Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ASİAD, YURT İÇİ VE YURT DIŞI TEMSİLCİLİKLERİ İLE SEFERBER OLDU..

Bütün insanlık Kahramanmaraş merkezli

Bütün insanlık Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki 10 ilimizi etkileyen asrın felaketi için ayakta. Yurdun dört bir yanı ve dünyanın her tarafından yardım ve desteklerin yağdığı deprem bölgesi için sivil toplum kuruluşları da üstün bir çaba ve gayret sarf ediyor. Deprem felaketinin yaşandığı ilk andan itibaren teyakkuza geçen Anadolu Birleştirici ve Sanayici İşadamları Derneği ASİAD da, yurt içi ve yurt dışı tüm temsilcilikleri ile adeta seferber oldu.

ASİAD Kurucu Genel Başkanı Yücel Yalçınkaya’nın da depremin ikinci gününden itibaren yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bizzat bölgeye intikal ederek yardım ve çalışmaları koordine ettiği süreçte; Kafkaslar’dan KKTC’ye, Avrupa’dan Orta Asya Türk Cumhuriyetleri’ne, Balkanlarda Bosna-Hersek’ten kardeş ülke Azerbaycan’a ASİAD’ın bütün temsilcilikleri ayni ve nakdi yardımlarını adeta yağdırdılar. En acı tablonun yaşandığı deprem bölgesinde günlerce afetzede vatandaşlarla birarada bulunarak örnek bir dayanışma sergileyen ASİAD Başkanı Yalçınkaya, ilk anlarda ulaşımın sağlanamadığı dağ köylerine yardımlar taşıdı.

ASİAD temsilciliklerinden gelen yardımları koordine ederek afetzedelere ulaşımını sağlayan Yalçınkaya, tarifi imkansız duygular yaşadığını anlattı. “Bu acı bizim, hepimizin, bütün insanlığın” diyen Yalçınkaya; “İlk günlerden itibaren yönetim kurulu üyelerimizle birlikte bizzat bölgedeydim. Yaşanılan acıları, yardımlaşmayı ve dayanışmayı yerinde bizzat gördüm, yaşadım ve paylaştım. Allah böyle acıları bir daha yaşatmasın. Kayıplarımız çok, zararımız fazla. Yitirdiğimiz canlarımızı elbette geri getiremeyiz lakin yaralarımızı elbirliği ile saracağımıza inancım tamdır” dedi.

“Depremin yaralarını hep birlikte saracağız” diyen Yalçınkaya; “Hayatını kaybeden yurttaşlarımızın geride kalanlarını yeniden hayata motive etmek zorundayız. Dileğimiz yaşanan bu acılardan ders çıkarılması. Felaketin yaşandığı ilk andan itibaren yurt içi ve yurt dışı bütün temsilciliklerimizi alarm seviyesine geçirdik. Büyük bir dayanışma örneği sergileyen ASİAD tüm teşkilatlarıyla seferber oldu ve bölgeye yardımlar adeta yağdı. Azerbaycan’dan KKTC’ye, Balkanlar’da Bosna-Hersek’ten Türk Cumhuriyetleri’ne bütün temsilciliklerimiz olağanüstü bir çaba ve gayret içerisinde oldular. Aynı şekilde yurt içi temsilcilerimiz de her biri kendi bölgesinde ayni ve nakdi önemli miktarlarda yardım ve desteği organize ederek deprem bölgesine iletti. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yalçınkaya, sözlerini şöyle tamamladı: “Bizler de ilk anlardan itibaren bölgeye intikal ederek depremzede kardeşlerimizin yanında durmaya ve bir damla su misali onlara destek olmaya gayret ettik. Acılar paylaştıkça azalır umuduyla dağ köylerine ulaştık, depremzede kardeşlerimizin elini tutmaya çalıştık. Yurdumuzun dört bir yanı ve dünyanın farklı farklı coğrafyalarından gelmiş ekiplerle birlikte gece-gündüz demeden depremzede kardeşlerimizin yardımına koştuk. Gelinen noktada arama ve kurtarma faaliyeti tamamlanmış olup bundan sonra yaraları en hızlı şekilde sarma sürecine geçilmiştir. Bu ulusal bir seferberliktir. Yüce Türk milleti tarih boyunca olduğu gibi şimdi de kendine yakışanı yapmıştır, bundan sonra da yapmaya devam edecektir.”

Reklamı Geç