Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“ALEVİ TOPLUMUNA YAPILMIŞ SALDIRILAR HEPİMİZEDİR..”

Toplumsal gelişmelere duyarlılık örneği

Toplumsal gelişmelere duyarlılık örneği gösteren Tokat İli Dernekler Federasyonu TOKDEF, hafta sonu Ankara’da gerçekleşen Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi, Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi’ne yönelik çirkin saldırıları sert bir dille kınadı. Sancaktepe’deki federasyon merkezinde Genel Başkan İlhami Özel yönetiminde toplanan yönetim kurulu, “Aydınlık geleceğimizin yılmaz savunucuları Alevi toplumuna yapılan bu saldırılar hepimize karşı yapılmıştır” dediler.

Tokat İli Dernekler Federasyonu TOKDEF, Ankara’da hafta sonu yaşanan Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi, Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi’ne yönelik çirkin saldırıları basın açıklaması ile kınadı. TOKDEF genel merkezinde yönetim kurulu ile olağanüstü toplantı yapan Genel Başkan İlhami Özel, yaptığı açıklamada; “Bu saldırılarda herhangi bir can kaybının olmaması tek teselli kaynağımız olup, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz” dedi.

TOKDEF Başkanı İlhami Özel, şunları kaydetti: “Tokat İli Dernekler Federasyonu olarak Ankara da 30.07.2022 tarihinde, Cem evlerine yapılan saldırıyı üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Bilinmesini isteriz ki, Alevi toplumu Atatürk ilke ve devrimlerine sadık, Cumhuriyet değerlerini özümsemiş, ülkemizin birlik ve bütünlüğünden yana tavır takınmış, toplumun tüm inanç kesimleriyle barış içerisinde kardeşçe yaşamayı şiar edinmiş, yeniliklere açık, aydınlık geleceğimizin savunucularıdır. Tarih boyunca her türlü zulme uğramış, birçok baskılara maruz kalmış olmalarına karşın ‘İncinsen de İncitme’ ilkesini en iyi şekilde uygulayarak barışçıl çözüm yollarını tercih etmişlerdir. Ancak görülmektedir ki bu hoşgörüye rağmen; aynı çevreler ve iş birlikçileri daha önceden olduğu gibi insanların inançları üzerinden ülkenin huzurunu birlik ve bütünlüğünü bozmak için yine sahneye çıkma hevesi içerisindedirler.

Tokat İli Dernekler Federasyonu olarak bu ve benzeri organize ya da münferit olayların ne amaçla yapılmak istendiğinin bilincindeyiz. Bu olayı gerçekleştiren kadar perde arkasındakilerin de gün ışığına çıkartılarak yargı önünde hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını isterken, konunun yakın takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz. Bu ve benzeri tüm provokasyonların karşısında olduğumuzu bildiriyor, yapılan menfur saldırıyı lanetleyerek toplumum tüm kesimlerini sağduyulu olmaya davet ediyoruz.” Başkan İlhami Özel, “Yas ve matem günlerinin yaşandığı Muharrem ayında tutulan oruçların ve yapılan ibadetlerin hak katında kabul olmasını diler, bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni ederiz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Reklamı Geç