Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akne Tedavi

Bu haberin fotoğrafı yok

Akne Tedavi Yöntemleri

 

Akneler yani sivilceler uzun yıllardır , erkek herkesin şikayet ettiği problemlerin başında gelir. Her ne kadar kozmetik sektöründe büyük veya küçük markalar yüzlerce ürün üretmiş olsalar da çoğu insan önce doğal yöntemlerle sorunu çözmek istiyor. İşte o doğal yöntemlerden birkaçını sizin için derledik. Genelde olarak çalışanlar olumlu geri dönüşler almıştır.

 

Limon-Karbonat Kürü:

 

1 tatlı kaşığı karbonat

7-8 damla limon suyu (taze sıkılmış olmalı)

 

Karışımın kahve telvesi kıvamında olması gereklidir. Ölçüler temsil amaçlıdır ve uygulayacağınız bölgeye göre miktar artırılabilir. Mutlaka temiz yüze uygulanmalıdır ve 15 dakikadan fazla ciltte kalmaması tavsiye edilir.

 

Limon ve karbonat kürü özellikle diş beyazlatma amacıyla kullanılsa da sivilcelere olan etkisi de mükemmeldir. Özellikle yağlı cilt tipine sahipseniz bu kür sizin için ideal. Fakat karma veya kuru ciltli iseniz bu karışıma bir tatlı kaşığı da yoğurt ekleyerek kürün sivilcelerinizi yok ederken cildinizi kurumasına engel olabilirsiniz.

 

Elma Sirkesi:

 

Sirkenin vücuduna faydaları oldukça fazladır. İçerisindeki malik asit gibi maddeler nedeni ile antibakteriyel etkisi vardır. Yani iltihaba yol açan bakterilerin temizlenmesine yardımcıdır. İçerisindeki alpha-hydoxy-acid (AHA) sebebi ile yağlanmayı azalttığı için de yağlı ciltte pH dengesini düzenler ve cildin sıkılaşmasını sağlar.

Bir pamuğun üzerine damlattığınız sirkeyi sivilcelerinizin üzerine tampon hareketler yaparak uygulayın. Yüzünüzü sirke uyguladıktan sonra yıkamanız gerekmez. Ayrıca hassas cilde sahip olanlar sirkeyi bir kaç damla su ile inceltirse cildin tahriş olmasını da engellemiş olur.

 

En Etkili Yöntem:

 

TEMİZ CİLT: Makyaj ürünlerine olan rağbetin artışı sonucunda birçok insanın kendi cilt tipine uymayan veya kalitesiz ürünler nedeni ile sivilceler ciddi sorunlar haline geldi. Akne tedavi yöntemleri her ne kadar çeşitli olsa da aslında her insanın yapması gereken şey temiz bir ciltle uyumasıdır. Makyaj yapıyorsanız temizlemeyi, yapmıyorsanız bile haftada bir peeling yapmayı, hiç olmazsa günde en az iki kez yüzünüzü yıkamayı ihmal etmeyin.

Reklamı Geç