Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAŞKAN CAN: “BAŞARIMIZIN SIRRI ÜMRANİYESPOR’DA SAKLI..”

Bölge yerel basın temsilcileriyle

Bölge yerel basın temsilcileriyle bir araya gelen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunda. Gazeteciler Günü’nü kutlayan Can, “İşini doğru, dürüst, adam gibi yapan herkesin yanında olduk, yapmayana da hiçbir zaman pirim vermedik’ dedi. Gazetemizin, yeniden aday olup olmama düşüncesine yönelik sorusuna da yanıt veren Başkan Can, 3 dönemdir sürdürdüğü belediye başkanlığı görevini parti üst yönetimin görev vermesi halinde ‘profesyonellik’ adı altında bir dönem daha devam ettirmek istediğinin sinyalini verdi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle yerel basın temsilcileriyle Tantavi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. Programa Başkan Can’ın yanı sıra; AK Parti İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Taşçı, AK Parti İlçe Başkan Yardımcıları, Belediye Başkan Yardımcıları Maliki Ejder Batur ve Mustafa Küçükkapdan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ener Elçi, Ak Parti ilçe yönetim kurulu üyeleri ve yerel medya mensupları katıldı. Programda yerel medya mensupları, tek tek dilek ve temennilerini dile getirerek, çalışmalarından ve hizmetlerinden dolayı Başkan Can’a teşekkürlerini sundular.

AK Parti İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, yerel medya mensuplarının çalışan gazetecilerin gününü kutlayarak, “Bu anlamlı günde bizleri bir araya getiren Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Emninmollaoğlu, ilçe teşkilatı ve belediyenin çalışmalarından bahsederek; “Belediye başkanımız ile beraber sık sık esnaf, dernek ve hasta ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Ayrıca her hafta cuma ve pazar günleri de belediyemizin vatandaşlarımıza çorba ikramları oluyor. Dolayısıyla vatandaşlarımızla bir araya gelerek hasbihal ediyoruz” dedi. Ümraniye’nin dünden bugüne gelişimini de değerlendiren Eminmollaoğlu, Ümraniyespor’un başarısına da değinerek, tekrardan gazetecilerin gününü kutlayarak” konuşmasını bitirdi.

Belediye Başkanı Hasan Can, “Çalışan gazeteciler gününüzü kutluyorum. Allah kazasız, belasız hayırlı işler yapmanızı nasip eylesin. Sağlıklı, huzurlu bir ortamda daha nice görevler yapmanızı temenni ediyorum” dedi. Can, “Gazeteci ve basın kuruluşlarıyla doğru ve esas üzerine oturtmaya çalıştığımız bir münasebetimiz var. Siyasetçi olarak bende işimi doğru yapacağım, gazeteci arkadaşlarımızda! Olayları yönlendirmeye değil, doğru aktaramaya konsantre olacaklar. Bugüne kadar işini doğru yapan arkadaşlarımızla ilişki kurmaya devam ettik” dedi.

Kentsel dönüşüm konusuna da değinen Başkan Can, Ümraniye’de şu anda 315 bin yapı stoku var, bunun 185 bini bizim zamanımızda, son 14 yılda yapıldı, bu da yüzde 62’ye tekabül ediyor” dedi. Başkan Can; Kazım Karabekir, Hakimbaşı, Dumlupınar ve Elmalıkent gibi 6 mahallenin içerisinde olduğu 2/B yerlerine yönelik çok büyük bir kentsel dönüşümün planlarını muhalefet partisiyle birlikte oy birliği ile geçirmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

1. Lig’de başarılı bir mücadele sergileyen ve hedefi Süper Lig olan Ümraniyespor’a geniş yer ayıran Başkan Hasan Can, “Ümraniyespor’un başarısı ilçemizin gurur vesilesidir. Amatör ruhla profesyonel işler yapıyoruz. Şu anki Ümraniyespor sahası TFF standartlarına göre Süper Lig için uygun bir sahadır” dedi. Üsküdar-Ümraniye Metrosu’nun tekrardan hayırlı olması temennisinde bulunan Can, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın metronun açılış töreninde söylediği gibi “Ümraniyenin mayası güzel”, rabbim sebep olanlardan razı olsun” dedi.

Gazetemizin, ‘ustalık’ dönemi diye tabir edilen 3. dönemden sonra 4. dönem aday olma düşüncesine yönelik sorusuna da cevap veren Başkan Hasan Can şu şekilde konuştu; “Ümraniye’deki başarı hikayesinin temelinde her şeyi en ufak ayrıntısına kadar doğru yorumlamak yatıyor. Bugüne kadar yapılanlar da yapılmayanlar da ortada. Bizim dönemimizde yapılanlar, geçmişte yapılanlarla teraziye konduğunda kat be kat ağır basıyor. 1961 yılından bugüne 57 senelik bir Ümraniyeli olarak nerden nerelere gelindiğini çok iyi biliyorum. 1.500’lerden 700 binlere dayanan bir nüfus ve her geçen gün yenilenen bir şehir. Ümraniye gelinen noktada kocaman bir kent oldu. Bendeniz de her zaman siyasetin içerisinde oldum. Hal böyle olunca da sevenimiz de sevmeyenimiz de çok oldu.

Cenabı Allah bize bu şehirde 3 dönem belediye başkanlığı yapmayı nasip etti. Sanki bugün göreve başlamışız gibi heyecanlıyız ve bir dakika boşumuz yok. Her gün sahada ve arazide halkımızın arasındayız. 14 yıldır belediye başkanıyım, bugüne kadar bütün ihaleleri en düşük teklifi verene verdim. Tek kuruş borcu olmayan bir belediyeyiz. Ümraniyespor’un da aynı şekilde tek kuruş borcu harcı yoktur. Sporda ve belediyecilikte doğru mali politikalar uyguladık. Disipline de hep önem verdik.

Bizim başarımızın sırrı Ümraniyespor’un bugün geldiği noktada saklıdır. Her zaman işi ehline verdik ve doğru yolda ilerlemesini takip ettik. Bu belediyenin babamın çiftliği olmadığı bilinciyle duygularıma asla esir olmadım. Gençliğimde dahil azmettim ama hırs yapmadım ve hiç kimsenin kapısında şahsıma destek için yatmadım. Bize bugüne kadar hep görev verildi. Biz de görevi alıp yüklendik ve götürdük. Yeni dönem için de partimin üst yönetimi tamam derse tamamdır, devam derse de görev başımızın tacıdır.”

Reklamı Geç