Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAKAN SÜLEYMAN SOYLU İLE BÜYÜK ÜSKÜDAR BULUŞMASI..

AK Parti Üsküdar İlçe

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Büyük Üsküdar Buluşması’ programında konuşan Bakan Soylu; “Hür ve zengin bir Türkiye  oluşturmamızı engellediler. Onlara haykırmamızın sebebi budur. Karman çorman bir sistemin içindeyiz. Bu ülke için tarihi  karar vermek zorundayız. Bu karar geleceğe ait bir karardır.”

süleyman soylu üsküdar 0AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Büyük Üsküdar Buluşması’ programında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, var olan sistemin milleti sürekli terbiye ettiğini söyledi. Milletin başına gelen bunca sıkıntı ve dertten yorulduklarını ifade  eden Soylu, “Acaba yeni bir 1960, yeni bir 1971 muhtırası olacak mı? Acaba yüzde  bin 600 faizle bizi terbiye edecek mi? Acaba bu ülkede insanlar kıyafetlerinden  dolayı yeniden sorgulanacaklar mı? Acaba bu ülkede ekonomik krizler yeniden  olacak mı ve IMF’den orta dereceli bir memur gönderecekler mi? Biz yorulduk,  inanın bizden öncekiler de yoruldu. akpendik.com İnanın Özal, Demirel, Türkeş ve Erbakan da  yorulmuştu. Yoruldukları için onlar da ‘bu sistem değişmeli’ dediler” şeklinde  konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın konseriyle başlayan geceye, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar SKM Başkanı İhsan Sorar, AK Parti Üsküdar Kadın Kolları Başkanı Neslihan Aydın, AK Parti Üsküdar Gençlik Kolları Başkanı Yunus Köse, Üsküdar’daki STK temsilcileri ve muhtarlar da katıldı.

süleyman soylu üsküdar 8Çamlıca Spor Okulu’nda düzenlenen ve miting ortamında geçen programda Türkiye’de hiç beklenmeyen anda yenilen her hançerin atılan güzel  adımları geri döndürdüğünü dile getiren Soylu, şunları kaydetti: “15 Temmuz’un geleceğini 15 Temmuz akşamı saat sekizde hiç kimse ama  hiç kimse beklemiyordu. 17-25 Aralık darbesi sabahı bu millet, ‘Bu nasıl oldu?’  diye soruyordu. 1960’da rahmetli Menderes’e yapılanla aynı değil mi diye  soruyorlar? Gezi olaylarından önce faizler yüzde 4’e düşmüştü. Bu memleket güçlü ve büyük adımlar atıyordu. Bir taraftan Kanal İstanbul denilen adı bağımsız ve  özgürlük projesi ortaya konuyordu. Bir tarafta 3. boğaz köprüsü ve bir taraftan  belki de Hollanda‘yı ve Almanya‘yı zıvanadan çıkaran 3. havalimanı…

süleyman soylu üsküdar 7Ve ertesi  sabaha 5 ağaç yüzünden milleti birbirine düşürdüler. 5 ağaç yüzünden ülkemizin  bütün enerjisini toprağa gömdüler. Nerede onlar şimdi? Yabancı yatırımcı  gelmesini engellediler, yerli yatırımcıyı ürküttüler. Türkiye’nin her yıl yüzde  5-6 büyümesi lazım. 28 Şubat’ı kimse bir gün önce tahmin edemedi. Herkesin  fişleneceği, mezhebine, etnik kökenine, fikrine, kıyafetine, pantolonun bedenine  göre… İleri adım attıkça adımlarımızı büyük atamıyoruz. Esnaf, iş adamı  atamıyor.  Evlenecek atamıyor. Adımlarını kısa kısa atmayı öğrettiler. Bizi  terbiye ettiler. Bir  annenin iki oğlunu sağcı solcu yaparak ve birbirine kurşun  sıktırarak terbiye ettiler. Bu ülkenin başbakanını, tarihindeki en iyi dışişleri  bakanını ve bu ülkenin maliye bakanını idam ettirerek terbiye ettiler.”

süleyman soylu üsküdar 9Dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan’ın şiir okuduğu için önünün bazı kesimler tarafından tıkanmak  istendiğini hatırlatan Soylu, “Onu yasaklı hale getirdiler. Muhtar olamayacak  kabiliyete getirdiler. ‘Biz sana bu ülkede siyaset yaptırmayacağız. Sizin kimseyi  sevmeye hakkınız yok’ diye terbiye ettiler. Bir partinin içinden 25  milletvekilini bir gecede aldılar. Hangi güçlü parlamento diyorlar? Tehditle,  şantajla, parayla terbiye ettiler. ‘Siz bu ülkeyi yönetemeyeceksiniz’ dediler.  ‘Bu ülkenin sahibi biziz’ dediler. Bizim hür, özgür düşünmemizi engellediler. Siz  yapamazsınız, siz beceremezsiniz’ dediler” ifadelerini kullandı.

süleyman soylu üsküdar 5Bakan Soylu, bugünkü tavırların bunun aynısı olduğunu ifade ederek,  şöyle devam etti: “Bizim geleceğe bakmamızı engellediler. Hür ve zengin bir Türkiye  oluşturmamızı engellediler. Onlara haykırmamızın sebebi budur.  Biz 21 yüzyıla  iyi bir fırsatla başladık. Bugün Marmaray‘ı Avrasya’yı yapıyoruz. Biz her  halimizle onlara cevap veriyoruz. 15 Temmuz’da o meczubun yaptığı darbeden sonra,  ‘evet, biz bundan 57 yıl önce Menderes’in idam edildiği gün aynısını yaşamak  istemiyoruz. Rahmetli Menderes’in yaptığını yapan milletin sevgilisi Recep Tayyip  Erdoğan’ı onlara bırakmayacağız’ diyen anlayışı ortaya koyduk. Bizim milletimiz  asil, sabırlı bir millettir. Milletimiz her meselesini oyla ve sandıkla ve  demokrasiyle halletti. 7 Haziran’ı çok iyi hatırlıyoruz. 7 Haziran’da bu milletin  takatini kestiler. ‘Hükümet kurulacak mı, istikrar devam edecek mi?’ diye sorular  soruluyordu. Birileri ellerini ovuşturdu. ‘Şimdi istediğimiz gibi bu ülkeyi  yönetebiliriz’ diyorlardı. 7 Haziran’da birileri öyle sözler söyledi ki  ciğerimize işledi. Şımarık, milletin verdiği oyu yanlış tanımlayıp, kimilerini  tehditle aldıkları, kimini kandırıp özgürlük olacak, barış olacak diye milletin  duygularını istismar ederek, kimilerine musluklardan akan kanı göstererek  aldıkları oylardan ‘Biz PKK ile beraber Türkiye Cumhuriyetini tükürüklerimizle  boğacağız’ dediler. . Özerklik ilan edeceğiz’ dediler. ‘Muş Varto‘da, Cizre’de,  Nusaybin’de özerlik ilan edeceğiz’ diyorlardı. Hani o günkü sözlerin, cesaretin  nerede? Yüreğin yetiyorsa, biraz adamsan özerklik istiyoruz diyebilecek cesareti  ortaya koy bakalım.”

süleyman soylu üsküdar 1Türkiye’nin, tarihin son 300 yılının en güçlü döneminde olduğunu  anlatan Soylu, Türkiye’nin ayağa kalkmak istediği her dönemde vesayet odaklarının  bir travma ortaya çıkardığını ifade etti. Soylu, gerginlik çıkaran bir partinin yüzde 49 oyu asla alamayacağını,  bir siyasetçinin gerginlikten kazançlı çıkamayacağını kaydetti. CHP’yi eleştiren Soylu, CHP’nin millet diye bir derdinin olmadığını ve  CHP’nin halkla ittifak kurmadığı için yeni sistemi istemediğini söyledi. Türkiye’nin önemli bir tarih diliminden geçtiğine dikkati çeken Soylu,  “28 Şubat’ta DYP’den 25 kişi istifa ettirdiler. O parlamento mu güçlüydü? Yeni  sistemle güçlü bir parlamento olacak. Karman çorman bir sistemin içindeyiz.  Kendileri yazdı, biz yazmadık ve istedikleri gibi yazdılar sistemi. Bu ülke için  tarihi karar vermek zorundayız. Bu karar geleceğe ait bir karardır” dedi.

Avrupa’da yüksek yargı mensuplarını parlamento ve hükümetin  belirlediğini anlatan Soylu, Türkiye’de bu durumun gerçekleşmemesi için bazı  odakların engel olmak için elinden geleni yaptığını söyledi. Milletvekili olma  yaşının 18’e düşürülmesine de değinen soylu, “Avrupa’nın yüzde 73’ü neden  yapıyor. Derdi ne? Avrupa yaşlanıyor ve bu gençleri sistemin içine enjekte  edemezsem onlar ne üretimde ne eğitimde ne esnafta olurlar’ diyor. Bizim genç  nüfusumuzdan korkuyorlar” ifadelerini kullandı. Soylu, Üsküdarlılar’dan 16 Nisan’daki referandum için destek  isteyerek, “Türkiye’ye yeni ufuklar açmaya ve Türkiye’ye bakan mazlumlara bir  nefes vermeye ve 16 Nisan’da yeni bir tarih yazmaya var mısınız?” diye sordu.

süleyman soylu üsküdar 4

süleyman soylu üsküdar 6

süleyman soylu üsküdar 2

süleyman soylu üsküdar 3

Reklamı Geç