Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAKAN MURAT KURUM, ÇEKSİAD’DA İŞDÜNYASI TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU..

Çekmeköy Sanayici ve İşadamları

Çekmeköy Sanayici ve İşadamları Derneği ÇEKSİAD’ı ziyaret ederek iş dünyası temsilcileriyle buluşan Bakan Murat Kurum, yeni İBB yönetimine kendilerinden devir aldıktan sonra tamamlamadığı projeler üzerinden yüklendi. Belediye Başkanı Ahmet Poyraz da işadamlarına “Eskiden bir büyükşehir belediyemiz vardı şimdi yok” dedi. ÇEKSİAD Başkanı Erdal Albayrak ise, “Derneğimizin en önemli özelliği büyük Türkiye hedefi ve ortak paydasında buluşmamız” dedi.

28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçim çalışmalarını kapsamında Çekmeköy’de bir dizi temaslarda bulunan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çekmeköy Sanayici ve İşadamları ÇEKSİAD’ı ziyaret ederek iş dünyası temsilcileriyle biraraya geldi. Bakan yardımcıları, Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Akın İlhan ve partililerin eşlik ettiği ziyaret programında işadamlarına hitap eden Bakan Kurum, İBB ve muhalefete sert eleştiriler yöneltti.

Ziyaret programının açılış konuşmasını yapan ÇEKSİAD Başkanı Erdal Albayrak konuşmasında, Çekmeköy henüz ilçe olmadan 2007 yılında bölgede faaliyet gösteren 130 işadamının biraraya gelerek kurduğu bu derneğin üyeleri hali hazırda 5 bin civarında istihdam sağlamaktadır. Yine derneğimiz bünyesinde ulusal ve uluslararası markalar ve dünyanın değişik bölgelerine ihracat yapan firmalar yer almaktadır. Derneğimizde ağırlıklı olarak sanayi, müteahhitlik, inşaat, hazır beton ve madencilik sektörleri mevcuttur. Derneğimizin en büyük özelliği ise ülkemizin yedi bölgesinden her siyasi görüş, düşünce ve fikre sahip büyük Türkiye hedefi ve paydasında buluşan üyelerden oluşmasıdır” dedi.

Bakan Murat Kurum da konuşmasında, göreve geldikleri ilk günden itibaren iş insanları, sanayiciler ve müteahhitlerle her zaman istişare ve diyalog içeresinde olduklarını kaydetti. Çekmeköy’de yapılan yatırımları anlatan Kurum, İBB’nin yeni proje geliştirmeyip mevcut projelerin de üzerini örttüğünü ifade etti. Yeni İBB yönetiminin kendilerinden devir aldıktan sonra tamamlamadığı projelere dikkati çeken Kurum, şöyle konuştu:

“6 duraklık Çekmeköy-Sancaktepe metro çalışmamız vardı. Bu metro hattını durdurup durakların üzerine toprak döktüler. İşte birkaç gün önce burada 300 kişiyle miting yaptılar. Hemen yanı başında bizim zamanımızda başlayan Alparslan Türkeş Kültür Merkezi inşaatı var, burayı kaderine terk edip metruk bir halde bıraktılar. ‘Hizmete açtık.’ dedikleri Metro Zeminaltı Otoparkı’nı biz bitirdik, ‘Ben açtım.’ dedi. Rahmi Demir Kent Ormanı’nı biz hazırladık, ‘Ben yaptım.’ dedi. Halbuki çevre düzenlemesini bile tamamlamadı, doğal gazını bile Çekmeköy Belediyemiz getirdi. Yine sahiplenmeye çalıştığı bir başka hizmetimiz de Hamidiye Kültür Merkezi’ydi. Muhsin Yazıcıoğlu Kent Ormanı’nın yapımını durdurdu. İtfaiye binasına beton döktü. Nasıl bizim yaptığımız hizmetleri saymakla bitiremezsek bunların da söylediği yalanları bitiremeyiz ama hiç merak etmeyin, İstanbul’umuzu, Çekmeköy’ümüzü yalancıların, algıların ve beceriksizlerin insafına terk etmedik, terk etmeyeceğiz.”

Bakan Murat Kurum, İstanbul’un deprem riskiyle karşı karşıya olduğuna dikkati çekerek, “İstanbul’da 1,5 Milyon Konutluk Yüzyılın Dönüşümü” ve “Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden” kampanyalarına değindi. Bu projelerle İstanbul’daki tüm sağlıksız yapıları yenileyeceklerini vurgulayan Kurum, “Şu ana kadar projemize tam 860 bin bağımsız bölüm için 210 bin başvuru yapıldı. Çekmeköy’de, İstanbul’da, 81 şehrimizin tamamında hiçbir riskli yapı bırakmayacağız.” dedi. Depremin etkilediği 11 şehirde gece gündüz çalıştıklarını anlatan Kurum, toplamda 181 bin konut, dükkan ve sanayi alanının inşa süreçlerinin devam ettiğini, bir yıl içinde 319 bin, toplamda da 650 bin konutu depremzedelere teslim edeceklerini söyledi.

Muhalefetin vesayet odaklarından medet umduğunu belirten Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü: “Seçimden önce Kandil’den açık destek aldılar, HDP’ye aday çıkarttırmadılar. FETÖ’cülerin ’15 Mayıs’ta baharla birlikte biz de geliyoruz.’ yazan paylaşımlarına ses çıkarmadılar, şimdi bir anda renkleri değişti. Seçimden önce Londra’daki tefecilerden borç, Almanya’dan danışman, Avrupa’dan ‘Aferin’ sipariş ettiler. Kandil’e, PKK’ya, FETÖ’ye kucak açan, onlara mavi boncuk dağıtan Kılıçdaroğlu değilmiş gibi şimdi milliyetçilik rolü oynamaya başladılar. Teröre açık çek veren bunlar değilmiş gibi terörü yenmekten bahseder hale geldiler. Milletine yabancı olan bu zihniyet bilmez ama yine söyleyelim, milliyetçilik, İHA, SİHA üretmektir. Milliyetçilik, Kızılelma’yla göklere hakim olmaktır. TCG Anadolu’yla denizlere hükmetmek, Togg’la karalara hakim olmaktır. Şunu çok iyi bilsinler ki milletimiz ülkemizi, gençlerimizi, birikimlerimizi peşkeş çekmek isteyen teslimiyet cephesine karşı, üreten, büyüyen, müreffeh Türkiye’ye, Ayasofya’nın minarelerinden ezanlar yükselen bir ülkeye sahip çıkacak.”

Kurum, Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunun 28 Mayıs’ta gerçekleştirileceğini dile getirerek, hep birlikte sandığa giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha seçip “Türkiye Yüzyılı”nı başlatacaklarını ifade etti.

Reklamı Geç