Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bağımsız Meclis Üyesi Özdemir; “Bu bir son değil, yeni bir başlangıçtır..”

Hafta başında CHP’den istifa eden Çekmeköy Belediyesi Meclis Üyesi Cemil

Hafta başında CHP’den istifa eden Çekmeköy Belediyesi Meclis Üyesi Cemil Özdemir, “Bazen bir karar, sadece bir istifa değildir. Bazen bir karar, bir dönemin özeti ve yeni bir dönemin başlangıcıdır” diyerek yaptığı ikinci açıklamasında; “Ne belediye başkanımızla ne de kazanılan bu tarihi başarıyla ilgili herhangi bir sorunum olmamıştır” cümlesinin altını özellikle çizdiğini vurguladı.

Çekmeköy Belediyesi’nin CHP’den istifa eden bağımsız meclis üyesi Cemil Özdemir, “kamuoyuna not” başlığıyla sosyal medyasından yaptığı  paylaşımının ardından yerel basına ilettiği istifasının ardındaki ikinci açıklamasında şunları kaydetti: “31 Mart 2024’te Çekmeköy’de yaklaşık 20 yıl sonra kazanılan belediye, bu kentin demokrasi hafızasında önemli bir kırılma noktasıdır. Bu başarı; bir kişinin, bir grubun ya da dar bir çevrenin değil, değişim isteyen halkın ortak iradesidir. Bu iradeye gölge düşmemesi için, görev yaptığım süre boyunca hem partime, hem örgütüme hem de Sayın Belediye Başkanımıza sahip çıkmayı bir sorumluluk olarak gördüm.

Altını özellikle çiziyorum: Ne belediye başkanımızla ne de kazanılan bu tarihi başarıyla ilgili herhangi bir sorunum olmamıştır. Benim itirazım hiçbir zaman kişilere olmadı. Benim itirazım, değerlerden uzaklaşılan noktalara oldu. Çünkü siyaset, koltuk koruma sanatı değildir. Siyaset, doğruyu koruma cesaretidir. Zaman içerisinde gördüğüm tablo şuydu: Eleştiri daraldı, sesler azaldı, ve en önemlisi, iç denge yerini tek yönlü bir anlayışa bıraktı. Biatın olduğu yerde istişare zayıflar. Sessizliğin olduğu yerde ise adalet konuşamaz.

Bu nedenle aldığım istifa kararı; bir kopuş değil, bir duruştur. Bir vazgeçiş değil, bir hatırlatmadır. Bir köşe yazısında sorulan “Bu ses neden şimdi?” sorusuna ise tek bir cümle ile cevap vermek isterim: Gerçek sesler, duyuldukları zaman değil; susturulmak istendikleri anda ortaya çıkar. Ayrıca özellikle ifade etmek isterim ki; yaptığım teşekkürler üzerinden farklı anlamlar çıkarılması iyi niyetli bir okuma değildir. Teşekkür, bir siyasi mesaj değil; duruş gösterenlere verilen insani bir karşılıktır. Hiç kimseyi tartışmanın içine çekmek gibi bir niyetim olmadığı gibi, siyaseti kişiler üzerinden değil, ilkeler üzerinden okumaya devam edeceğim.

Siyaseti sadece görünürlükle ölçenlere de bir not düşmek gerekir: Bayrak asmak kıymetlidir. Ama o bayrağın temsil ettiği değerleri savunmak, çok daha ağır bir sorumluluktur. “Zor olan kalmaktır” deniyor. Bazen kalmak, düzenin bir parçası olmaktır. Gitmek ise o düzeni sorgulayabilme iradesidir. Ben tercihimi konfordan değil, sorumluluktan yana kullandım. Çünkü ben bu göreve yalnızca bir siyasi kimlikle gelmedim. Ben bu göreve, Çekmeköy halkının vicdanını temsil etmek için geldim.

Bugün de bulunduğum yer değişmedi: Hâlâ aynı yerdeyim. Ama artık daha net, daha bağımsız ve daha güçlü bir şekilde. Bundan sonra; Siyasi kimliklerin değil, ortak aklın, Sessiz bırakılanların değil, konuşamayanların, Görünmeyenlerin değil, görmezden gelinenlerin temsilcisi olacağım. Çünkü bazıları siyaseti, susanlar kazansın diye yapar. Biz ise konuşamayanlar kaybetmesin diye yapıyoruz. Bu bir son değil. Bu, yeni bir başlangıçtır.”

Reklamı Geç