’nde temizlik de yapıyor. Bunlar şov değil asık şov kayak takımlarını alıp kayak merkezlerine gitmek” dedi. Pandemi sürecinde sosyal yardımlara ilişkin eleştirilere de yanıt veren Muharrem Balık, “Bu süreçte yardımlar tabiki bin lira ile sınırlı kalmadı, kalmıyor. Bu konuda yapılan yardımları sosyal hizmetler müdürlüğümüzden öğrenebilirsiniz. Ümraniye’de herkesin elinden nasıl tutuluyor, nasıl ihtiyaçlı her bir vatandaşımıza yardım ediliyor gidin öğrenin. Yardıma muhtaç olduğunu bildiğiniz vatandaşlarımız olduğunu biliyorsanız ve bize iletmiyorsanız da vebali sizin boynunuzadır” dedi.

Reklamı Geç