Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BİNA TAŞIYICI KOLONU KESEN İŞYERİ VAR MI?..

İzmir depreminde yıkılan binalardan

İzmir depreminde yıkılan binalardan birinin giriş katının market yapılabilmesi için taşıyıcı kolonlarının kesildiği yönündeki iddiaları hatırlatan Çekmeköy Belediye Meclisi CHP Grubu, Kasım ayı toplantısında verdiği soru önergesi ile ilçedeki binalarda da böyle bir durumun olup olmadığının tespit edilip gereğinin yapılmasını istedi. Cumhur İttifakı Üyesi MHP’li Alparslan Şahinoğlu, Çekmeköy’de sadece vatandaş müracaatı sonucu öğrenilen tam 68 hasarlı bina olduğunu açıkladı ve müracaat edilmeyenlerin de olabileceğini kaydetti.

Geçen hafta yaşanan İzmir depremi, gerçek gündem konumuz depremi bir kez daha hatırlattı. Çekmeköy Belediye Meclisi’nde de ana gündem depreme ilişkin önlem ve uyarılar oldu. CHP grubu soru önergesi vererek, ilçede özellikle işyeri bulunan binaların alt katlarında herhangi bir tahribat yapılıp yapılmadığının öğrenilip, gereğinin yerine getirilmesini talep etti. Önergede ayrıca ilçedeki binaların deprem güvenliği hususunda taramadan geçirilip tespit edilmesi noktasında da uyarılar yer aldı. Önergede, gerekli girişimlerin yapılması ve Aralık ayı meclisinde bilgi verilmesi ifade edildi. CHP’nin önergesi oy birliği ile başkanlık makamına havale edildi.

Çocuk parkı ve deprem toplanma alanına benzin istasyonu yapılması tartışmalarının da yaşandığı mecliste konuşan Cumhur İttifakı Üyesi MHP’li Alparslan Şahinoğlu, İzmir depremini hatırlatarak; “Aynı zamanda bir jeofizik mühendisi olmam hasebiyle ilçemizdeki konut yapı stoklarının durumunu belediyemizin ilgili bölümünden öğrendim. Bugüne kadar vatandaş müracaatı sonucu tespit edilmiş 68 adet hasarlı binamız bulunmaktadır. Bu, işin görünen kısmı. Vatandaşın müracaat etmediği için tespit edilmeyenleri de olabilir. Çekmeköy’deki yapı stoklarının deprem güvenliği hususunda nasıl bir taramadan geçirileceği ve ne gibi tespitler yapılıp, nasıl önlemler alınacağı merak konusu” şeklinde konuştu.

Reklamı Geç