Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AHMET POYRAZ; “BU SOFRALAR BİRLİK VE BERABERLİK SİMGESİ”

Mübarek Ramazan ayı başladı.

Mübarek Ramazan ayı başladı. İlk iftar sofraları birçok ilçede kurulan büyük alanlarda gerçekleşti. Çekmeköy Belediyesi de ilk iftar sofrasını Hamidiye Mahallesi’ndeki Ulus Pazarı alanında kurdu. Binlerce Çekmeköylü Ramazan’ın ilk iftarını birlikte yaptı.

cekmeköy ulus pazari iftar 3Çekmeköy Belediyesi, Ulus Pazarı alanında 5 bin kişinin bir araya geldiği iftar sofrası kurdu. İlk iftar programında Mimar Sinan, Mehmet Akif ve Hamidiye Mahallesi’nde oturanlar oruçlarını birlikte açtı. Çekmeköy, bu Ramazan’da da porselen tabak uygulamasından vazgeçmedi.  İftardan birkaç saat önce dev kazanlarda pişirilen yemekler, iftar alanlarında garsonlar tarafından masalara servis edildi. 7’den 70’e mahalle halkını  buluşturan iftarın mönüsünde; iftariyelikler, mercimek çorbası, pilav, tas kebabı, salata, Osmanlı tulumbası, su ve ayran yer alıyor.

cekmeköy ulus pazari iftar 2İftara ev sahipliği yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, iftardan saatler önce, İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı ve başkan yardımcılarıyla,  alana gelerek masaları tek tek dolaştı. Her masada vatandaşlarla sohbet eden Başkan Poyraz,  “Mahalle iftarları birlik ve beraberliğimizi gösteren bir simge haline geldi,” dedi.

cekmeköy ulus pazari iftar 4İftardan önce masalardaki yerlerini alan Çekmeköylüler, Hafız Remzi Er’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile beklediler.

cekmeköy ulus pazari iftar 5

cekmeköy ulus pazari iftar 1

Reklamı Geç