Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BEYLİKDÜZÜ DEPREM BÖLGESİ İÇİN TEK YÜREK OLDU..

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen depremlerin ardından harekete geçen Beylikdüzü Belediyesi Nefes Arama-Kurtarma ekibi enkaz altında kalan çok sayıda kişiyi kurtardı. Hatay-İskenderun’da yapılan çalışmaların titizlikle sürdüğünü dile getiren Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Umutla, inançla ve çabayla bir mucize daha gerçekleşti. Kalbimiz sizinle. İyi haberlerinizi bekliyorum” ifadelerini kullandı. Başkan Çalık, depremin 3. gününde ise Beylikdüzü Belediyesi ekiplerinin ilk Çadırkent kurulumunu da tamamladığını duyurdu..   

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve çevre illerde de yıkımlara yol açan depremlerin ardından teyakkuza geçen Beylikdüzü Belediyesi Nefes Arama-Kurtarma ekibi enkaz altında kalan çok sayıda kişiyi kurtardı. Hatay-İskenderun’da yapılan çalışmalar sonucu kurtarılan kişiler tedavileri yapılmak üzere sağlık ekiplerine teslim edildi. Arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü dile getiren Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Umutla, inançla ve çabayla bir mucize daha gerçekleşti. Beylikdüzü’nden yola çıkan arama kurtarma ekibimiz Hatay’da bir vatandaşlarımızı enkazdan kurtarmayı başardı. Kalbimiz sizinle. İyi haberlerinizi bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Ekipler ve iş makineleri bölgeye sevk edildi

Öte yandan depremin olduğu andan itibaren yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla çalışmalarını sürdüren Beylikdüzü Belediyesi deprem bölgesine gönderdiği çadır ve temel ihtiyaç malzemelerinin yanı sıra arama-kurtarma çalışmalarına destek olmak için çok sayıda aracı bölgeye sevk etti. Aralarında minibüs, kamyon, otomobil, kamyonet,  lowbet, ekskavatör, beko loder ve vincinde bulunduğu araçlar bölgeye hareket etti.

YARDIM TIRLARI BÖLGEDE..

Depremin olduğu andan itibaren “acil” koduyla çalışmalarına başlayan ve ilk olarak 39 kişilik Nefes Arama-Kurtarma ve AFAD Destek Gönüllülerini bölgeye sevk eden Beylikdüzü Belediyesi, içinde 150 çadır ve temel ihtiyaç malzemeleri ile vatandaşlardan gelen yardımların olduğu 3 tır ve 5 panelvan bölgeye gitmek üzere yola çıktı. Pazar İstanbul Afet Sonrası Lojistik Destek Merkezi ve Kapalı Barınma Alanı’nda toplanan battaniye, ısıtıcı, içme suyu, konserve gibi temel ihtiyaç malzemeleri depremden en fazla etkilenen illerden olan Hatay’a gönderildi.

“Tüm komşularıma teşekkür ediyorum”

Afet bölgesine ellerinden gelen tüm yardımı yapmaya devam edeceklerini belirten ve ilçe halkına da göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Depremin ilk anından itibaren Beylikdüzü Kaymakamlığımız ile organize bir şekilde elimizden gelen ne varsa yapmaya gayret ettik. Tüm çalışma arkadaşlarım ve Beylikdüzü halkı, düzenlediğimiz yardım kampanyasına büyük katkı sundular. Kısa sürede ihtiyaç malzemeleri toplanarak bölgeye ulaştırılmak üzere yola çıktı. Gösterilen bu dayanışma, Beylikdüzü Aklı ile ortaya koyduğumuz ortak çabanın bir ürünü. Tüm komşularıma teşekkür ediyorum. İlerleyen günlerde de yardımlarımızı bölge halkına ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

İLK ÇADIRKENT KURULDU..

Belediye Başkanı Çalık, “Ekiplerimiz muazzam bir çabayla, tek bir saniye bile kaybetmeden Hatay İskenderun’daki ikinci çadırkentin de kurulumunu tamamladı. Vatandaşlarımızı hızla güvenli alana alacağız. Hatay İskenderun’daki çalışmalarını sürdüren ekiplerimiz ilk Çadırkent’in kurulumunu tamamladı. Vatandaşlarımızı en kısa sürede güvenli bir şekilde yerleştireceğimiz bölgede ikinci Çadırkentimizin kurulumuna da başlıyoruz” dedi.

Reklamı Geç