Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAŞKAN HASAN BAKAN: “BU BAYRAĞIN ALTINDA ÇOK DAHA GÜZEL GÜNLERİMİZ OLACAK..”

Tokatlı hemşeriler 9 günlük

Tokatlı hemşeriler 9 günlük bayram tatili için gittikleri memleketlerinde merkeze bağlı Karakaya Köyü Derneği’nin bu yıl ikincisini düzenlediği Domates ve Biber Festivali’nde buluştu. Birbirinden ünlü isimlerin sahne aldığı coşku dolu festivalde hemşerilerine birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları veren Dernek Başkanı Hasan Bakan, “Seyir Tepesi’ne dikmiş olduğumuz ay yıldızlı bayrağımızın altında çok daha güzel günlerimiz olacak, buna inanın” dedi.

9 günlük uzun bayram tatili Anadolu’nun çeşitli yörelerin birbirinden görkemli şölen ve festivallere ev sahipliği yaptı. Anadolu’nun en muhteşem festivallerinden biri de Tokat merkeze bağlı Karakaya Köyü Seyir Tepesi Mesire Alanı’nda gerçekleşti. Tokat Karakaya Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Domates ve Biber Festivali, binlerce hemşeriye buluşturdu.

Yöresel sanatçılar Tuğçe Özcan’dan Sevgi Arslan’a Veysel Aksoy’dan ünlü isim Hüseyin Uğurlu’ya birçok sanatçı festivalde sahne aldı. Hasan Ervan’ın sunmuş olduğu programda hemşerilerine hitap eden Dernek Başkanı Hasan Bakan, “Seyir Tepesi’ne dikmiş olduğumuz ay yıldızlı Türk bayrağımızın altında çok daha güzel günlerimiz olacağına inancım tamdır” dedi.

Festivalde yapılan bağış ve yardımların köyde düzenlenmesi planlanan Atatürk Gençlik Parkı başta olmak üzere birçok hizmette değerlendirileceği ilan edilen festival hemşerilerin dayanışma örneğine sahne oldu. Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan festival bayramın üçüncü günü olması sebebiyle de yoğun katılıma sahne oldu. Festivalde birlikte sahneye çıkan dernek yönetimi ve başkanı Hasan Bakan birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Almus Belediye Başkanı Bekir Özer, CHP Tokat İl Başkan Yardımcısı Devrim Gül, Tokat İli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İlhami Özel ve yönetim kurulu üyeleri, Almus Arısu Köyü Dernek Başkanı Nurettin Aksoy, Akarçay Dernek Başkanı Zafer Şahin, Karakaya Köyü Muhtarı Ünal Çelik, CHP Ümraniye Meclis Üyesi Şenol Berk, Almus Federasyon Başkanı Bahattin Yücel, Şehitler Köyü Dernek Başkanı Bedir Dal, Ahmetalan Köyü Dernek Başkanı Mustafa Keleş, Serkis dönem başkanı Haydar Yeşilçimen ve daha pek çok davetlinin katıldığı festivalde eğlenceli ve de coşkulu anlar kaydedildi.

Muhteşem doğası, yeşillikler içinde harika manzarası ve de verimli toprakları ile Anadolu’nun önemli tarım ve ticaret merkezlerinden Tokat’ın ülke ekonomisine önemli katma değer sunan ve özellikle domates, biber, patlıcan gibi sebze ürünlerinde önemli üretim merkezlerinden Karakaya Köyü’nün kalkınması, gelişmesi ve hemşereler arasında daha fazla dostluk ve dayanışma bağlarının gelişmesi için dernek olarak üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeye çalıştıklarını kaydeden dernek başkanı Hasan Bakan şunları söyledi:

“Bugün de Seyir Tepesi’nde çok güzel bir havada yine birlikteyiz, beraberiz ve dayanışma içerisindeyiz. Katılımlarıyla bizleri onurlandıran belediye başkanlarımıza, muhtarlarımıza, dernek başkanlarımıza, yöremizin birbirinden güzide de sanatçılarına ve tüm köy halkımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca festivalimizin sponsorluk görevini üstlenen yöremizin birbirinden kıymetli iş insanları, firmaları ve tüm halkına canı gönülden teşekkür ederim. Karakaya Köyü’müzü el birliği ile geliştireceğiz, kalkındıracağız ve de güçlendireceğiz. Birlik ve beraberliğimiz daim olduğu sürece art niyetli hiç bir düşünce bizlere zarar veremez” dedi.

Program daha sonra festivale destek ve katkı sunan katılımcılara teşekkür plaketi sunumu ile devam etti. Almus Belediye Başkanı Bekir Özer yaptığı konuşmada, yöreye destek ve katkısı olan herkese teşekkür etti ve yapılacak çalışmalarda tüm STK’larla olduğu gibi Karakaya Köyü Derneği ile de yakın temas ve işbirliği içerisinde olacaklarını ifade etti. Yine Karakaya Köyü Muhtarı Ünal Çelik de yapmış olduğu konuşmada köye yapılan tüm hizmetlerde yerel yöneticiler ve Karakaya Köyü Derneği ile her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olduklarını kaydetti.

Plaket ve hediyelerin Dernek Başkanı Hasan Bakan ve yöneticiler tarafından verildiği festivalde Tokat İli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İlhami Özel de bir konuşma yaparak dayanışma ve birlikteliğin önemine vurgu yaptı.

Festival daha sonra sanatçıların muhteşem sahne performansıyla devam etti. Tokatlı hemşeriler bol bol ellik halayı ve yöresel oyunlarla eğlenip coştu. Programın finalinde ise Türk Halk Müziğinin kendine özgü tarzı ile ünlü ismi Hüseyin Uğurlu ve Sevgi Arslan sahne aldı. Büyük halayın kurulduğu festival alanı coşkuyla akşam saatlerine kadar sürdü.

Reklamı Geç