Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediyeler 23 Nisan’ın minik başkanları ile şenlendi..

23 Nisan Ulusal Egemenlik

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bütün yurtta büyük coşku ve heyecanla kutlandı. 31 Mart seçimlerinin ardından yeni görevlerine başlayan belediye başkanları da makamlarını 23 Nisan’da bir süreliğine minik öğrencilere devrettiler. Minik başkanların ilk talimatları okullarda besleme ve gıda desteği ile daha fazla park ve güvenli yaşam alanlarına yönelik oldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize de gelişmemizde yardımcı olmanızı diliyoruz” oldu. Metli’nin talimatlarını alan İBB Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Barış Yıldız, konuyla ilgili çalışmaların başlatılacağını belirtti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çekmeköy’de büyük bir coşkuyla kutlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Çekmeköy’de de büyük bir coşkuyla kutlandı. Taşdelen Karanfil Park’ta düzenlenen Çelenk sunam töreniyle başlayan kutlama programı, Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulu’nda düzenlenen törenlerle devam etti. Başkan Orhan Çerkez ise Rahmi Mihriban Bedestenci İlkokulu öğrencileri, Zeynep Akkuş, Ömer Bektaş ve Barış Coşkun’a makamını teslim etti.

Sancaktepe’de de 23 Nisan coşkusu belediyenin organize ettiği şenliklerle kentin dört bir yanına dalga dalga yayıldı. Sancaktepe’nin yeni Belediye Başkanı Alper Yeğin de tüm ilçelerde olduğu gibi başkanlık makamını öğrencilere bıraktı ve onların yerel yönetime dair fikir ve düşüncelerini dinledi. Ayazma Yaşam Vadisi’nde gün boyu biraraya gelen binlerce çocuk ve aileleri 23 Nisan’ı çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutladı. Sabah koltuğunu minik öğrencilere devreden Başkan Alper Yeğin de gün boyu çocukların mutluluğunu paylaştı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramları dolayısıyla geleneksel hale gelen, çocukların temsili olarak yönetici koltuğuna oturmaları töreninde Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, makamını bir süreliğine Üsküdar 3. Selim İlkokulu öğrencisi Derin Çapa’ya devretti. Başkanlık makamında düzenlenen programa öğrencilerin yanı sıra Okul Müdürü ve Öğretmenler de katıldı. Minik Başkan Derin Çapa, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü andığı konuşmasında, “Atatürk’ün bize sunduğu yani kız çocuklarına verdiği haklarla buradayım. Bir kadın olarak gelecekte bizlere örnek olmanız; kadınların her şartta ve koşulda var olması, güçlü kadınların çoğalması tüm kız çocuklarının dileğidir’’ dedi. Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ise bu özel günde duygularını paylaşarak; “Cumhuriyetimizin sağladığı fırsat eşitliği nedeniyle aslında bizler bu görevlere gelebiliyoruz o yüzden çok güzel bir konuşmaydı, tebrik ediyorum’’ şeklinde konuştu.

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu temsilen bir günlüğüne Kayışdağı Arifpaşa İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Çınar Ali Akkılıç’a devretti. Okul Müdürü Aslı Pekin, Sınıf Öğretmeni Mehtap Şimşek ve sınıf arkadaşı Azra Geçgil de Ataşehir’in Çocuk Belediye Başkanı Çınar Ali Akkılıç’a eşlik ettiler. Çocuklarla sohbet ederek, onlara derslerindeki başarı durumlarını ve hobilerini soran Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, çocukların isteklerini de dinledi. Ataşehir’in bir günlüğüne Belediye Başkanı olan Çınar Ali Akkılıç; park ve oyun alanlarının artırılması, engellilere yönelik hizmetlerin çoğaltılması ve sokak hayvanlarına daha fazla destek olunması talimatlarını verdi.

Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda makamını çocuklara devretti. Temsili olarak belediye başkanı olan Beril Tavukçu, Çınar Ergin ve Mehmet Hakan Kara isimli öğrencilere makamını devreden Köymen, onlarla şakalaşmayı da ihmal etmedi. Köymen çocukların sokak hayvanları, parklar ve diğer taleplerini dinledi. Başkan Köymen, bayram dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kuran aziz kahramanlarımızı sevgi, saygı ve minnetle anıyorum. Atamızın dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Reklamı Geç