Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAŞKAN ÖZEL: “SANAT VE SANATÇI DOSTU OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ..”

Sanata ve sanatçıya verdiği

Sanata ve sanatçıya verdiği önemi ve desteği her fırsatta gösteren Tokat İli Dernekler Federasyonu TOKDEF, önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Sarıgazi Genco Erkal Kültür Merkezi’nde buluşan kültür sanat dostları ve STK temsilcileri sektörün durumunu ele aldı. Sanatçıların örgütlü bir yapıya kavuşması amacıyla kurulması düşünülen kültür sanat komisyonu için önümüzdeki süreçte daha geniş katılımlı toplantılar yapılması yönünde kararlar alınan buluşmada konuşan TOKDEF Genel Başkanı İlhami Özel, “Toplumların öncüsü sanat ve sanatçıların dostu olmaya devam edeceğiz” dedi.

Takat İli Dernekler Federasyonu TOKDEF, oyuncu, yazar, sunucu, müzisyen, ressam, tasarımcı gibi çok sayıda sanat ve sanatçı dostunun katılımıyla gerçekleşen büyük bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu yüce önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sanata ve sanatçıya yönelik sözlerinin sık sık vurgulandığı buluşma saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı.

Kültür sanat alanında önemli kararların alındığı Sarıgazi Genco Erkal Kültür Merkezi’ndeki toplantıda sektörün daha örgütlü bir yapıya kavuşması için kurulması düşünülen kültür-sanat komisyonu yolunda görüş birliğine varıldı. Bu toplantının önemli bir başlangıç olduğunu ifade eden TOKDEF Genel Başkanı İlhami Özel, yaptığı selamlama konuşmasında toplumların sesi sanat ve sanatçıların yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Yapılan bu ilk toplantının sanat ve sanatçı dostlarının biraraya gelmesi yolunda önemli bir buluşma olduğuna dikkat çeken TOKDEF Genel Başkanı İlhami Özel, “Daha organize ve daha örgütlü bir yapılaşma ile sektörel sorunlara daha kolay çözümler bulunacağı inancıyla bu başlangıcı gerçekleştiriyoruz. Her birinizin katılımı ve fikirleri bu yapı için önemli ve çok kıymetli. TOKDEF olarak her zaman sanatçılarımızın ve sanat dostlarımızın yanında durduk, bundan sonra da sizlerle birlikte olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Sanatçı buluşmasına katılımları ile destek veren TEKKON Başkanı Murat İlter de yaptığı konuşmada programın son derece yerinde ve güzel bir çalışma olduğunu ifade etti. Divan başkanlığını TOKDEF Genel Sekreteri Veysel Sarar’ın yaptığı toplantıda, TOKDEF’in Kültür Sanattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hüseyin Doğan da bir konuşma yaparak federasyon olarak sanata ve sanatçıya bakış açıları ve bundan sonra birlikte yürümeyi planladıkları yol haritası üzerine düşüncelerini aktardı. Yine Tokatlı İşinsanı ve Eğitimci Musa Sağdıç da yaptığı konuşmada toplumların sesi aydınlar, sanatçılar ve sanatın önemine vurgu yapan düşüncelerini dile getirdi.

Toplantıda daha sonra TOKDEF Başkan Yardımcısı Serdal Demirci’nin kurulması planlanan kültür-sanat komisyonunun hedef ve amaçlarını anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti. Tokatlı yöresel sanatçıların ezgileriyle renk kattığı buluşmanın sonunda ise büyük aile fotoğrafı çekimi vardı ve sanat dostları daha geniş katılımlı toplantılarda buluşmak üzere ayrıldılar.

Reklamı Geç