Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“KAZANMAMIZ İÇİN, YAPMAMALARI GEREKEN HER ŞEYİ YAPIYORLAR..”

İstanbul’un 39 ilçesine örnek

İstanbul’un 39 ilçesine örnek olacak bir çalışmaya imza atan CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı, her ay düzenlediği yerel basın toplantılarıyla ilçe gündemini kamuoyuna aktarmaya devam ediyor. Üst düzey parti yetkililerinin de katıldığı yerel basın buluşmalarında İlçe Başkanı Suat Özçağdaş ve meclis üyeleri A’dan Z’ye Üsküdar’ı konuşuyor. Geçtiğimiz toplantılarda Milletvekili Enis Berberoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel’i yerel basınla buluşturan ilçe başkanlığı, bu ay Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın’ı konuk etti. 20 Mart Pazar günü yeni ilçe merkezinin açılışını gerçekleştireceklerini açıklayan İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, “Üsküdar’ı kazanmamız için yapmamaları gereken her şeyi yapıyorlar” dedi.

YEREL GAZETE ÖZEL HABER / Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Taşkın, İlçe Başkan Yardımcısı Özlem Yıldırım, Kadın Kolu Başkanı Güllü Saran, Meclis Grup Başkanvekili Doğan Tekel, Meclis Üyeleri; Nuray Elmas Kılıç, Betül Mete, Tahsin Epli, Nasrettin Özkaya, Aziz Yağmur ve Muazzez Gözütok ile birlikte aylık yerel basın toplantısını gerçekleştiren CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, yerel ve genel gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Özçağdaş, Belediye meclis toplantılarının halka kapalı yapılmasını eleştiren Özçağdaş, “Kamu kaynaklarını sürekli belli gruplara dağıtıyorlar. Dostlar alışverişte görsün türündeki işlere karşıyız. Bizim Üsküdar’ı kazanmamız için yapılmaması gereken her şeyi yaptıklarını gördükçe meclis toplantılarının neden halka kapalı yapıldığını anlıyoruz” dedi.

“ÜSKÜDAR’IN KAYNAKLARI NEDEN HEP AYNI İSİMLER VE AYNI FİRMALARA..”

Merkezi hükümetle danışıklı şekilde ilçenin kıyı kenar cami, karakol, ilkokul gibi yerlerinin trampa yöntemiyle verilip karşılığında Şile’den, Tuzla’dan arsalar alındığını ve sonra da uzaktaki yerlerin Üsküdar’a bir faydası yok denilerek adrese teslim ihalelerle belli çevrelere satıldığını öne süren Özçağdaş, kentsel arazilerin bu yollarla elden çıkarıldığını kaydetti. “Biz, Üsküdar’ın yararına olduğu her işte olduğu gibi bu konuda da kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz” diyen Özçağdaş, “Hukuksal olarak aslına uygun yapılan bu işlerin politik açıdan etik olmadığını halkımıza şikayet etmek suretiyle karşı duruşumuzu sergiliyoruz. Hazine mülklerinin amacının dışında kullanılmasını engellemek için Üsküdar’ın kaynaklarını korumaya devam edeceğiz” dedi.

“KENT RANTINI DAĞITMA PARTİSİ OLDULAR..”

İktidarın kent rantını dağıtma partisi haline geldiğini söyleyen Özçağdaş, Validebağ’da belediyenin döktüğü molozların dışında huzurlu bir yaşamın sürdüğünü ve kendilerinin bu huzurun takipçisi olduklarını dile getirdi. Siyasette ahlakın ve doğruları söylemenin önemine dikkat çeken Özçağdaş, “İktidar partisi ilçe başkanı sosyal medya hesabından 5 okulda sergi açtıklarını duyuruyor ve biz bu konunun araştırmasını yapıp takipçisi olunca da yaptıkları yanlışın farkına varıp inkar yoluna giderek attıkları twitleri siliyorlar” dedi. Belediyenin Şirinler Grup’a kaynak aktarmaya devam ettiğini de ifade eden Özçağdaş, “Doğru işlere evet deriz ve diyoruz da. Ancak neden hep aynı isimler, aynı firmalar. Üsküdar’ın yararına olan her işe tarafız. Üsküdar’ı biz yönettiğimizde hiçbir husumetle hareket etmeyeceğiz ama bu ilçenin kaynaklarını har vurup harman savurarak halkı mağdur edenlerin de hukuki yollardan hesap vermesinin önünü açacağız” şeklinde konuştu.

“İBB, BU DÖNEM ÜSKÜDAR’A MUAZZAM HİZMET VE YATIRIMLAR YAPIYOR..”

Ekrem İmamoğlu dönemiyle İstanbul geneli ve Üsküdar’da sosyal yardımların seçim öncesi dönemde iddia edildiği gibi azalmayıp aksine 3 kat arttığını kaydeden CHP İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, İBB’nin bölgedeki hizmet ve yatırımlarını da değerlendirdi. Başkan İmamoğlu ile birlikte geçtiğimiz haftalarda Üsküdar’da süren hizmet ve yatırımları yerine incelediklerini ifade eden Özçağdaş, “Büyükşehir belediyemizin bu dönem Üsküdar’da muazzam yatırımları var. 965 araçlık Hakimiyeti Milliye Otoparkı bitme aşamasına geldi önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız. Üsküdar’ın kalkınmasının turizmle mümkün olacağı bilinciyle Mimar Sinan Meydanı’na yönelik çalışmalar sürüyor. Çengelköy’de İmamı Azam Camii yanında çok amaçlı bir merkez yine bitme aşamasına geldi. İstavroz tünelinin de son metrelerine gelindi. Üsküdar’a müthiş bir atıksu ve arıtma sistemi kazandırılıyor. Yine Küçüksu’ya harika bir spor tesisi ve Ünalan Mahallesi’ne İstanbul’a kongre merkezi olacak büyük bir kültür merkezi yapılıyor. Üsküdar’dan bugüne kadar hep oy aldılar ama hizmet yok. Yavuztürk halkı imar sorunu için adeta isyan ediyor. Hilmi beye buradan çağrıda bulunuyorum. Bu işler broşür bastırmakla olmuyor. İmar sorunu büyük kentsel dönüşümlerle olur 5-10 blokluk yandaş zenginleştiren projelerle olmaz. İlçe, il ve merkezi hükümette çoğunluk sizde buyurun imar sorununu çözün biz de destek olalım. Mimar Sinan Çarşısı’nda aslına uygun yapılmayan restorasyon çalışmalarının da takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

MECLİS ÜYELERİ YEREL BASINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI..

Aylık yerel basın toplantılarını sürdüreceklerini kaydeden Özçağdaş, 20 Mart Pazar günü de parti üst düzey yetkililerinin katılımıyla yeni ilçe merkezlerinin açılışını gerçekleştireceklerini söyleyerek sözlerini noktaladı. Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Tekel ve meclis üyeleri de meclis gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundular. Mart ayı oturumlarında gündeme gelen maddeleri tek tek değerlendiren meclis üyeleri evet ya da hayır dedikleri maddelerin izahını yaptılar. Meclis üyeleri, son toplantıda Üsküdar Belediyesi’nin yerel basına destek mahiyetinde ilan vermesi yönünde sözlü önerge verdiklerini de dile getirdiler.

TAŞKIN: “YAPTIKLARIMIZI DAHA İYİ ANLATMAMIZ GEREKTİĞİNİ GÖRÜYORUZ..”

Yerel basın mensuplarının da Üsküdar gündemine ilişkin çeşitli soru ve sorunları dile getirdiği toplantıda konuşan CHP’nin sosyal politikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Taşkın, yerel demokraside alnı ak olanların toplum önünde olduğunu kaydetti. Bu noktada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 1 milyon 200 bin haneye ve toplamda 4 milyon insanın hayatına dokunduğunu söyleyen Taşkın, “Beklenenin de üzerinde işler yapıyoruz. Yapıyoruz ki göreve geldiği günden bugüne İBB Başkanımız İmamoğlu hakkında yapılan tüm anketlerde oyu yüzde 55’in altına düşmüş değil. İktidarın sürekli bizi eleştiren ve yaftalamaya çalışan iletişim stratejisi olduğunu biliyoruz. Bizim yaptıklarımızın kamuoyuna daha iyi anlatılması hususunda bazı eksikler olduğunu bugünkü toplantıda çıkarmış oldum” dedi.

“ATANMIŞLAR SEÇİLMİŞLERİN ÖNÜNÜ KESMEYE ÇALIŞTIKÇA…”

Ülkenin sosyal açıdan tam bir felaket olduğunu vurgulayan Taşkın, “22 milyon insan sosyal yardım almadan yaşayamıyor. İktidar yıllardır bu insanların oyunu alarak ayakta durdu ancak taşıma suyla değirmen artık dönmüyor. Üretimi ve eğitimi öngörmeyen yardım politikaları bütünüyle yanlış. Çocuk bezinde bile dışa bağımlı bir ülke olmuşuz ve ihracatımız ithalatımıza bağımlı. Sosyal devlet finanse edilemiyor. Oysa yoksulluktan çıkışın yolları belli. Bunun en başında eğitimli toplum geliyor. 10 milyon insanımız kayıt dışı istihdam ediliyor ve bu feci bir durum. Normal şartlarda 4 çalışan 1 emekliyi finanse eder ama bizde bu oran 1.7’ye kadar düşmüş vaziyette. İnsani gelişmişlik endeksinde kadın istihdam oranı normalde yüzde 70’in altında değilken bu oran ülkemizde yerlerde. Yerel yönetimleri icracı kurum yapıp denetime açık hale getirmek gerekiyor. Kaymakam veya valiler icra değil denetim göreve yapmalı. Atanmışlar seçilmişlerin önünü kesmeye çalıştığı müddetçe tarih bunun cezasını kesecektir” şeklinde konuştu.

Yerel Gazete özel haberleri ve görselleri başka yayınlarda kullanılamaz. Kullananlar hakkında telif hakları yasası gereğince hukuki işlem yapılır.

Reklamı Geç