Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAŞKAN NİLGÜN KAPLAN: “YÜREĞİMİZ VE DUALARIMIZ DEPREM BÖLGESİNDE..”

Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi

Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi derinden etkileyen deprem felaketinin gölgesinde buruk havada yapılan Dudullu Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin alkışsız genel kurulu, esnafın yoğun ilgisi ve katılımı gerçekleşti. Yeniden güven tazeleyen Başkan Nilgün Kaplan, “Bu büyük felaket hepimizin ortak acısı. Birçok esnaf üyemiz arama-kurtarma ve yardım faaliyeti için bölgede. Bizler de her ne kadar bedenen burada olsak da yüreğimiz ve dualarımız deprem bölgesinde” dedi.

  

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği TESKOMB’a bağlı esnaf kooperatiflerinde kongre süreci devam ediyor. Hafta başında Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilimizi etkileyen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki büyük deprem felaketinin gölgesinde yapılan Dudullu Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin genel kurulu üyelerin yoğun katılımı ile buruk havada gerçekleşti. Mevcut Başkan Nilgün Kaplan ve yönetim kurulunun yeniden seçilerek güven tazelediği kongre, milli yas havasında ve alkışsızdı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan kongrenin divan başkanlığını Şile Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı İlhan İhsan Ceyhun yaptı. Geçmiş dönem yönetim ve denetim faaliyetleri ile gelir ve gider hesaplarının okunarak oybirliği ile onandığı kongrede yeni dönem başkan ve yönetim kurulu da tek liste halinde oybirliği ile seçildi.

Esnaf Kooperatifleri İstanbul 15. Bölge Birlik Başkanvekili Bülent Kasapoğlu, Halkbank Müdürü Ayhan Kerim Kar, İBB Meclis Üyesi Sacit Eyüboğlu, Tuzla Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Naci Aydın, Ümraniye Esnaf Kefalet Kooperatifi yöneticileri, Ümraniye Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Resul Taşcı, Ümraniye Marangozlar Esnaf Odası Başkanı Suat Yazıcı, Dudullu Esnaf Kefalet Kooperatifi önceki dönem başkanları İrfan Şengül ve Mehmet Sami Yirmibeş, kooperatif ortağı üyeler ve çok sayıda davetlinin katıldığı kongrede bir teşekkür konuşması yapan Başkanı Nilgün Kaplan, bir çok esnaf üyesinin deprem bölgesine arama kurtarma ve yardım faaliyetleri için gittiğini söyledi.

“Bütün dünyayı, bütün insanlığı derinden sarsan bu büyük acı hepimizin yüreğinde henüz taze ve kor gibi” diyen Nilgün Kaplan; “Büyük üzüntü içerisindeyiz. Milletçe büyük bir dayanışma içerisinde seferberlik halindeyiz. Bedenen her ne kadar burada olsak da yüreğimiz ve dualarımız o bölgedeki vatandaşlarımızın yanında. Gün birlik, beraberlik ve çok daha büyük dayanışma günüdür. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye büyük ülkedir. Ümit ediyorum bu enkazı olabildiğince en kısa zamanda kaldırır ve yaraları sararız” şeklinde konuştu.

Kooperatif olarak gerçekleştirdikleri hizmet ve faaliyetleri kısaca özetleyen Nilgün Kaplan, “Siz esnaf ortaklarımıza devletimizin sunduğu imkanlar dahilinde kredi hizmetleri başta olmak üzere her türlü desteklerimiz devam ediyor. Her zaman birarada ve yakın diyaloglar içerisindeyiz. Malum pandemi süreci, ardından ekonomik kriz ve şimdi bu deprem felaketi ile zor günler yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz. Elele vermekten, dayanışma ve işbirliği içerisinde olmaktan başka çaremiz yok. Yeni dönemde de daha fazla işbirliği ile güçbirliğini geliştireceğiz, büyüteceğiz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Reklamı Geç