Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ahmet Çelebi; “Kadın yoksa başarı da yoktur!”

Geçmişten günümüze Türk kadınının

Geçmişten günümüze Türk kadınının devlet yönetimi ve siyasetteki yeri ve önemine vurgu yapan Tarihi Danişmentliler Derneği Eş Başkanı Ahmet Çelebi, dikkat çeken bir açıklama yaparak; “Kadın yoksa başarı da yoktur” dedi.

Bölgemiz siyasetinin önde gelen tanınmış isimlerinden Tarihi Danişmentliler Derneği Eş Başkanı Ahmet Çelebi’den dikkat çeken açıklamalar geldi. Demokratik Cumhuriyet ve kadınlar ile günümüz siyasetinde başarının püf noktalarına işaret eden Çelebi, şunları kaydetti: “Devletler tarihinde kadınların aktif üretim ve askeri operasyonlarda bulunduğu oluşumlar, devletlerini korumuş ve yeni devletler kurabilmiştir. Özellikle Türk tarihinde kadınların rolü çok büyük olmuştur.

Anadolu’da Moğol istilası döneminde özellikle Danişmentli bölgesi olarak bilinen Orta Anadolu ile Karadeniz bölgesi kadınların organize olarak düşmanla mücadelenin yurdu olmuştur. Baciyanı Rum teşkilatı, Moğolları bozguna uğratan bir büyük harekettir. Yine Germiyanoğlu beyliğinin devlet mücadelelerinde de 20.000 kişilik kadın ordusu çok büyük yararlıklar göstermiştir.

Ancak Osmanlı devleti yönetimi halifelik siyasal yönetim biçimini kabul ettikten sonra Türk kadını tarlaya ve evine kapanmıştır. Arap anlayışı ile kadını yok sayan bu durumun sonucu her ne kadar sosyoloji ve Türk tarihine doğrudan konu olmasa da durum tam olarak budur. Cumhuriyetin ilanından sonra ise seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere; eğitim hakkı hayatın içinde olma hakları ile Türk kadınları Türk üretim ve refah modelinin tam içerisinde yer almıştır. Ancak ne CHP, ne de DP bu durumu daha sonra dikkate almamıştır.

Siyasette niyeti erkek egemenliğine dayalı bir yönetim kurmak isteyen partiler başta olmak üzere; Refah Partisi, Saadet Partisi ve AK Parti, kadın gücünü kullanarak iktidar olmayı başarmıştır. Temel duruş noktası Türk milliyetçiliği ve kültürü eksenli tüm vatansever ve muhalif partiler ise günümüzde genlerimizden gelen kadına saygı ve kadını hem üretimde hem yönetimde hem de en önemlisi siyasette değer vermeyerek ve desteklemeyerek büyük bir kayıp ile siyasal yaşam savaşı vermektedir.

Oysaki bugün şikayet ettiğimiz siyasal Arapçı iktidarın temel özelliği olan kadını yok sayma özelliğinin karşısında kadını mücadelenin tam da ortasına koymak zorundadır muhalif ve vatansever Atatürkçü Milliyetçi partiler…

Reklamı Geç