Yüksek Seçim Kurulu YSK’nın, ilçe seçim kurulları tarafından durdurulan kongre sürecine yapılan itirazları kabul etmesi üzerine yeniden hazırlıklara başlayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongreler önümüzdeki hafta sonu başlıyor. Mevcut İlçe Başkanı Haydar Arslan ve Sami Yayla’nın aday olduğu CHP Çekmeköy’ün kongresi de 14 Eylül Pazar günü İBB Spor Kompleksi’nde gerçekleşecek. Hafta sonu büyük bir buluşma organize eden İlçe Başkanı ve Adayı Haydar Arslan, delegelerle biraraya gelerek; parti içi birlik, beraberlik ve dayanışma ile daha güçlü örgüt mesajı verdi. Belediye Başkanı Orhan Çerkez de toplantıya bağlanarak, “Her zaman olduğu gibi kazanan yine CHP olacak” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nın Taşdelen’deki delege buluşmasına yoğun ilgi ve katılım vardı. Belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, ilçe yöneticileri ve delegeler birlik ve dayanışma görüntüsü verdi. Bir yakınının cenazesi sebebiyle partisinin delege buluşmasına katılamayan Belediye Başkanı Orhan Çerkez de ses kayıt sistemi ile salona bağlanarak, son zamanlarda Cumhuriyet Halk Partisi ve halkın belediyeleri üzerinde iyice artan baskıların tam bir zulüm düzenine dönüştüğünü ifade etti. Kongrelerin güçlenme ve tazelenme yeri olduğuna işaret eden Çerkez, “Dileğim diğer bir çok ilçemizde de olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde tek adayla kongreye gitmek ancak bu olmasa da sonuçta kazanan partimiz olacak” dedi.
Parti örgütünü ve delegeleri selamlayarak konuşmasına başlayan İlçe Başkanı ve Adayı Haydar Arslan da, göreve geldikleri günden bugüne 21 mahallede gece-gündüz demeden sahada olduklarını kaydetti. Parti içi birlik, beraberlik ve dayanışma ile örgütün daha güçlü olacağına vurgu yapan Arslan, “Delegelerimizden başlayarak uzun süredir yaşanan dağınıklıkları, küskünlükleri ve kırgınlıkları bir kenara bırakıp birlik, beraberlik ve kardeşliği yeniden tesis etmek için elimizden gelen tüm çabayı ortaya koyduk. Çekmeköy örgütümüzün dağınık yapısını toparladık, dostluğun, kardeşliğin ve ortak mücadelenin kapısını hep birlikte araladık” dedi.
Haydar Arslan, şunları kaydetti: “Bugün gelinen noktada, yıllar sonra Çekmeköy’de yerel yönetimde büyük bir değişim yaşandı. Belediye Başkanımız Sayın Orhan Çerkez’in liderliğinde, sosyal belediyeciliğin tüm özellikleri hayata geçirilmeye başlandı. Doğa Park’ta, İspinoz’da ve ilçemizin her köşesinde halkın mekanlarını yeniden halka kazandırıyoruz. Sosyal belediyeciliğin somut örnekleri artık Çekmeköy’de hayat buluyor. Bu başarı, yalnızca bir kişinin ya da bir grubun değil, hepimizin ortak emeği, alın teri ve mücadelesidir. Bu nedenle sizlerin katkısı, varlığı ve çabası için her birinize yürekten teşekkür ediyorum.
Ancak değerli dostlarım, hepinizin bildiği üzere ülkemiz bugün çok ağır bir süreçten geçmektedir. 30 Ekim 2024 tarihinde ilçe belediyelerimiz ve sonrasında İBB Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonlar, yalnızca belediye başkanlarımızı değil, milletimizin iradesini hedef almıştır. Biz Çekmeköy İlçe Örgütü olarak her zaman bu hukuksuzlukların karşısında dimdik durduk ve durmaya da devam edeceğiz. Çünkü bizler biliyoruz ki mesele yalnızca belediye başkanlarımız değildir; mesele halkın iradesine sahip çıkmaktır.
Hatırlarsınız, 23 Mart’ta Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun başlattığı imza kampanyasında örgütümüz günlerce sokaklarda, stantlarda emek verdi. Halkımızın büyük desteğiyle bu kampanya amacına ulaştı. Bu başarıda en büyük pay siz değerli yol arkadaşlarımındır. Günlerce soğukta, yağmurda, güneşin altında fedakarca çalışan tüm örgütümüze tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Yine İstanbul’un 39 ilçesinde aynı özveriyle çalışan, demokrasi ve adalet mücadelesine katkı sunan örgütümüzün her bir neferi, her türlü saygıyı ve hürmeti fazlasıyla hak etmektedir. Sizler, Cumhuriyet Halk Partisi’nin en büyük gücü, umudun ve direncin en sağlam direklerisiniz.
Kıymetli yol arkadaşlarım, ülkemiz gerçekten zor bir dönemden geçiyor. Bu zor dönemde bizlere düşen görev; Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in liderliğinde, halkımızla omuz omuza yürümek, sokaklarda, meydanlarda, köylerde ve kentlerde var olmaktır. Genel Başkanımızın dediği gibi, biz miting yapmıyoruz, biz eylem yapıyoruz. Çünkü bu eylemler, halkın iradesini savunma mücadelesidir. Saraçhane sürecini hep birlikte yaşadık. Orada gösterdiğimiz birlik, beraberlik ve dayanışma, bugün geldiğimiz noktanın en güçlü göstergesidir. Herkesle bir olduk, herkesi aynı bildik, kimseyi ayırmadık, kimseyi dışlamadık. İşte bu anlayış, yarınlarımızın teminatıdır.
Bizler, yaptıklarımızla değil, yapacaklarımızla da umut olmaya devam edeceğiz. Çünkü halkımız bizden bunu bekliyor. Bizim mücadelemiz yalnızca bugünü değil, yarını da kurtarma mücadelesidir. Bugün burada bir kez daha ifade etmek isterim ki; bizler birbirimize sımsıkı sarıldıkça, inancımızı diri tuttukça, dayanışmayı büyüttükçe hiçbir güç bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyor; soframıza bereket, mücadelemize güç diliyorum.”