Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ANKARA’DAN İSTANBUL ÜSKÜDAR’A ‘EVET YÜRÜYÜŞÜ’

AK Parti Üsküdar İlçe

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı’nın organizasyonunda Serüven Doğa Derneği üyeleri ve 15 Temmuz gazileri, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerine kırmızı karanfil bırakıp dua etti.

ankaradan üsküdara evet yürüyüşü 2Anayasa değişikliğine destek için 10 şehri kapsayan bin 71 kilometrelik “Kardeşliğe Evet Yürüyüşü”nü, 15 Temmuz’da bombalanan Jandarma Genel Komutanlığı kavşağından başlatan ve İstanbul‘a gelen Serüven Derneği üyeleri ve 15 Temmuz gazileri, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı’nın organizasyonunda ellerinde Türk bayraklarıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerinde toplanarak “Tüm darbeleri lanetliyoruz”, “Evet 1071 km” yazılı pankart açtı. AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır’ın eşlik ettiği aktivistler,  gişelere karanfil bırakıp, 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerin ruhları için dua etti.

ankaradan üsküdara evet yürüyüşü 5Dernek Başkanı Salim Gören, yaptığı açıklamada, 22 Şubat günü Ankara‘dan yola çıktıklarını ve 650 kilometreyi geride bıraktıklarını ifade etti.

ankaradan üsküdara evet yürüyüşü 1Gören, şunları kaydetti: “Bugün 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeyiz. Gazi arkadaşlarımız, 15 Temmuz Derneği ve genç arkadaşlarımız ile burada bir araya geldik. Darbeleri lanetledik ve vesayete karşı durduk. Biz ilk başta yürüyüşümüze başlamadan önce ‘insan tabiatın bir parçasıdır ve her zaman insanın huzuru doğanın huzuru demektir’ parolasıyla 1071 kilometrelik bir yürüyüşe sevdalandık. Neden 1071? Çünkü, her zaman geçtiğimiz kara veya hava yoluyla seyahat ettiğimiz o noktalarda yürüyerek adım adım adeta Anadolu’yu teneffüs ettik. Tıpkı atalarımızın 1071’de Anadolu’ya giriş yaptığı o kutlu tarihte olduğu gibi o tarihin rakamları bize ilham verdi. Nihayetinde Anadolu’yu köy köy, mahalle mahalle, kasaba kasaba ve kıraathanelerine giderek vatandaşlarımızla buluştuk.”

ankaradan üsküdara evet yürüyüşü 3Osmangazi Köprüsü’nden yaya olarak geçen ilk aktivist grup olduklarını belirten Gören, “Bundan çok mutluyuz. Çünkü, köprüden taşıdığımız mesaj olan kardeşliğin geçtiğini düşünüyoruz. Kardeşlik mesajının dünyaya ilan edildiğini düşünüyoruz” dedi.

ankaradan üsküdara evet yürüyüşü 4

ankaradan üsküdara evet yürüyüşü 6

Reklamı Geç