Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAŞKAN TÜRKMEN, İMES’TE ÜSKÜDARLI SANAYİCİ VE İŞADAMLARIYLA BULUŞTU..

İMES’te faaliyet gösteren Üsküdarlı

İMES’te faaliyet gösteren Üsküdarlı sanayici ve işadamlarıyla kahvaltıda buluşan Üsküdar Belediye Başkanı ve Adayı Hilmi Türkmen, “Güven ve istikrar ortamının daha da güçlenmesi için 31 Mart’ta durmak yok yola devam” dedi.

İMES’te faaliyet gösteren Üsküdarlı sanayici ve işadamları, Belediye Başkanı ve Adayı Hilmi Türkmen ile kahvaltıda buluştu. İMES Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar’ın düzenlediği kahvaltıya konuk olan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, sanayici ve işadamlarına önemli mesajlar verdi.

Programın açılış konuşmasını yapan İMES Başkanı Kemal Akar, son yıllarda yapılan hizmet ve yatırımlarla  Üsküdar’da yaşamının bir ayrıcalık olduğunu çok iyi bildiklerini ve bizzat yaşadıklarını ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım’ın ‘Alın Teri, Akıl Teri’ söylemini hatırlatan Hilmi Türkmen, “Artık bu ülkede hepimizin alın teri, akıl teri var. 31 Mart’ta güven ve istikrar ortamının sekteye uğramaması için durmak yok aynen yola devam” dedi. Türkiye’nin Ak Parti iktidarı döneminde büyük ilerleme kaydettiğini ifade eden Hilmi Türkmen; “Artık bu ülke gelinen bu noktadan geriye gidemez, gitmemeli” dedi.

Özellikle ekonomi üzerinde oynanmak istenen oyunların çeşitli şekillerde devam ettiğini kaydeden Başkan Türkmen; “Oyunlar senaryolar bitmek bilmiyor. Ama güçlü lider ve milleti oyunlara geçit vermiyor. Hani dolar 10 lira olacaktı? Fitne bu ülkede hiçbir zaman yeşermedi. Çürkü bu topraklar üzerinde kan var, gözyaşı var, savaşlar var, şehitler var. Bu millet hainlere geçit vermez. Tıptı 15 Temmuz akşamındaki gibi. Hamaset yapmıyoruz Bu ülkede kime ne zulüm vardı ki o gece darbeye kalkıştılar. Hem de içimizdeki hainler. Milletimiz görerek bilerek ve inanarak bu oyunları oyları ile her defasında bozdu, 31 Mart’ta yine bozacaktır” dedi.

Türkmen konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizi bize bırakmıyorlar. Türkiye ateş çemberinde. Ortadoğu kan gölü. Müslüman alemi halen oyunun farkında değil. Bu seçim hepimizin seçimi. 31 Mart adı yerel ama sonuçları açısından çok farklı olabilecek bir siyasi secim. Sıkıntı olursa 1 Nisan sabahı erken seçimi konuşurlar. Toplum olarak bizler seçime odaklı bir milletiz. Bakkalı berberi herkes seçimi bekliyor. 31 Mart önümüzdeki yılların daha istikrarlı olacağını belirleyeceğimiz bir seçim.”

Üsküdar’da hayata geçirdiklerin projeleri de özetleyen Başkan Hilmi Türkmen, şunları kaydetti; “Bizim Üsküdar’da 5 yılda yaptıklarımızın çeyreğini yapan başka yer yok. 63 cami yaptık ki bunlar arasında dünyanın 2. büyük camii olan Çamlıca Camii’ni saymıyorum. Eğitimde; ikili eğitim gören öğrencilerimizin sayısını 5 yılda yüzde 50’den yüzde 5e düşürmüşüz. 10 okul yaparak ilçemize 200 derslik kazandırdık. Yeşil alan 5 metrekareden 9.5 metrekareye çıktı ve yeni dönem hedefimiz 13 metrekare. Türkiye’nin 1 numaralı millet bahçesi Nakkaştepe Millet Bahçesi’ni hizmete açtık.

Yeni dönemde en büyük hedefimiz ulaşım ve otopark sorununu çözmek. Bunun için İstanbul Büyükşehir Adayımız Sayın Binali Yıldırım’ın da büyük projeleri var. Yeni dönemde 10 bin araç kapasiteli mahalle arasında otoparklar yapacağız. Kentsel dönüşümü tamamlayacağız. İmar planı sorunumuz yok. Sosyal ve kültürel belediyelik bizim kodlarımızda var. Üsküdar hoşgörü şehri, yerel yönetim olarak Cami de yaptık Cemevi de yaptık, Cami de temizledik kilise de temizliyoruz.

Millet kıraathanelerine en güzel örnek yine Üsküdar’da. Nevmekan sahil 100 bin kitaplı 24 saat açık Üsküdar’da. Gençler orda güvende. 5 yıl da tüm bunlardan daha önemli bir iş yaptık. Bulgurlu’da Engelli Yaşam Merkezi’ni hizmete açtık. Tamamen ücretsiz. Kamuda Türkiye’de böyle bir hizmet yok. Engelli gençlerimiz suda tedavi buluyor, 7 yıldızlı otel konforunda misafir oluyorlar. Valide Sultan Gemisi’ni anlatmaya gerek yok. Herkese örnek bir proje ve herkese acık. Yüzbinlerce insanımıza ev sahipliği yaptı. Yüzen okul, kültür merkezi, nikah sarayı. Bizim yaptıklarımız lütuf değil gecikmiş hizmetler. Bu millete ne yapsak azdır. Çünkü bu millet bu ülke için can vermiş, kan dökmüş.”

Programın sonunda İMES Başkanı Kemal Akar, 15 Temmuz Gazisi Orçun Şekercioğlu ile birlikte Üsküdar Belediye Başkanı ve Adayı Hilmi Türkmen’e hediye takdiminde bulundular ve işadamları ile birlikte toplu fotoğraf çektirdiler.

Reklamı Geç