Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

POYRAZ, YENİ DÖNEME İLİŞKİN ‘ADAYLIK’LA İLGİLİ DÜŞÜNCESİNİ DE AÇIKLADI..

Her yıl olduğu gibi

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yerel basın temsilcilerini ağırlayan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, ilçedeki hizmetlere ve yeni yıldaki plan ve projelere ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Metro’dan FETÖ ile mücadeleye, kentsel dönüşümden, belediye binası, otoparklar ve kültür merkezlerine tüm hizmet ve yatırımları değerlendiren Başkan Poyraz, Hamidiye Mahallesi’nde gündem konusu olan İETT alanının satışının bu sene yapılacağını ve herkesin daha iyi duyması için satış ilanının da yerel basına verileceğini açıkladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sırmacı ve Basın Müdürü Nevzat Hartomacıoğlu’nun da katıldığı yerel basın temsilcileriyle kahvaltı buluşmasında konuşan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, meslekler ve bu meslekleri icra edenlerin bir gün değil, her zaman hatırlanıp saygı duyulması gerektiğini belirtti. Davete katılan basın mensuplarına  teşekkür eden Başkan Poyraz, “Zaman ve mekan gözetmeden fedakarca görevini yapan, milletimizin adeta gözü kulağı olan ve güvenilir haberler almamızı sağlayan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum” dedi.

Göreve gelmesinin üzerinden 9 sene geçtiğini hatırlatan Başkan Poyraz, “Gördüğümüz gibi zaman su gibi akıp gidiyor. Akıp giden zamandan geriye yapılan hizmetler ve bu hizmetlere vatandaşımızın teşekkürü kalıyor” dedi. Samimiyetle hizmet yaptıklarını söyleyen Başkan Poyraz, “7/24 halkımızla beraberiz. Yeni doğan bebekler ve şehrimize taşınan aileler için ev ziyaretleri yapıyoruz, vatandaşımızın bizden talep ve beklentilerini bizzat öğrenip ona göre çalışma programımızı belirliyoruz. Elhamdülillah verdiğimiz sözlerin gerisinde değil çok çok ilerisindeyiz” dedi.

Yaklaşan yerel seçimlerde yeniden aday olup olmayacağı sorulan Başkan Poyraz; “Görevler, makam ve mevkiler nasip ve kısmet işidir. Her nasibimi hakkımda hayırlısı ise dilemişimdir. Yeni dönemde de hakkımda hayırlısı ne ise onun olmasını dilerim” şeklinde konuştu. Çekmeköy’ün % 72 oranında kentsel dönüşümünü tamamlayan İstanbul’daki ender ilçelerden biri olduğunu kaydeden Poyraz, “Hamdolsun bu noktada çok güzel bir ilçeyi vatandaşımızla birlikte oluşturduk. Büyük bir kısmı orman olan ilçemiz tercih edilen bir yer olmaya devam ediyor ve İstanbul’un diğer bir çok semtinden göç alıyor” dedi.

Üsküdar Ümraniye Metrosu’nun açıldığını hatırlatan Başkan Poyraz, Çekmeköy etabı için büyükşehirden Nisan ayı denmesine rağmen en geç Haziran gibi hizmete gireceğini ifade etti. Taşdelen’den Ümraniye metrosuna ücretsiz otobüs hattı koyduklarını kaydeden Poyraz, “Biz bunu ilan ettik fakat sizlerin de bu noktada haberlerinizle bu hizmeti vatandaşa duyurmanızda yarar var” dedi. Milli ve manevi değerlerine bağlı gençliğe önem veren hizmetler yaptıklarını kaydeden Başkan Poyraz bu maksatla spora ve kültüre ayrı bir değer verdiklerini ifade etti.

Son zamanlarda gündem konusu olan; Alemdağ Kışlası’nda yapılması planlanan TOKİ konutları hakkında da konuşan Poyraz, buradaki yapılaşmanın en fazla 5+1 olacağını ve 160 dönümlük alanın yaklaşık 100 dönümünün belediyeye hizmet alanı olarak terkedileceğini ve burada doğayla iç içe bir yerleşim yeri yapılacağını söyledi. İlçede hükümet konağı eksiği yönündeki soruya da cevap veren Poyraz, “Gönül istiyor ki mevcut belediye binamızı hükümet konağı olarak tahsis edip bunun karşılığında Taşdelen’e yeni bir belediye binası yapalım. Bunu ilgili bakanımızla yakında görüşmeyi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Çekmeköy merkezinde otopark sıkıntısına ilişkin soruya yanıt veren Başkan Poyraz, merkez dört mahallede yapacakları yeni otoparklar ve Hamidiye’de eski Ulus Pazarı alanına yapılacak okulun altına da katlı otopark yaptırmak kaydıyla bu sorunu aşmayı planladıklarını kaydetti. Poyraz, merkezde yapacakları yeni kültür merkezlerinin altını da otopark olarak planladıklarını ifade etti. İlçeye yeni sağlık ocakları kazandırdıklarını ifade eden Poyraz, Devlet Hastanesi’nin de yaz aylarında hizmete alınacağını müjdeledi.

Hamidiye Mahallesi’nde satış yetkisi başkanlığa verilen İETT otobüs son duraklarının akıbetine ilişkin soruya cevap veren Poyraz; “Bu arsamızın da yeni yılda satışı yapılacak ve satış ilanı da vatandaşımızın duyması için siz basınımıza verilecek. İETT durakları bu alandan başka yere taşınacak. Biliyorsunuz bu alanda geceleri drift yapılıyor ve bu yerin korunması da lazım. Aynı alanın yanı başında bir devlet okulu yapılması için de gerekli tahsisi yapacağız ve Hamidiye’deki okul ihtiyacı için eski Ulus Pazarı alanının da okul olarak tahsisini yapıp milli eğitime devrini yaptık ve takipçisi oluyoruz” dedi.

15 Temmuz hain darbe kalkışması sonrası FETÖ terör örgütü ile mücadele kapsamında yeterli çalışmaların yapılıp yapılmadığına ilişkin soruyu da yanıtlayan Başkan Poyraz; “Hepimiz şahit olduk ki böyle bir hainlik dünyanın hiçbir yerinde görülmüş olay değil. Devletin tankı, topu ve tüfeği ile masum insanları katletmek hiçbir izahata sığmaz. 15 Temmuz sonrası bizler de elbette kurumumuzda ve şehrimizde yapılan soruşturmalara ve araştırmalara yardımcı olduk. Devletimiz gerekli işlemlerini yaptı. Belediyemiz ile alakalı da elbette tüm taramalar yapıldı. Bu vesile ile 15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi.

Reklamı Geç