Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

5 ARALIK’IN 88. YILDÖNÜMÜNDE “ATAM SANA MİNNETTARIZ..”

Türk kadınına seçme ve

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği 5 Aralık’ın 88. yıldönümünde Atatürk anıtına çelenk bırakan İYİ Parti’li kadınlar, “Atam sana minnettarız” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 88. yıldönümü 5 Aralık Kadın Hakları Günü’nde İYİ Parti’li kadınlar Ata’mızın huzurundaydı. Çekmeköy İlçe Başkanı Dilaver Koç, Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Bora Kılıç ve ilçe yöneticileri ile birlikte Taşdelen Atatürk Anıtı’nı çelenk bırakarak kadın haklarına ilişkin basın açıklaması yapan kadın politikalarından sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Ayfer Gül Özcan, “Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte getirilen devrim ve yeniliklerle kadınlara ilk olarak 1930 yılında belediye seçimlerine katılma ardından köylerde muhtar ve ihtiyar heyetine seçilme ve seçme hakkı tanınmıştır” dedi.

5 Aralık 1934’te ise Anayasa ve seçim kanununda yapılan değişiklikle kadınlara milletvekili seçilme ve seçme hakkı verildiğini kaydeden Özcan; “1935 yılında yapılan ara seçimde 18 kadın vekil göreve başlamıştır. Türk kadını bu hakkı İsviçre’deki kadınlardan 36, Fransa’daki kadınlardan 11, Belçika’daki kadınlardan 14 yıl önce elde etmiştir. Biz Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı tanıyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e minnettarız” dedi. İYİ Parti İlçe Başkanı Dilaver Koç da yaptığı kısa değerlendirmede her zaman Türk kadınının yanında ve destekçisi olduklarını kaydetti.

Reklamı Geç