Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ASKERİ KIŞLAYA 1774 KONUT, 141 VİLLA VE 56 TİCARİ ALAN…

CHP’nin Doğa Haklarından Sorumlu

CHP’nin Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, beraberinde Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş ve bir grup partili ile Çekmeköy’de ağaç kesilerek imara açılan Şehit Onbaşı Azim Özdemir Kışlası önünde basın açıklaması yaptı. Öztunç, 1774 konut, 141 villa ve 56 ticari alan inşaatına başlanan Çekmeköy Kışlası’nın ranta açıldığını kaydetti. “Burada 2 milyon metrekare orman yok edilecek. Bu işin arkasında kim var? Dedikodular ilginç ama gerçek bir gün ortaya çıkacak. Buradan yargıya ve bu işe imza atan bürokratlara sesleniyorum. Devir, devran değişiyor, her birinin hesabını teker teker soracağız” dedi.

Basın açıklamasında ilk sözü CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş aldı. İlçede ranta açılmak istenen başta orman gibi yeşil bölgeler ve kamusal alanlar olmak üzere halkın yararına olan her yeri korumaya çalıştıklarını ifade eden Kızıldaş, “Geçtiğimiz yıl yine bir parkımızı benzin istasyonu yapmak istediler. Hukuk yollarına başvurduk ve kazanan halkımız oldu. Dün yine 62 gündür vatandaşın nöbet tuttuğu parka polis müdahalesi ile iş makinalarını sokarak ağaçların sökümüne başladılar. Bulunduğumuz nokta hakeza askeri bölge ve yeşil alan. Buranın da bir kısmı TRT’ye verilirken bir kısmı da imara açılmak suretiyle konuta yani betona boğulacak. Bütün hukuki yolları sonuna kadar kullanarak halkımızın çıkarlarını savunmaya devam edeceğiz” dedi.

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “Burada CHP ilçe örgütümüz, İlçe Başkanımız Sayın Hüseyin Kızıldaş, Kadın ve Gençlik Kolu Başkanlarımız, İl Başkan Yardımcımız, Türkiye İşçi Partisi İlçe Başkanı, başka siyasi partilerin yöneticileri ve sivil toplum örgütlerinin yöneticileriyle birlikteyiz. Kuzeyden güneye doğudan batıya Türkiye’nin dört bir yanı ‘Madencilik’ adı altında talan ediliyor. Bir seçime doğru giderken Adalet ve Kalkınma Partisi, selden kütük kaparcasına maalesef yağmaya başladı” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Askeri alanlar, millet bahçesi olacak, askeri sahalara konut yapılmayacak imara açmayacağım” sözünü hatırlatan Öztunç; “Bir defa da bir sözünü tut Sayın Erdoğan. Her tarafa beton yığılıyor. İşte size Çekmeköy Kışlası’nın içerisinde çekilen bir fotoğraf, ağaçlar kesiliyor. Ne için? Villa yapılacak, bina yapılacak para kazanılacak. Çekmeköy Kışlası maalesef ranta açılmış durumda. Ağaçlar kesiliyor. Sorduğum zaman da ‘biz çevreciyiz.’ Yesinler sizin çevreciliğinizi. Bunlar doğaya, ağaca, insana düşman. Ak Parti rantın yanında. Buraya kıyılır mı? Yazık günah değil mi? 2 milyon metrekare orman yok edilecek. İstanbul’un son akciğeri burası. Bu işin arkasında kim var? Dedikodular ilginç ama gerçek bir gün ortaya çıkacak ve hesap verecekler” dedi.

Öztunç, şöyle konuştu: “Para çal, gelecek çal, sınav sorularını çal, ağacı çal, yeşili çal; ayıp ya gerçekten ayıp. Siz millet bahçelerini bırakın, şehir merkezlerindeki parkları yıkıyorsunuz, ranta açıyorsunuz, apartman dikiyorsunuz, bina yapıyorsunuz. Bunlar ormanı odun gibi görüyor. Bunlara göre orman odundur. Orman paradır, yeşil dolardır, bunlara göre. Para sevdasından başka bir şeyleri yok. Bütün dünyaları para, aşkları para. Bu konuda CHP İstanbul İl Başkanlığı Kent Hakları İzleme Kurulunun çeşitli davaları vardır. Yürütmeyi durdurma istemli davalar vardır. İki tanesi yanlış bilmiyorsam sonuçlandı, diğerleri sürüyor. Buradan yargıya sesleniyorum. Dönem değişiyor, devir değişiyor, imzayı atarken dikkat edin ey bürokratlar.”

Öztunç 63 gündür süren Çekmeköy’deki park eylemine ilişkin de konuştu. “Dün Çekmeköy’de tatsız bir olay yaşandı. Deprem toplanma alanı olan Mehmet Durul Parkı’nı şimdi yapılaşma açmak istiyorlar” diyen Öztunç sözlerini şöyle tamamladı: “Pazar yeri yapacağım diye o ağaçları kesmeye değer mi? Dün Ak Parti, maalesef bir kez daha güvenlik güçlerimizle yurttaşımızı karşı karşıya getirdi. Polis bizim polisimiz. Sen benimle polisi niye karşı karşıya getiriyorsun? 35 kuruş para kazanacaksın diye rant alacaksın diye dolar alacaksın diye birilerini zengin edeceksin diye milletin evladı polis ile milleti nasıl karşı karşıya getirilsin?” dedi.

Askeri Kışla önündeki basın açıklamasının ardından Çekmeköy Mehmet Akif Mahallesi’nde kapalı Pazar yeri yapılmak istenen deprem toplanma alanı Mehmet Durul Parkı’na giderek incelemelerde bulunan CHP’li Öztunç ve İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş ile partililer nöbet tutan vatandaşları dinlediler.

Reklamı Geç