Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BİLİM OLİMPİYATLARI FİNAL SERGİSİ AÇILDI, ÖDÜL TÖRENİ İSE YARIN HALİÇ’TE..

Çekmeköy Belediyesi Aliya İzzetbegoviç

Çekmeköy Belediyesi Aliya İzzetbegoviç Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nda İlk 100’e giren Projeler Maltepe Marma Otlelde sergilendi. Projede dereceye girenlerin ödül töreni ise 20 Mayıs Cumartesi günü (yarın) Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla Haliç Kongre Merkezi’nde Mustafa Ceceli konseri ile yapılacak.

Bilimle ilgilenen gençleri cesaretlendirmek ve yerli bilimsel çalışmaların artırılmasını sağlamak amacıyla hazırlanan Uluslararası Bilim Olimpiyatları bu yıl Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç adına düzenlendi. İcat çıkaran liseli gençlerin katıldığı olimpiyatlarda, 12 ülkeden 484 proje yarıştı. Teknoloji, tıp ve savunma sanayi alanlarında yerli beyinlerin yetişmesinde umut vaat eden projeler, akademisyenler tarafından değerlendirildi. İlk 100’e kalan projeler Maltepe Üniversitesi Kampüsü’nde sergilenmeye başladı. Liseli gençlerin tasarladığı biyonik el, insansız kara keşif aracı, siber güvenlik yazılımları, bilgisayar oyunları, darbeye dur diyen tank projelerinin bulunduğu stantlar yoğun ilgi gördü.

Maltepe Marma Otelde Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen final sergisine Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve  çok sayıda davetli katıldı.

Araştırma, Teknoloji ve Enerji Verimliliği adı altında 3 kategoride yapılan değerlendirmeler sonunda kategori birincilerine 15 bin TL, ikincilerine 10 bin TL, üçüncülere 5 bin TL, 4. ve 5.’lere ise bin TL ödül verilecek. Ödüller, Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla Haliç Kongre Merkezi’nde 20 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek gecede verilecek. Ödül töreni Mustafa Ceceli konseri ile sonlanacak.

Kurdale kesiminin ardından açılan sergide öğrenciler projelerini anlattı. Başkan Poyraz öğrencileri dinleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı ve başarılarının devamını diledi. Projeye çeşitli ülkelerden katılan öğrenciler katılım belgelerini Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve protokolden aldı.

Reklamı Geç